Úspěch české FD flotily – Eurocup, Achensee, Rakousko

Eva Skořepová | 25.08.2016

Letošní 16. ročník tradiční regaty Eurocupu lodní třídy Flying Dutchman se konal na rakouském jezeře Achensee v termímu 13.–15. 8.

Na start se postavilo 26 lodí ze čtyř zemí. Účast tří předních českých FD posádek byla velkou výzvou a zároveň prověrkou před podzimní částí sezóny.

Horské jezero Achensee nabídlo letní počasí a v odpoledních hodinách pak stálý termický vítr cca 5–8 m/s severního směru. Celkem se odjely první den tři a druhý den čtyři cca 60-ti minutové rozjížďky.

Na prvním místě se v konečném pořadí umístila německá posádka GER 87 – Hans-Peter Schwarz/Roland Kirst před rakouskou AUT 38 – Christoph Aichholzer/Philipp Zingerle a třetí českou posádkou CZE 21 – Jiří Hrubý/Roman Houdek. Další dvě české posádky se pak umístily hned v závěsu – 4. místo CZE 9 – Petr Jelínek/Miroslav Hackl a 5. místo CZE 11 – Petr Štorch/Tomáš Palkovský.

Umístění kompletní české FD flotily do pátého místa dokazuje slušnou mezinárodní úroveň českých dačmenářů před nadcházejícím Mezinárodním mistrovství třídy FD, které se koná již v tradičním termínu 9.–11. 9. na Nechranicích (vypsání v příloze).

Petr Jelínek

Starší články z kategorie Závody

Na Lipně v Černé v Pošumaví (Kemp Jestřábí I) byl odstartován projekt FOILING JUNIOR. Mladí jach...

V minulém týdnu proběhlo na Radavské loděnici Yacht Clubu Písek opět soustředění malých jachtařů ...

Pořadatelé z Rozkoše spolu s prezídiem ČWA zvou srdečně všechny závodníky na Mistrovství České re...

02.09.2016 – 04.09.2016, Lipno – Černá CTL:161336

Česká posádka Sivý Štěpán/Matoušek Ondřej vybojovala na MEJ PIrát bronzové medaile!

Zobrazit všechny články


nahoru