Soustředění mládeže na Máchově jezeře 2016

Eva Skořepová | 04.08.2016

Předposlední červencový týden se na Máchově jezeře uskutečnilo soustředění mládeže za účasti 23 chlapců a dívek z šesti severočeských klubů.

Počtem mladých jachtařů i vydařeným průběhem dalo vzpomenout na legendární soustředění 80. let, kterými prošli i někteří současní trenéři, a navázalo tak na tuto tradici.

Vzhledem k rozdílné jachtařské úrovni byli účastníci rozděleni do 4 výkonnostních skupin od absolutních začátečníků po pokročilé závodníky a tomu byl i přizpůsoben tréninkový program. Během pěti prosluněných dnů se většinou trénovalo na vodě dopoledne i odpoledne a pokrok u jednotlivých Optimistů byl evidentní. Na konci každého dne došlo i na slovní a bodové hodnocení jednotlivců svými trenéry.

Pro zpestření došlo ale i na různé soutěže, jak na vodě, tak na souši, na výpravy na lodích na protější břeh za zmrzlinovým pokladem, i na výlet parníkem a po svých po pirátské stezce. Na závěr byl program obohacen o promítání fotek z celého týdne i společné sledování filmu v improvizovaném kině.

Každý účastník dostal při závěrečném hodnocení pamětní diplom a medaili pro připomenutí zážitků z povedeného soustředění. Na konec bych chtěl poděkovat všem pořadatelům a trenérům z Jachtklubu Česká Lípa i VS Duchcov za skvělou práci a JMJ Staré Splavy a YC Doksy za servis a technickou podporu. A také mladým jachtařům za příkladné chování a přístup k tréninku, které naši trenérskou práci usnadnilo a dávalo jí smysl. Věřím, že se s většinou sejdeme i příští rok a do té doby, dobrý vítr do plachet!

Václav Cintl

Jachtklub Česká Lípa

Starší články z kategorie Závody

Letošní jachtařská mega - akce Travemuender Woche (23.-31.7.) hostila i dva významné závody lodní...

Celkem 6 závodních dnů, ve kterých bylo odjeto 10 kvalifikačních a 10 finálových rozjížděk. To vš...

Ideální jachtařské podmínky, krásný vítr a poměrně vysoká závodnická účast.

Úspěšná česká reprezentace

Veronika Živná (17) obhájila titul Mistr světa ve třídě O'pen BIC a přidala ještě bronz v mistrov...

Zobrazit všechny články


nahoru