Repre družstvo Optimist si užilo vln

Dana Dvořáková | 06.06.2018

Dvě květnové akce Sportovního střediska ČSJ na moři byly ve znamení velkých vln


Scheveningen

Soustředění bylo zaměřeno na seznámení s revírem ME a na techniku jízdy na volném moři. Celou dobu vál příznivý vítr z moře, takže poslední den vlny dosahovaly až 3m. Po většinu času byl velmi silný proud až 25m/min, takže závodníci byli nuceni 50 minut stoupat, aby se 10 minut svezli na zaďák na pěkných vlnách. Byli jsme hosty v národním jachtařském centru holandské reprezentace a ubytovaní v kempu v domcích, kde budeme i během ME. Trochu problém je doprava, protože se jedná o velké město, kde jsme 7km do maríny někdy jeli také přes 30'.  V době ME, je navíc plánován příjezd lodí Volvo Ocean Race, takže to bude ještě horší.

Závodníci byli na akci bez rodičů, takže museli zvládnout přípravu svačin i večeře samostatně, trenér připravoval pouze snídani v podobě tradičních smažených vajíček. Na závěr také sami naložili a přikurtovali lodě na vleku.

Účastníci: Markéta Kališová, Šimon Jurečka, Ondra Šindelka, Matěj a Ondra Ptáčníkovi

 

 

 

 

Dziwnow

Většina výpravy dorazila do Dziwnowa v pondělí večer. V úterý začal trénink, jednalo se především o techniku jízdy na vlnách, obraty a halzy, zkusili jsme si také starty, nejprve samostatně a později i s polským a irským týmem. Po dvoudenním tréninku navazovala čtyřdenní regata.             

Puchar Dziwnowa byl posledním kvalifikačním závodem Poláků na MS a ME a pro naše reprezentanty cvičným závodem před MS a ME. První den v silnějším větru a velkých vlnách, držel krok s Poláky pouze Ondra Šindelka (Moravský Yacht Klub), další dny vítr zeslábl a tak se povedly pěkné dojezdy i Vojtovi Tlapákovi (YC SK Štětí) a Lukášovi Krausovi (YC Česká Lípaa). Tito tři borci se také dostali do zlaté skupiny. Nejlépe se umístil Ondra Šindelka na 53. místě ze 134 lodí. Děkuji za pomoc především Martinovi Žižkovi na doprovodném člunu a rodičům Pavlíně Tlapákové, Kláře Valenové, Petře a Martinovi Šindelkovým za výbornou pomoc na břehu.                                                                                                 

Výsledky: http://2018.sailingnet.pl/dziwnowA/results.html

 

 

 

 

Více fotek na: https://www.facebook.com/CZEOptimist/

 

Tonda Mrzílek-trenér

Starší články z kategorie Závody

Od úterý do neděle (22.-27.5.) strávily čtyři "začínající" posádky pod vedením Tondy Mrzílka p...

Yacht Club Krnov děkuje všem za účast na právě ukončené regatě - YACHT TENIS REGATA   ...

Jachtařský tým MASTERLAN, tentokrát ve složení kormidelník David Křížek a kosatník Antoine Jou...

V sobotu 19. 5. se na Nových Mlýnech sešli surfaři v lodních třídách BIC Techno 293, Raceboard...

Děkujeme za Vaši účast na M.B.Keramika Pálavské regatě 2018. Velmi si vážíme, že jste byli sou...

Zobrazit všechny články


nahoru