Úspěšný start české FD flotily na mistrovství Rakouska

Eva Skořepová | 03.05.2017

Letošní ročník tradičního závodu Silberreiher Regatta 2017 lodní třídy Flying Dutchman se konal na rakouském jezeře Neusiedlersee v termínu 29. 4.–1. 5.

Na start se postavilo celkem 29 lodí ze šesti zemí. Účast pěti českých FD byla první řádnou prověrkou zimní přípravy posádek i lodí na sezónu.



Neziderské jezero nabídlo chladné jarní počasí se sílou větru do cca 10 m/s. Celkem se odjelo 8 rozjížděk. Nejlepší česká posádka CZE 21 – Jiří Hrubý / Roman Houdek přišla poslední závodní den o medailové umístění (díky spornému RAF v 6. rozjížďce) a umístila se na celkovém 6. místě. Další české posádky se pak umístily na 8. místě CZE 11 Petr Storch / Tomáš Palkovský, na 11. místě pak CZE 9 Petr Jelínek / Miroslav Hackl. Jihočeská posádka CZE 7 Jan Čutka / Zdeněk Pavlíček předvedla skvělou jízdu zejména druhý závodní den a obsadila celkové 17. místo, posádka CZE 140 Jiří Plch / Václav Konig skončila 26.

Posádka CZE 21 – Jiří Hrubý / Roman Houdek

Na prvním místě se v konečném pořadí umístili mnohonásobní mistři světa – maďarská posádka HUN 70 - Szabolcs Majthényi / András Domokos před dalšími Maďary HUN 78 Antal Kardos / Csaba Polgar a mladou německou posádkou GER 222 – Felix Albert / Lukas Merz.



Přední umístění českých FD dokazuje slušnou mezinárodní úroveň českých Dačmenářů. Bližší informace ke stále se rozvíjející třídě Létající Holanďan v ČR jsou k dispozici na sailfd.cz. V případě zájmu je možno kontaktovat prezidenta třídy Petra Storcha – nautivela@seznam.cz.



Přílohy ke stažení

  vysledky_mistrovstvi_r....pdf (265K)

Starší články z kategorie Závody

Deset posádek z celé republiky, tři závodní dny, pětadvacet rozjížděk, jednobodový rozdíl mezi st...

Třída Optimist měla letošní první závod Poháru ČR na Rozkoši od 29. 4. do 1. 5. Na startu se sešl...

Druhý závod Evropského poháru lodní třídy RS Feva se konal o tomto víkendu v holandském Medemblik...

V médiích se dne 1. 5. 2017 v souvislosti se záchrannou akcí na Nových Mlýnech objevily nepravdiv...

V sobotu 22. 4. proběhl již 7. ročník Memoriálu Václava Drbohlava.

Zobrazit všechny články


nahoru