ŠKOLENÍ TRENÉRŮ III. TŘÍDY V PRAZE

Eva Skořepová | 10.10.2024

Na podzimní školení se přihlásilo 13 osob, z toho se někteří omluvili kvůli termínu a jeden ze zdravotních důvodů. Nakonec tedy absolvovalo dvoudenní kurz osm členů ČSJ. Mezi nimi i zkušení závodníci Martin Trčka a Ondra Teplý, kteří přispěli svými zkušenostmi ze zahraničních regat, především Martin postřehy z OH 2024 v Marseille.




Scénáře tréninků si účastníci připravovali již dopředu, takže jsme se sešli v sobotu v 8:30 v YC CERE, seznámili se s podrobnostmi programu a figuranty a začali připravovat lodě k vyplutí. Trenéři na brífinku vysvětlili závodníkům svoje cvičení a hurá na vodu. Počasí přálo, takže jsme do 16 hodin bez problémů absolvovali všech osm tréninků. Po uklizení lodí a člunů jsme se opět sešli v salonku YC CERE a rozebrali působení jednotlivých adeptů na vodě a přidali praktické i teoretické rady hlavně mladým trenérům, kterých byla většina.

 

 

V neděli jsme pak se závodníky provedli rozbory videí, opět zhodnotili vystoupení každého zvlášť a pustili se do teoretických testů, které všichni úspěšně absolvovali.


Děkuji především YC CERE za bezplatné poskytnutí salónku a člunu, dále OYC za zapůjčení lodí RS Tera a poskytnutí klubovny a občerstvení během svačinové pauzy, a rovněž ČYKu za zapůjčení člunu. Také děkuji Agátě a Albertovi za jejich trpělivost v roli figurantů.
Tonda Mrzílek – školitel trenérů lll. třídy

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

„Olympijský festival v Mostě je za námi a my bychom vám všem chtěli moc poděkovat za vaši ...

V sobotu 14. září došlo vlivem tlakové níže Boris k rozvodnění řeky Opavy a Opavice. Krnov lež...

Prosíme kluby, asociace lodních tříd, další subjekty ČSJ i jednotliv...

Z důvodu vyhlášeného 3. stupně povodňové aktivity na řece Dyji v okolí Novomlýnských nádrží, j...

Dne 10. 9. 2024 nás opustil Karel Mencl, legenda československého windsurfingu.

Zobrazit všechny články


nahoru