Rychlé katamarány ovládly Vltavu

Dana Dvořáková | 23.04.2013

20.-21. dubna 2013 – Praha, Vltava
Také v letošním roce jste mohli sledovat v rámci výstavy Lodě na vodě dva závody rychlých katamaránů Tornado. Akce se opět skvěle vydařila a závodníci nachystali divákům skvělou podívanou.
Letošní výstava Lodě na vodě byla zahájena tentokrát již ve středu 17. dubna. Symbolickou pásku přestřihli nejen zástupci pořadatelů a politiků z Prahy 2 a Prahy 5, ale také David Křížek, který byl i letos tváří této již mezinárodní akce. Na ploše obou břehů Vltavy, mezi Palackého a Železničním mostem se představilo 127 vystavovatelů. Na slavnostním večeru proběhla opět dražba předmětů, které věnovali, např. Jaromír Jágr, Lenka Šmídová, David Křížek, Martina Barnetová, Milan Koláček, Marian Jelínek, či David Svoboda. Celkem se podařilo vybrat 76.100 Kč, které přímo poputují na Stacionář Zahrada a Mikuláši Hořínkovi a Ivance Votípkové na nezbytné zdravotnické pomůcky.
Výstava měla opět bohatý doprovodný program. Létající muže na flyboardech, představení lodí, průjezdy dětských plachetnic, ale i rychlé závodní čluny. Jachtaři se samozřejmě nejvíce těšili na závody katamaránů. V sobotu dopoledne byla na programu Broker Business Regatta. V ní se představilo celkem šest plachetnic pod vedením zkušených kormidelníků. Posádku pak na každé lodi doplnili zástupci předních českých společností UNIQA, AXA, BROKER CONSULTING, ČP INVEST a UNICREDIT. Role hlavního rozhodčího se tradičně ujal Martin Soušek, kterému se podařilo ve skvělých povětrnostních podmínkách odpískat tři rozjížďky. V té první po dvou kolech vedl tým BROKER CONSULTING 1, ale v posledním kole vyjel z poryvu větru a toho okamžitě využila UNIQA. Tým UNICREDIT BANK se v této rozjížďce za jásotu přihlížejících diváků dokonce převrátil. V dalších dvou rozjížďkách už bylo pořadí stejné, jako následně na stupních vítězů. I tak ale nebyla nouze o dramatické souboje. Celkové prvenství vybojoval tým BROKER CONSULTING 1 – David Křížek a Roman Hušek, druhý byl tým UNIQA – Zdeněk Pavliš a Zbyněk Veselý a třetí tým BROKER CONSULTING 2 – Broňa Fousek a Matěj Kubrt.
Odpoledne pak následovala PRAGUE CATAMARAN SPEED REGATTA. V ní nastoupily již kompletní závodní posádky, které ve dvou odjetých rozjížďkách předvedly skvělé divácké souboje. Nezbytná Regatta party proběhla večer v restauraci Podolka v YC CERE pod Vyšehradem. Zde se účastníci mohli také pokochat krásnými fotografiemi Martiny Barnetové, která zde má svoji novou výstavku. V neděli vál nepříznivý východní vítr, který již neumožnil odstartovat další rozjížďky. Konečné pořadí bylo tedy následující: první místo BROKER CONSULTING 1 – David Křížek a Zdeněk Adam, druhý byl tým UNIQA – Zdeněk Pavliš a Jiří Pavliš a třetí tým BROKER CONSULTING 2 – Broňa Fousek a Filip Fousek. Během vyhlašování obou regat bylo rozdáno velké množství cen od partnerů závodu. Na samotný závěr pak byla připravena autogramiáda Davida Křížka, který na výstavě představil svoji novou knihu Dnem i nocí Atlantikem II.
Velké poděkování patří řediteli závodu Marcelovi Mourkovi, pořadatelům výstavy Lodě na vodě, partnerům závodu, všem pomocníkům, ale především všem účastníkům.
BROKER BUSINESS REGATTA 2013
Praha, Vltava – 6 posádek
  1. BROKER CONSULTING 1 – D. Křížek a R. Hušek
  2. UNIQA – Z. Pavliš a Z. Veselý
  3. BROKER CONSULTING 2 – B. Fousek a M. Kubrt
PRAGUE CATAMARAN SPEED REGATTA
Praha, Vltava – 6 posádek
  1. BROKER CONSULTING 1 – D. Křížek a Z. Adam
  2. UNIQA – Z. Pavliš a J. Pavliš
  3. BROKER CONSULTING 2 – B. Fousek a F. Fousek
FOTO: Martina Barnetová
Alan Kučera – team PR

CK FISCHER Sailing Team

Starší články z kategorie

Vzhledem k nedostatku vody se ruší bez náhrady závod "mini regata Lanškroun 01" 24. 4. 2013 - CT...

Čtvrtek 18. dubna 2013, Strahov, YC CERE, Praha – Podolí

Poslední rozloučení s Honzou Pavlouskem

VV ČSJ na svém zasedání dne 18.4.2013 schválil úpravu Soutěžního řádu ČSJ (B5), která vyžaduje po...

30. 3 .-2. 4. 2013 – L´Estartit, Costa Brava

Zobrazit všechny články


nahoru