Vzdělávání rozhodčích zima 23/24

Václav Brabec | 11.11.2023

Komise rozhodčích připravila pro všechny zájemce o problematiku organizace závodů a rozhodování následující program školení a přednášek, který bude probíhat v průběhu letošní zimy. Vzhledem k množství přihlášených účastníků (60 zájemců - díky za to!!!) budou tato setkání vedena spíše přednáškovou formou s prostorem k diskuzi:


Úterý 21.11.2023 ve 20.00 – Jak bylo v zahraničí a co si z toho odnášíme (Michal Žák, Jirka Smrčka, Lukáš Vavrla, Vašek Brabec)

  • Naši "mladí" rozhodčí se letos účastnili závodů v zahraničí a tak nám budou prezentovat jaké zkušenosti si přivážejí, co je obohatilo a co by naopak dělali jinak. 

Úterý 28.11.2023 ve 20.00 – Hodně lodí, málo místa (jak to dát dohromady, jak si to naplánovat a jak to napsat) – lektor: Vašek Brabec, Michal Žák, Richard Kafka

  • Připravujete závod (klubový nebo pohárový)? Nevíte jak si poradit s velkým množství tříd na relativně malé vodě? Vrátil Vám někdy Radim Vašík plachetní směrnice s revizemi? Lámete si hlavu s tím kolik rozhodčích a pořadatelů budete potřebovat? Pak je tohle setkání určeno přímo pro Vás! 

Čtvrtek 14.12.2023 ve 20.00 – Jak to stavět, aby mi to vyšlo – lektor: Jirka Smrčka, Petr Přikryl, Radim Vašík

  • Přednáška na téma praktických aspektů stavby trati od momentu kdy vyplujete na vodu (kam si stoupnout), přes její úpravy v průběhu rozjížďky.

 

Všechna výše uvedená setkání jsou otevřená všem zájemcům a budou probíhat online na platformě MS Teams. Odkaz je zde 

 

Úterý 23.1.2024 – Trenéři a pravidla – lektor: Vašek Brabec (bude v rámci Jachtařské akademie: https://www.jacht-akademie.cz/aktivity/)

  • Trenér by měl by být svému svěřenci nápomocen nejenom s strategií, technikou, ale i řešením situací, které vyžadují aplikaci a interpretaci pravidel. Tato přednáška se právě na tento aspekt trenérské činnosti zaměří. Přednáška volně navazuje na Vaškovi přednášky z roku 2023 a 2022, ve kterých se věnuje základům Závodních pravidel jachtingu a je více než vhodné si tyto přednášky připomenout. 

     

Pátek (16:00) 23.2.2024 až sobota (16:00) 24.2.2024 - Intenzivní kurz pro soudce (judges) v Brně (předběžně) - lektor: Vašek Brabec, Dušan Vanický (snad) 

  • Intenzivní prezenční kurz, který se zaměří na aplikaci a interpretaci pravidel při potkávání lodí, řešení protestů a pravidlo 42.
  • Pro přihlášení mě prosím kontaktujte na emailu brabec@sailing.cz

Za pracovní skupinu KR - vzdělávání,

Vašek Brabec

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Letošní druhé školení trenérů III. třídy ČSJ proběhlo opět v Praze, tentokrát v klubu OYC. Ade...

Dívejte se v pátek 3. 11. na ČT2 na Dobré ráno věnované jachtingu.

Jednání komise rozhodčích se uskuteční online ve čtvrtek 9.11.2023 ve 20:00

Ve věku 94 let zemřel v pondělí 16. 10. pan Karel Flégr.


Zobrazit všechny články


nahoru