Světový pohár v Japonsku

Eva Skořepová | 02.09.2019

Od 25. srpna do 1. září se v Enoshimě, v místě, kde se za rok pojede olympijská regata, konal závod světového poháru. Český jachting měl v Japonsku jen jediného zástupce – byl jím Ondřej Teplý ve třídě Finn.


 

 

Celý závod provázel silný vítr přes 20 uzlů (10 m/s), až v samém závěru vítr ustal, a tak byla zrušena medailová rozjížďka. Zlato si tak zajistil Nicholas Heiner z Nizozemska. Ondřej Teplý skončil na 13. místě.
 

 


„Závod byl strašně náročný, ke konci už jsem byl hodně unavený, přesto se mi v závěru podařilo vyhrát jednu rozjížďku,“ popisoval Ondra svou japonskou misi. „Do silného větru jsme nově zvolili plachtu značky North Sails, kterou nemám ještě vyzkoušenou, takže byl pro mě závod dobrým testem. Až dosud jsem jezdil na plachtách WB, které stále používám ve slabém větru do 15 uzlů. Hlavním cílem mé účasti v obou japonských závodech (před světovým pohárem jsem jel ještě Olympic Test Event) bylo získat co nejvíc informací o revíru, kde se pojede příští rok olympijská regata. A to se myslím podařilo,“ zhodnotil.
 
Nyní Ondru čeká spousta tréninku a testování, v prosinci mistrovství světa v australském Melbourne a v dubnu pak světový pohár v Janově, který nabízí poslední možnost, jak se kvalifikovat na olympiádu.
 
Celkové výsledky ZDE

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Český tým BOHEMIA PRAHA s Milanem Koláčkem za kormidlem vybojoval bronz na ORC Sportboat Europ...

Mládežnické mistrovství světa v match racingu (Youth Match Racing World Championship) pořádané...

V Izraeli se jelo mistrovství Evropy třídy BIC Techno.

V Enoshiměv Japonsku se jel od 17. do 23. srpna Ready Steady Tokyo Olympic Test Event.

Na Gardě se jel předposlední týden v červenci závodWindsurfer World Trophy 2019 aneb mistrovst...

Zobrazit všechny články


nahoru