Stříbro z EuroCupu třídy 49erFX na Gardě

Eva Skořepová | 21.10.2024

V týdnu 17.–20.10 se posádka Lukáš Kraus a Ondřej Baštář zúčastnila finálového závodu série EuroCup FX open series, které se konalo v Campione a kde vybojovala stříbrnou medaili.




„První den jsme odjeli čtyři rozjížďky v nestabilním větru, ale i tak se nám podařilo odjet pěkné rozjížďky, po kterých jsme byli na 3. místě.


Druhý den se bohužel nepodařilo dojet ani jednu rozjížďku. Třetí den foukal velmi silný vítr ze severu. Když nás ráno komise vytáhla na vodu, tak se zdálo, že podmínky nejsou tak hrozné, ale během 10 minut začalo foukat v nárazech až 31 uzlů, takže jsme byli posláni zpět na břeh. Poté, co se vítr zklidnil, tak jsme se vydali na vodu a podařily se nám odjet 4 rozjížďky ve větru 12–22 uzlů.

 


Poslední den jsme vyrazili na vodu opět ráno, kdy se nám podařily první dvě rozjížďky, které jsme dojeli 3. a 1. a podařila se nám stáhnout ztráta na prvního pouze na 6 bodů. Což byl ale pořád v poli 17. lodí pohodlný náskok, který se dal velmi těžko zdolat, a tak jsme po dalších dvou rozjížďkách skončili celkově druzí s náskokem 22 bodů na třetí Švýcary.

 


Jelikož to byl náš první závod v silném větru, tak si myslíme, že tento výsledek je pro nás velkým úspěchem. Velmi nás těšilo svádět vyrovnané souboje s letošními mistry světa na 29eru Alexem Demurtasem a Giovanni Santim, kteří závod vyhráli.

 


Teď nás čeká 1-2 měsíce volna na školu a fyzickou přípravu a před Vánoci máme v plánu zahájit zimní trénink,“ popsal závod Lukáš Kraus.

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Mistrovství Evropy do 21 let v olympijské třídě Formula Kite se konalo v krásném prostředí v C...

Poslední zářijový týden se na Balatonu konal předposlední závod této sezóny v rámci série 49er...

Od 19. do 22. září se na maďarském Balatonu konal závod Eurocupu třídy 29er, kterého se zúčast...

Na startu bylo 286 závodníků z 8 států. Odjelo se 10 náročných rozjížděk za silného větru a na...

Ve dnech 13.-15. 9. se ve slovinském Koperu sešlo 128 závodníků z 20 zemí na dalším závodě Eur...

Zobrazit všechny články


nahoru