Zápis z dubnového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 24.04.2012

Čtvrtek 19. dubna 2012, YC CERE

Přítomni: Bauer, Soušek, Maier, Parůžek, Smolař, Mrzílek, Vašík,

Omluven: Kozelský, Šindýlek

KK: Švec

Jako host: Dvořák

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

K úkolu 12-10 (Jednat s kitovou federací o upřesnění jednotlivých LT a forem soutěží ve smyslu Soutěžního řádu ČSJ): Z. Parůžek informoval o návrhu Kitové federace pro třídy a disciplíny následovně: V LT „kiteboarding, snowkiting a landkiting“ budou pořádány závody v disciplínách „course, freestyle a slalom.“ VV tento návrh schvaluje. Přiděluje lodní třídě kiteboarding číslo 50, lodní třídě snowkiting číslo 51 a lodní třídě landkiting číslo 52. VV ukládá Z. Parůžkovi zaurgovat u Kitové federace termínovou listinu závodů pro rok 2012 tak, aby mohla být zařazena do CTL ČSJ, a projednat s Kitovou federací formu začlenění kitových soutěží do Race Controlu, včetně způsobu hodnocení závodů. Dále VV ukládá Z. Parůžkovi jednat s asociací RC modelů a se svazem modelářů ČR o upřesnění soutěží modelů plachetnic.

K úkolu 12-12 (Dopracovat ve smyslu připomínek členů VV finální znění smlouvy o díle s firmou C10 Group s.r.o. a po úpravách smlouvu podepsat): Vzhledem k tomu že plánovaný portál sportovního jachtingu je zaregistrovaný, ale není spuštěn a VV nemá informace o dalším plánovaném postupu C10 Group s.r.o., je úkol vypuštěn.

12-14 (Připravit metodický pokyn, na jehož základě bude povolená kvóta motorových člunů přidělována konkrétním osobám): Úkol je urgentní a případný návrh V. Šindýlka bude schválen per rollam.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

VV vzal na vědomí informaci Z. Parůžka o jmenování nového Hlavního měřiče LT Pirát pana Martina Bulíře. Odstupujícímu Otakaru Kleinerovi VV děkuje za práci odvedenou ve funkci hlavního měřiče lodní třídy Pirát.

Dále bere VV na vědomí informaci Z. Parůžka o jmenování nového Hlavního měřiče LT FB Jiřího Gemperleho. Odstupujícímu Michalu Juklovi VV děkuje za práci odvedenou ve funkci hlavního měřiče lodní třídy FB.

VV ukládá D. Dvořákové vystavit jmenovací dekret novým měřičům.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace předsedy KVS (viz příloha).

V souladu s úkolem uloženým KVS na únorovém VV (Předložit VV návrh systému rozdělení prostředků určených na odměny členů RD pro rok 2012), schválil VV systém na rozdělení prostředků určených na odměny členů RD pro rok 2012 následovně:

Pro odměny na OH je vyčleněna částka 240 000 Kč. Částka bude rozdělena dle tabulky KVS pro odměny za výsledky (viz příloha). Parametry budou pro vyhodnocení OH nastaveny následovně:

Procentuálním umístěním v poli je prokládána exponenciální křivka s nastavitelným exponentem p (záporný, neboť chceme závodníkovi s lepším umístěním dát více). „p“ je stanoven na 1/8. Dalšími nastavitelnými parametry jsou dva body, kterými křivka prochází. Nastavujeme horní procento, stanoveno na 2% a počet bodů je stanoven na 200000, které dostane umístěný na tomto místě a dolní procento, je stanoveno na 100%, tj. posledního odměňovaného a počet bodů je stanoven na 10000, které dostane.

Celkový disponibilní objem finančních prostředků (240 tis.) bude mezi závodníky rozdělen v poměru bodů, které dle tabulky (v příloze) získali za umístění na OH.

VV vzal na vědomí informaci KVS o možných kolizích a o závazných záměrech na využití Castle Cove (viz tabulka přílohou). VV rámcově souhlasí s tím, aby KVS jednala o zajištění místa pro další 1-2 motorové čluny. Konečné rozhodnutí VV přijme na základě přesné informace o ceně a možnostech kotvení člunů v Castle Cove.

VV bere na vědomí stanovisko KVS k akreditacím na OH. VV zároveň upozorňuje KVS i reprezentanty, že termín pro zařazení do systému akreditací MOV byl uzavřen 15. 3. 2012 a zařazení nových jmen trenérů a realizačního týmu po tomto datu nemusí být ze strany ČOV respektive MOV akceptováno.

VV ukládá A. Mrzílkovi, aby zpracoval a dodal urychleně veškeré požadavky na akreditace a veškeré finanční náklady spojené s účastí závodníků na OH 2012.

Dále VV ukládá KVS připravit plán na využití motorových člunů na sezonu, zejména s ohledem na OH.

VV ČSJ a KVS blahopřeje Karlu Lavickému k získání nominačního místa na Olympijské hry v Londýně.

