Vláďa Ptašnik králem ledu!

Eva Skořepová | 13.02.2018

Mistrovství České republiky třídy DN

 

O víkendu 10.–11. 2. proběhlo v Černá v Pošumaví na zamrzlé Lipenské přehradě mistrovství České republiky ledních jachet třídy DN.

 


 

Průběh letošní zimy doposud jachtařům závodícím v tomto specifickém, avšak tradičním odvětví jachtingu příliš nenahrával. Na Lipno tak po mrazivém týdnu, který šampionátu předcházel, dorazilo celkem 22 závodníků z Česka, Rakouska a Německa. Předpověď na sobotu nebyla příliš příznivá, nicméně se hodinu po poledni startovala první rozjížďka. Celkem se za odpoledne stihlo odjet 5 tříkolových rozjížděk ve větru od 3 do 7 metrů za sekundu. Po sobotních rozjížďkách se dostal do vedení veterán třídy Peter Muennich z Rakouska pronásledován zkušeným českým závodníkem Vladislavem Ptašnikem. Naopak smolařem dne bychom mohli vyhlásit Martina Vaculu, který kvůli technickým potížím na lodi tři rozjížďky nedokončil.

 

Foto Dana Kujalová

 

Šumava nachystala pro závodníky na neděli chladné, avšak větrné a slunečné počasí. Rozhodčím se podařilo odstartovat celkem pět rozjížděk. Napínavé souboje, taktické perličky a těsné dojezdy do cíle - to a mnohem více bylo nedělní závodění. Do čela závodu se dostal rakouský závodník Philipp Hribar, který se doslova rval s českým želízkem v ohni Vláďou Ptašnikem o každý bod. Zajímavé bylo sledovat i souboje o medaile v českém redukovaném pořadí, zejména mezi triem závodníků Libor Vacula, Pavel Moucha a Josef Mareček, kde taktéž rozhodovaly detaily. Dvěma vítězstvími v nedělním klání se blýskl také Martin Vacula, který však po sobotních potíží do celkového pořadí již nemohl promluvit.

 

Foto Dana Kujalová

 

Vítězem závodu se tedy stal Philipp Hribar na shodu bodů s druhým Vláďou Ptašnikem, který se tak stal českým mistrem. Třetí místo obsadil Peter Muennich z Rakouska. České absolutní pořadí tedy zcela jasně opanoval Vláďa Ptašnik, na druhém místě skončil Libor Vacula a bronzovou medaili si odváží Pavel Moucha.

Václav Brabec, hlavní rozhodčí

 

Výsledky: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1neCgOX3AwfaeNQwi1j_Z0WWFxi3NsbxoBVnpemObAdY/edit?usp=sharing

 

Fotografie od Dany Kujalové:

https://www.facebook.com/pg/yccerna/photos/?tab=album&album_id=2072111256399259

 

Fotografie od Martina Kozáka:

http://www.martinkozak.com/gallery/mcr-ledovych-jachet-2018/

 

Video:

https://youtu.be/krhwZOLhus0

 

 

Starší články z kategorie Závody

V sobotu skončil medailovými rozjížďkami v Miami na Floridě první letošní světový pohár olympi...

Na Salon Nautique Paris byl oficiálně zveřejněn program Flying Phantom Extreme Sailing Series pro...

O víkendu skončil poslední závod v Chorvatsku Jabuka a pro tým Giulia sailing to byl i závěr uply...

Poslední jachtařský závod této sezony se v Praze jel v YC CERE od pátku 3. do neděle 5. 11. Na pr...

V Praze se od 27. do 29. října konalo mistrovství ČR v team racingu.

Zobrazit všechny články


nahoru