Windsurfer Karel Lavický třetím nejlepším sportovcem Jihočeského kraje

Eva Skořepová | 20.12.2019

Český reprezentant windsurfer Karel Lavický z YC DIM Bezdrev byl v úterý 17. prosince v českobudějovickém Metropolu vyhlášen třetím nejlepším sportovcem Jihočeského kraje za rok 2019. K jeho nominaci vedla hlasující odborníky z řad jihočeských žurnalistů a představitelů sportu především jeho úspěšná kvalifikace na OH v Tokiu 2020 i další jeho úspěchy v evropských soutěžích.



Na stupních vítězů ho předběhl pouze čtyřnásobný vítěz této ankety letecký akrobat Martin Šonka a sjezdařka na divoké vodě Anežka Paloudová reprezentující SK Vltava Český Krumlov. Řečí čísel Martin Šonka z Aeroklubu Tábor získal 217 bodů, vodní sjezdařka Anežka Paloudová 123 bodů a Karel Lavický 112 bodů.
 
Karel Lavický, který v době vyhlašování výsledků plnil roli trenéra SCM třídy BIC Techno na soustředění ve Španělsku, se tak osobně předávání cen nemohl zúčastnit. Cenu přebíral jeho otec Pavel Lavický, známý českobudějovický pedagog na českobudějovickém gymnáziu J. V. Jirsíka. Ten vedl syna od mládí ke sportu. Původně chtěl ze syna vychovat hokejistu či lyžaře, ale mladík, který trávil prázdniny na chatě u Lipenského jezera se zakoukal do windsurfingu. Od prvních krůčků se věnoval závodnímu okruhovému windsurfingu. Jeho nezměrná píle a vůle být mezi nejlepšími a dokázat naslouchat radám nejlepších ho dovedla již potřetí za sebou na letní olympiádu ve třídě RS:X. Pochopitelně že nejen Jihočeši, ale všichni přejeme Karlu Lavickému hodně dalších úspěchů.
 
Anketu, kterou před pětapadesáti roky začínali sportovní redaktoři tehdejší Jihočeské Pravdy letos jako již poněkolikáté spoluorganizoval Jihočeský krajský úřad, krajské sdružení České unie sportu na Deník jižní Čechy.
Text a foto Petr Vitoň
 
 


Otec reprezentanta Pavel Lavický s trofejí pro třetího nejlepšího sportovce Jihočeského kraje
 

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Dnes se na mistrovství světa olympijské třídy Finn, které se koná v Royal Brighton Yacht Clubu...

Dne 12. 12. tři trenéři SCM a SPS převzali nová auta.

Od 3. do 8. prosince se v Aucklandu jelo mistrovství světa třídy 49erFX, které bylo zároveň ol...

3. prosince se v Aucklandu začíná závodit na mistrovství světa třídy 49erFX, které je zároveň ...

Naše mladá reprezentantka Alessia Palanti se zúčastnila závodu Italského poháru.

Zobrazit všechny články


nahoru