4) Nominace na mezinárodní závody

Na základě výsledků ME a MS 2011 doporučuje KVS rozdělit příspěvek MŠMT na MS Finn následovně: M. Maier 50%, T. Vika 50%. VV schválil návrh KVS na rozdělení příspěvku MŠMT.

VV projednal návrhy nominací ALT Laser.

VV schválil nominaci ALT Laser na MS Laser Standard muži, které se bude konat 30.4. -10. 5. 2012 v Německu – Boltenhagen, následovně:

Martin Trčka – bude čerpat 50% příspěveku MŠMT

Viktor Teplý – bude čerpat 50% příspěveku MŠMT

Petr Drahorád

VV schválil nominaci ALT Laser na MS Laser Radial ženy, které se bude konat 11. 5. - 20. 5. 2012 v Německu – Boltenhagen, následovně:

Markéta Audyová – bude čerpat příspěvek MŠMT

O ostatních nominacích rozhodne VV na své příštím zasedání.

VV ukládá KVS připravit stanovisko k předloženým nominacím ALT LASER.

5) MČR 2012

M. Soušek – STK, NJ – informoval o propagaci závodu pořádaném Colins Yacht Clubu (není členem ČSJ) na výstavě „Lodě na vodě“ jako mistrovství republiky neprofesionálních posádek. Užívaní názvu MČR v jachtingu považuje ČSJ za své výhradní právo u všech závodů, které jsou pořádány podle mezinárodních jachtařských pravidel. Vzhledem k tomu, že závod je zapsán v CTL Chorvatského svazu s uvedením pořadatelem JK MANDE, Zagreb, lze předpokládat, že závod se uskuteční podle pravidel ISAF. Užití názvu MČR považuje ČSJ za nepřijatelné.

VV ukládá M. Souškovi jednat s představiteli klubu Colins Yacht Club ve smyslu vypuštění MČR z názvu závodu.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2012

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 17. 4. 2012.

Vzhledem k navýšení příjmů z programu č. 5 (od MŠMT) je možné očekávat hospodářský výsledek roku 2012 vyšší o 3 442,3 tis. Kč. VV rozhodl navýšit rozpočet KVS o 700 tis. Kč s ohledem na probíhající kvalifikace na OH a zajištění reprezentantů na přípravu na OH a na kvalifikační závody. Částka by měla být využita v souladu s prioritami stanovenými KVS (viz zápis KVS). O úpravách dalších výdajových částí rozpočtu rozhodne VV na svém dalším zasedání. VV ukládá všem členům VV do konce dubna předat M. Souškovi požadavky na úpravu rozpočtu v jednotlivých kapitolách.

VV rozhodl, že minimálně o 1 000 000,- Kč posílí rezervu ČSJ s ohledem na její čerpání v minulých letech.

VV schválil následující rozdělení příspěvku Komise mládeže lodním třídám (příspěvky byly vypočteny podle počtu mládeže za rok 2011 v lodních třídách zařazených do Strategie lodních tříd ČSJ:

187 500,-

100%

Součet

Příjemce

187500

kód

třída

ZM

07

Cadet

32

56 604

56 604

ALT Cadet

10

420

14

24 764

24 764

ALT 420

13

Evropa

18

31 840

31 840

ALT Evropa

6

Laser

7

12 382

12 382

ALT LASER

33

Laser Radial

19

33 608

33 608

ALT LASER

33

Laser 4.7

16

28 302

28 302

ALT LASER

106

187 500

187 500

1768,9

Prostředky musí být čerpány výhradně na soustředění mládeže v dané lodní třídě

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informaci o připravované 26. Valné hromadě ČSTV, která se bude konat 28. dubna 2012.

VV ČSJ delegoval na 26. Valnou hromadu ČSTV Jana Pargače jako delegáta Českého svazu jachtingu.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informaci o proběhlém Plénu ČOV.

8) Různé

M. Soušek – STK, NJ – předložil návrhy úprav SŘ ČSJ. VV schválil navržené změny SŘ ČSJ a ukládá M. Souškovi zveřejnit na webu nové znění SŘ.

J. Maier – místopředseda ČSJ – podal informaci o stavu motorových člunů ČSJ.

VV jmenoval Antonína Matějovského, Josefa Taureka, Josefa Ščerbu a Zbyňka Vlčka zasloužilým rozhodčím ČSJ.


VV obdržel doplnění žádosti (podpisy rodičů a doporučení lékaře) k ostaršení Jana Hály, nar. 31. 7. 2005. VV uděluje souhlas k závodní činnosti J. Hály na závodech LT Q konaných pod ČSJ před dovršením způsobilého věku.

VV obdržel žádost o ostaršení Matyáše Hrnčíře, nar. 27. 5. 2005, (reg.č. 1302-564).

Souhlas obou rodičů a potvrzení lékaře žádost obsahuje.

VV uděluje souhlas k závodní činnosti M. Hrnčíře před dovršením způsobilého věku.

