WindyPoint regata 2024 a MČR třídy RS Aero

Eva Skořepová | 07.06.2024

O prodlouženém víkendu 31. 5.–2. 6. proběhlo na Lipně WindyPoint regata 2024, která byla MČR třídy RS Aero a pohárem třídy RS700.


Zde je reportáž přímo z vody ze závodního pole, za kterou za děkujeme Marcele Šormové:

 

 
Od pátku do neděle se na Lipně jela Windypoint Regata 2024, a zároveň MČR v lodní třídě RS Aero. Na startu jsme přivítali do našich řad hned několik nováčků z Čech i Slovenska. Celkem se tedy sešlo 13 lodí.
 
V pátek povětrnostní podmínky nebyly příliš přívětivé, vítr se pohyboval v rozsahu 2–4 m/s, podařila se odjet pouze 1 rozjížďka, a to až ve večerních hodinách. Po prvním dni se do čela dostal Dan Guryča. Aby závod nebyl příliš fádní, rozhodl se pro den následující ředitel závodu Jirka Kuthan vyhlásit speciální cenu pro toho, kdo úřadujícího mistra alespoň jednou předjede. V sobotu, povzbuzeni výzvou pana ředitele, odjeli závodníci pěkné 4 rozjížďky za stabilního větru 4–6 m/s. Motivace zabrala, lov na mistra byl úspěšný. I tak si ale Dan udržel po sobotním klání vedoucí pozici, následován Honzou Hrubým a Petrem Bryxem. V neděli byl vítr ještě příznivější, foukalo 6–9 m/s. Závodníkům se opět podařilo dokončit 4 rozjížďky. Přestože by se dalo říci, že pořadí se mnoho neliší od jiných závodů, nutno podotknout, že to nebylo v mnoha rozjížďkách až tak jednoznačné. Občas rozhodovaly centimetry a vteřiny na cílové čáře.
 
Titul Mistra ČR v lodní třídě RS Aero si pro rok 2024 odváží z Lipna Dan Guryča, následován na 2. místě Honzou Hrubým, na 3. místě skončila Sylvia Mrázová.

 


 
Závod byl po organizační stránce velice dobře zajištěn, jak už tu bývá zvykem. Díky, Jirko. Děkujeme také všem rozhodčím, kteří s námi tu srandu s minimem slunce, zato v dešti, absolvovali. Těšíme se na další ročník.

 


 
Ještě důležitý dodatek – nováčci se rozhodně ve startovním poli neztratili a jsme rádi, že mezi nás zavítali. Doufáme, že se s nimi potkáme i na dalších závodech.
 Převzato z Facebooku Czech & Slovak RS Aero
 
 
Kompletní výsledky zde https://www.sailing.cz/vysledky/241116

 

Starší články z kategorie Závody

Od 18. do 20. května se v německém Kielu konal tradiční závod Young Europeans Sailing 2024.

Na Nových Mlýnech se o víkendu 1.–2. června odjel závod Českého poháru tříd Optimist, 29er, IL...

Tým V RACING závodící na maxijachtě Wally 100 s českým kormidelníkem a majitelem Karlem Komárk...

Letošní ročník největší business regaty Raiffeisen Trophy posloužil letos výborně jako příleži...

O víkendu 18.–19. května pořádal Yacht Club Nechranice letošní druhý pohárový závod lodních tř...

Zobrazit všechny články


nahoru