Úspěchy českých dačmenářů na evropských závodech v srpnu

Eva Skořepová | 01.09.2017

Třída FD závodila v Tyrolsku a v Polsku.

Na Eurocupu FD na jezeře Achensee v Tyrolsku se v tradičním termínu 18 - 20. srpna sešly přední evropské posádky třídy Létající Holanďan z pěti zemí v celkovém počtu 27 lodí, z toho pět českých. Horské jezero ležící více jak 1000 metrů nad mořem nás první závodní den přivítalo slunným letním počasím ve kterém se odjely 3 rozjížďky při stabilním termickém větru do 6 m/s. Na sobotní rozjížďky pak přišla fronta - déšť a chlad s poryvovým větrem 6 - 8 m/s. Po dvou závodních dnech figurovaly české posádky v pořadí 7. - CZE21 Hrubý - Houdek, 9. - CZE11 Storch - Plakovský, v druhé desítce pak CZE 7 Čutka - Pavlíček, v závěru pole pak posádka CZE140 Pech - Konig a CZE48 Lehečka - Adamcová. Poslední závodní den se pak odjela jedna rozjížďka ve větru 6 - 8 m/s. Celkové prvenství získala posádka lodi GER113 Konig - Schafers následovaná domácí posádkou AUT38 Aichholzer - Zingerle před další německou lodí GER87 Schwarz - Kirst. České lodě se v konečném pořadí umístily na 7. místě posádka CZE11, na 9. místě pak CZE21, CZE7 pak 16. Pořadatelé již tradičně připravili perfektní závod a věřím, že nejen české posádky se na Achensee budou rády vracet.

Odkaz na konečné výsledky: http://www.sctwv.at/fileadmin/files/regatta/html/99.html

Odkaz na fotky: http://web830.itsaserver.orgget-image/images-dir-old/sctwv/fd_korsar_contender_2017/

Poslední srpnový víkend se na Otmuchovských jezerech odjelo Mezinárodní mistrovství Polska třídy Létající Holanďan, kde soupeřilo celkem 21 lodí a za účasti pěti českých posádek.

V nádherném slunném počasí se za stálého větru odjelo celkem 7 rozjížděk, kdy o první místo soupeřily posádky CZE21 Hrubý - Houdek a CZE 11 Storch - Palkovský následovaní posádkou CZE 17 Kleiner - Zanker. V průběhu závodu vítr zesiloval - začínalo se rozjížďkou v 3 m/s a končilo se v 13 m/s v poslední rozjížďce. Po urputných bojích na předních dvou příčkách, kdy před koncem závodu panovala shoda mezi první a druhou lodí CZE 21 a CZE11 nakonec stupně vítězů jednoznačně ovládly české posádky v pořadí 1. CZE 21 Hrubý - Houdek následováni posádkou CZE11 Storch - Palkovský a na 3. místě pak CZE17 Keiner - Zanker. Ostatní české posádky se pak umístily CZE 125 Suchomel - Suchomel na 8. místě a CZE48 Lehčka - Adamcová na 21. Již třetí rok je titul mistrů Polska ve třídě FD v českých rukou!

Po srpnové "přípravě" přichází vrcholy sezóny: Mezinárodní mistrovství České republiky - Eurocup na Nechranicích 8 - 10. září 2017 (přijeďte se podívat!) a Mistrovství světa v italském Scarlinu v posledním týdnu září.

Jiří Hrubý - šéftrenér třídy FD

Starší články z kategorie Závody

Jachtařský tým MASTERLAN - David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnil posledního finálového závod...

Závod Královská regata (CTL 171217) se z důvodu nedostatečného počtu přihlášených v předregistrac...

aneb Mistrovství Evropy třídy Fireball v Lyme Regis

Na Nechranicích se od 24. do 27. srpna jelo mistrovství České republiky dětské lodní třídy Optimi...

Poslední závod třídílné série Jachtařské ligy se jel na Lipně.

Zobrazit všechny články


nahoru