Skvělé výsledky členů Laser týmu SCM na YES Kiel

Dana Dvořáková | 20.05.2016

Ve dnech 14. - 16. 5. jsme se zúčastnili v olympijském areálu v Kielu regaty Young Europeans Sailing

V Kielu jsme měli své zástupce v L4,7 - Bena Přikryla (SCM), Víťu Moučku a Zdeňka Dybala (oba ALT) a v Lar Jakuba Halouzku (SCM/RDJ), Maria Nuce a Radka Sopouška (oba SCM).

Závod se jel za chladného, proměnlivého počasí, foukal západní vítr o síle 6,5-11 m/s, vlny do 1,5 m výšky. V L4,7 nakonec startovalo 64 lodí, v Lar 63 lodí a obě LT byly rozděleny do dvou skupin. V pátek se rozjel závod za tak proměnlivých podmínek, že se na okruhu Lar odjela pouze jediná rozjížďka, okruh L4,7 zvládl rozjížďky 3, druhý den se počasí ještě více zkomplikovalo, zvládla se v dopoledních hodinách odstartovat a dojet pouze jedna rozjížďka za větru o síle 8,5-10,7 m/s a následoval hromadný úprk z vody, neboť se ze severozápadu přihnala bouřka doprovázená větrem o síle až 16 m/s, poslední den závodu bylo chladné, ale krásné jachtařské počasí, slunečno s kupovitou oblačností, pulzující vítr o síle 7,5-10,9 m/s, kdy oba okruhy odjely 3 velmi kvalitní rozjížďky.

V týmu od prvního dne zavládla výborná nálada, protože se klukům dařilo hned od úvodní rozjížďky, což pokračovalo i ve dvou následujících dnech závodu. Nakonec Jakub Halouzka za sebou nechal celou flotilu Lar , a i přes smůlu v poslední rozjížďce, kdy musel z 1. místa vzdát kvůli prasklému závěsu kormidla, naprosto suverénně zvítězil (roz. 1,1,1,1,35) , na velmi dobrém místě se umístil i Mario Nuc (28), méně se dařilo Radkovi Sopouškovi (45).

Ve třídě L4,7 rozjel fantasticky závod Ben Přikryl, který nakonec obsadil skvělé 2. místo (roz. 1,4,1,1,1,1,2), výborně procházel závodem mladý nadějný Víťa Moučka, který jel poprvé na moři a obsadil konečné 22.místo a solidní výsledek se stejnými zkušenostmi podal i Zdeněk Dybal, který skončil 42.

Díky všem za skvělou reprezentaci na této regatě, která pro nás byla letošním prvním testem na této vodě, kde bude příští měsíc následovat naše účast na Kieler Woche a v létě pak nejdůležitější regaty v roce MSJ L4,7 a MSJ U21 Lar,Las.

Michal Smolař

trenér SCM

Starší články z kategorie Závody

V pondělí na svatodušní svátky skončilo třídenní Mezinárodní Mistrovství Sárska ve třídě 2.4mR. Z...

Finn World Masters, Lago di Garda, 16.–20. 5.

Mistrovství Evropy ve třídě RS Feva Lipno, 14.–16. 5.

Na Lipenské přehradě se jel již 16. ročník závodu Lipno Marathon.

První větrný pohárový závod windsurfingové sezony "Věstonická Venuše" na Nových Mlýnech je úspěšn...

Zobrazit všechny články


nahoru