YFA oslavila na Raiffeisen Trophy výročí

Eva Skořepová | 28.05.2024

Letošní ročník největší business regaty Raiffeisen Trophy posloužil letos výborně jako příležitost pro společnost YFA oslavit 20 let své existence. Na start se postavilo rekordních 40 posádek s více než 320 závodníky. Za ideálního jachtařského počasí se podařilo odjet osm rozjížděk.


 

 

Slavnostní zahájení Raiffeisen Trophy proběhlo v neděli 19. května večer v Marině Frapa. Závodníky vítaly Valmont hostesky s Valmont welcome drinkem za EBM Group. Všech 40 posádek přivítal ředitel závodu Pavel Winker, ředitel privátního bankovnictví Raiffeisenbank Jiří Zelinka a Jana Bezušková, hlavní koordinátorka celé akce. Představen byl také hlavní rozhodčí Jan Blahoňovský a celý organizační tým YFA.

 

V pondělí se závodníci probudili do slunečného dne. Nespresso tým už čekal na mole s ranní kávou. Ranní briefing kapitánů proběhl na mole. Hlavní rozhodčí seznámil kapitány s dnešním plánem na vodě. Závodníky čeká slabý vítr s tendencí slábnout ještě víc. Podařilo se odjet pouze jednu okruhovou rozjížďku. Druhá byla kvůli velké změně větru a následnému slábnutí přerušena. Celá flotila se vrátila do Rogoznice, kde se opět čepovalo Kbelské pivo a kávička Nespresso.

 

Večer se konala velká party u bazénu při příležitosti oslav 20 let existence regat YFA.

Během večera se vzpomínalo na roky minulé, YFA si připravila pro závodníky zábavný kvíz, který prověřoval znalosti v jachtingu a přehledu dění za posledních 20 let s YFA. Vítězem kvízu se stal zaslouženě Honza Daněk z týmu AMI. O hudební produkci, ozvučení a projekci se postaral Strahov Sound System. Závodníci se skvěle bavili, plavali, skákali a tančili. Výročí bylo oslaveno důstojně.

 

Úterý ráno přišlo silné jugo. Část závodníků se sešla na networkingové snídani v marině Frapa. V 10 hodin proběhl briefing s kapitány. U ostrova Murvica byla odstartována navigační rozjížďka s tratí Plicina Mlin (pravobokem) a cílem u severozápadního cípu ostrova Šolta, která závodní pole přiblížila k Trogiru. Za stálého větru o síle 10 až 15 uzlů se ještě odjela jedna okruhová rozjížďka.

 

Foto Pavel Nesvadba

 

Do Trogiru za závodníky zavítaly naše závodnice Zosia Burska a Sára Tkadlecová, které se nominovaly na 49eruFX na olympiádu v Paříži, aby s nimi strávily poslední dva společné dny na regatě.

 

Středa začala pravidelnou regatovou lekci jógy, kterou vedla lektorka Šárka Bauerová z pražského Studia CERE.  Následovaly dvě krásné okruhové rozjížďky poblíž Trogiru ve větru o síle kolem 15 uzlů. A pak se podařilo odjet celou navigační etapu. Závodníci po dojezdu do mariny Kaštela vypadali, že jsou jachtingem opravdu naplněni. Večer se konala beach party na počest Zosie a Sáře.

 

A jak to nakonec po osmi odjetých rozjížďkách dopadlo?

 

V kategorii First 45 suverénně zvítězil tým MORGAN SAILING TEAM Karla Taschnera, v kategorii Salon 46 HAAS + SOHN SAILING TEAM Václava Citla, v kategorii Bavaria 41S tým INTEGRA Štěpána Pšeničky a v kategorii Elan 4 TWINKY HOLKY Renaty Marečkové.

 

 

 

Více zde: https://rbtrophy.cz

 

Zdroj: Facebook Raiffeisen Trophy

Starší články z kategorie Závody

O víkendu 18.–19. května pořádal Yacht Club Nechranice letošní druhý pohárový závod lodních tř...

O víkendu 11.–12. 5. začala na Lipně ICZ RODOP ČESKÁ JACHTAŘSKÁ LIGA 2024. Na plachetnicích Me...

Zatímco kapela TŘI SESTRY záhy oslaví čtyřicítku, dceřiný TŘI SESTRY SAILING TEAM půlí její ex...

První pohárový závod tříd Optimist a ILCA 4 se konal první květnový víkend na Rozkoši. Celkem ...

Hebe Sailing Team z Českého Yacht Klubu ve složení Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Pavel B...

Zobrazit všechny články


nahoru