Veronika Kozelská Fenclová na závodech ve Francii

Eva Skořepová | 11.10.2015

10. 10. skončil závod SEMAINE OLYMPIQUE FRANCAISE 2015. Během pěti dnů se vystřídaly v podstatě všechny možné podmínky. Přinášíme zprávu Jakuba Kozelského.

První den se začalo pěkně zvostra v 25-35kn, zaplaval si opravdu kde kdo. Další dny už však byly normálnější a většinu rozjížděk jsme odjeli ve středním větru. Jedna rozjížďka se odjela za velmi slabého větru. Vše pak vyvrcholilo medailovkou v přístavu, se spoustou diváků.

Veronika po více než měsíční pauze absolvovala pouze dva krátké tréninky zda v La Rochelle navíc s lehkou virózou. Ostatně celý "support team" (já, Matýsek, babička) připomínal celou dobu spíš marodku než cokoliv jiného a tak první dny byly daleko od ideálu. Na první bójku sice většinou dojela Veronika dobře, ale technických chyb bylo výrazně více něž je zvykem a tak se místo dopředu, posouvala v rozjížďkách spíše dozadu. Průběžně se tak pohybovala kolem 13.-15.místa. Poslední den vítr hodně skákal a pořadí se hodně míchalo. Veronika nezačalo dobře a po rozjížďce "všechno špatně " se zdravě naštvala, zrychlila a dala na závěr 2 a 4. To ji vystřelilo do medailovky z 9.místa. V dramatické medailovce v přístavu pak završila nakonec obstojný závod trojkou a ještě se posunula na celkové 8.místo. Jen bod za 6. místem. Takže po rozpačitém začátku, o dost příjemnější konec.

11. 10. si dáme volný den a pak nás čeká dalších 12 dní tréninku. Je to poslední trénink před odjezdem na MS do Ománu na začátku listopadu. MS je v dost nevhodném termínu, takže příprava je dost "ošizená". Ostatně i z tohoto důvodu letos vynecháváme Finále světováho poháru v Abu Dhabi, které je těsně před Ománem. Je potřeba trochu pošetřit energii a motivaci na přístí rok!

Přikládám i pár fotek z napínavé medailovky. Doufám, že se RC poučila a už nebude dělat pro Lasery dojezdy na zaďák, neb téměř všichni dojeli do cíle během pár vteřin a bylo prakticky nemožné zapsat výsledky. Trvalo jim to více než 20 minut, než vyvěsili nejpravděpodobnější variantu.

Jakub Kozelský

Výsledky:

1. Anne-Marie Rindom DEN

2. Mathilde de Kerangat FRA

3. Marie Bolou FRA

.....

8. Veronika Kozelská Fenclová CZE

Kompletní výsledky zde:

http://sof.ffvoile.fr/media/222571/sof_2015_lradial_s.htm

Starší články z kategorie Závody

Závod Poslední vítr, jehož součástí bylo historicky první Mistrovství ČR třídy RS Vareo, proběhl ...

Z technických důvodů je posunut závod Zlatá sekyrka (Fin-2) CTL 151629 na sobotu 31. 10. 2015

V termínu od 12. do 19. 9. se v chorvatském Umagu na severu Istrijského poloostrova konalo mistro...

Mistrovství ČR v kategorii ORC pro rok 2015 - Champagne Race - se pojede od 9. do 12. listopadu...

Z technických důvodů je změněno vypsání závodu na pískovně v Tišicích - Pohár města Neratovice na...

Zobrazit všechny články


nahoru