Velká cena kajutových plachetnic na Lipně

Eva Skořepová | 25.06.2019

O víkendu 22.–23. června se v Jachetním klubu Černá v Pošumaví odjela znovuobnovená Velká cena kajutových plachetnic. „Do závodu se nám přihlásilo 18 plachetnic, od sportsboatů jako je T-Boat T-750  po malé kajutové plachetnice a konkurence byla opravdu veliká. Do našeho klubu dorazili závodníci z Vranovské přehrady, Orlíku i Slap,“ uvedla ředitelka závodu Eva Manochová Marušková.




Sobotní den byl z jachtařského hlediska ideální. Foukal severovýchodní vítr o síle 8 až 16 uzlů a závodní komise pod vedením Václava Brabce odstartovala 4 hodinové rozjížďky. „Pro nás to byl parádní víkend. Závodní pole bylo velmi vyrovnané a každá chyba nás stála spoustu drahocených vteřin, které jsou při handicapových závodech znát,“ uvedl Matěj Vítovec, kormidelní lodě Majestic 24 R  z týmu FLEXNAFOILECH.

 

 

Neděle byla deštivá, ale přesto se podařilo odstartoval další dvě rozjížďky, které se odjely ve větru okolo 8 uzlů. Došlo i na opakované starty a diskvalifikace na černou vlajku. „Nám se dařilo jezdit konzistentně po celou dobu regaty. Měli jsme výbornou rychlost a posádka fungovala skvěle. Naši nejbližší soupeři – tým FLEXNAFOILECH – se vyřadili z boje o prveství sami, když byli v první nedělní rozjížďce diskvalifikováni na černou vlajku,“ uvedl Martin Zájchvěj – kormidelník vítězného Café 24 týmu Tomáše Pince.

 

Další závody pořádá Jachetní klub Černá v Pošumaví již tento víkend, kdy bude možné na hladině Lipenského jezera vidět lodní třídy Fireball, Flying Dutchmann, RS500, 29er, 420 a Cadet bojující o titul Krále Šumavy.

 

Absolutní pořadí (BSV Yardstick):
1. Tomáš Pinc, Martin Záchvěj, Hana Gvenetadze – Café 24
2. Petr Vachel, Antonín Solfronk nejml., Antonín Solfronk ml. – Café 24
3. Matěj Vítovec, Šimon Mareček, Přemysl Čechura, Klára Houšková – Majestic 24

Starší články z kategorie Závody

Závodu mistrovství Evropy na katamaránu Tornádo se ve dnech 5. - 9. 6. 2019 zúčastnilo 24 posá...

Ve dnech 6.–9. června se konalo na rakouském jezeře Woerthersee ve Veldenu mezinárodní mistrov...

Michael Maier přidal k šesti titulům na mistrovství světa veteránů letos stříbro a zároveň zís...

V příloze najdete zprávu TŘI SESTRY SAILING TEAMU z úspěšného mistrovství světa ORC a zároveň ...

Viktor Sadílek v týmu lodi Mariette of 1915 skončil ve třídě cruising na druhém místě.

Zobrazit všechny články


nahoru