Soustředění SCM ILCA 4 pod vedením zahraničního trenéra Marka Nostitze v Cadizu

Eva Skořepová | 09.12.2022

SCM tým ILCA 4 zahájil zimní přípravu ve španělském Cadizu, kde bude trávit zimu až do mistrovství Evropy, které se zde pojede v dubnu.


 

Na první soustředění byl přibrán polský trenér Marek Nostitz, který působí jako národní trenér juniorské reprezentace třídy ILCA 7 v Německu a Polsku. Od Marka sbírali zkušenosti a rady nejen závodníci, ale také trenéři SCM ILCA Štěpán Novotný a Johana Rozlivková.

 

Během tréninku, který probíhal od 1. do 8. prosince, foukal slabý až střední vítr a panovaly příjemné teploty okolo 15–20 °C. Trénink byl zaměřen na ovládání lodě, manévry a objezdy bójek. Závodníci i trenéři byli z tohoto tréninkového bloku nadšeni a odnášejí si mnoho nových poznatků a zaměření na detaily. Marek Nostitz představil různé nové varianty klasických cviků na vodě.

 

 

„Marek působil velmi profesionálně a vše měl připravené do posledního puntíku. Velkým přínosem byl lehce jiný pohled na některé věci, ale zároveň potvrzení mnoha věcí, že je děláme dobře,“ hodnotil Štěpán Novotný.

 

Další trénink je plánován až na začátek února, kdy budou ve škole již uzavřené známky za první pololetí a bude možné se opět naplno věnovat tréninku.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V Pule se začátkem prosince uskutečnila tradiční Mikulášská regata. Kromě Optimistů zde závodi...

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 se konalo minulý týden ve francouzském Hyeres....

Karel Lavický odjel minulý týden závod v olympijské třídě iQFoil na Azorských ostrovech....

V termínu od 12. do 20. 11. proběhlo první přípravné soustředění na sezonu 2023 pro SCM 29er v...

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 dnes v 11.00 odstartuje ve francouzském Hyeres...

Zobrazit všechny články


nahoru