Dále VV obdržel žádost o ostaršení Adama Hudce, nar. 21. 7. 2004, (reg.č. 1203-561).

Souhlas obou rodičů a potvrzení lékaře žádost obsahuje.

VV uděluje souhlas k závodní činnosti A. Hudce před dovršením způsobilého věku.

VV obdržel žádost Václava Novotného (trenér a otec Štěpána Novotného) o finanční příspěvek na MS ISAF mládeže, které se bude konat 12. – 21. 7. v Dublinu, Irsko. Na tento závod ČSJ neobdržel příspěvek MŠMT. Štěpán Novotný si podával i žádost na Athlete Participation Programme, ale ani tento příspěvek nebyl České republice přiznán. Z důvodu velké finanční náročnosti (vstupní poplatek na závodníka je 900,- EUR, na trenéra 900,- EUR, cena letenek cca 5000,- Kč na osobu tj. dohromady cca 55.000,-Kč) žádá Václav Novotný ČSJ o příspěvek na toto MS mládeže pro Štěpána Novotného.

VV rozhodl hlasováním (5 pro, 2 se zdrželi) o přidělení mimořádného příspěvku Š. Novotnému na MS ISAF ve výši 45 800,- Kč s ohledem na výsledky, kterých závodník v letošní sezoně dosahuje (EC ve Slovinsku - 23. místo z 96 lodí; EC ve Francii - 40. místo z 223 lodí) a s ohledem na skutečnost, že má velkou šanci umístit se tak, aby „vyjel“ finanční prostředky pro české závodníky na příští rok.

VV souhlasí s partnerstvím s Terinvest, s.r.o. ČSJ za podporu a propagaci výstavy bude požadovat částku 100 tis. Kč.

V. Dvořák – předseda KM – podal informaci o proběhlé schůzi Komise mládeže, která se konala 17. 4. 2012. Zápis z jednání KM je přílohou tohoto zápisu.

VV schválil návrh Komise mládeže na výběr vedoucího talent týmu Q s platností od 19. 4. 2012, a to Martina Kubového. VV ukládá M. Souškovi připravit návrh smlouvy s vedoucím talent týmu.

Dále VV schválil po úpravě pravidla pro individuální podporu významných sportovních výsledků:

  • VV stanovuje, že individuální podpora významných sportovních výsledků je pro posádky těchto tříd: Q, L 4,7, Lar, Las, Evropa, Cadet, 420, Finn, 470.

VV stanovuje následující pravidla pro stanovení přiznání podpory:

  • Výjimečný výkon je pro rok 2012 definován jako umístění v prvních 35% závodního pole na MSJ, MEJ, MS, ME. V případě, že posádka splní kritérium ve více než jednom závodě v jednom kalendářním roce, pro výpočet individuální podpory se počítají všechny výkony posádky splňující kritéria (podle bodovací metodiky RD) maximálně však 50 000,- Kč na osobu.

KM předloží VV ČSJ v termínu do 31. 10. daného roku návrh na rozdělení prostředků pro individuální podporu významných sportovních výsledků.

VV schválil po úpravách návrh KM na následující pravidla podpory klubů vychovávajících děti a mládež:

1) Podpora klubů s mládeží se bude vztahovat na děti a mládež do 15 let vybraných lodních tříd s platnou licencí, bez rozdílu zda jsou či nejsou členy ALT. Pro rok 2012 KM rozhodla, že budou podporovány tyto lodní třídy: Q, Cad, L4,7.

2) Podpora je určena na výcvik a rozvoj posádek vybraných lodních tříd v rámci klubu. Prostředky jsou účelově vázány na odměnu trenéra, organizační zajištění výcviku a účasti na závodech.

3) Příspěvek pro klub se bude vypočítávat následovně:

  • Příspěvek se vyplácí zpětně na konci roku.
  • Klubový tým jsou min. 3 závodníci (členové klubu) a trenér.
  • Klub se v roce 2012 musí nejpozději před prvním startem druhého 4P (ČM Pohár) závodu přihlásit předsedovi KM do programu podpory.
  • Trenér týmu se musí na každém závodě zaregistrovat u delegáta ALT.
  • V případě dvouposádkových tříd je možné, aby byl jeden trenér sdílený dvěma kluby.
  • Počítá se účast týmu (nejméně 3 závodníci a trenér) na 4P pohárových závodech a MČR. Z každého závodu se započítají starty závodníků klubu. Z těchto závodů se klubu sečte počet startů závodníků týmu. K započítání účasti závodníka je podmínka startu v minimálně 1 rozjížďce.
  • Celkový počet startů se poté podělí rozpočtem kapitoly „Podpora klubů s mládeží“ a vyjde korunová hodnota jednoho startu.
  • Klub na konci sezony získá částku za účast klubového týmu na pohárových závodech a MČR rovnou násobku počtu startů členů klubových týmů a korunové hodnoty jednoho startu.

· Podkladem pro zjištění počtu startů je žebříček ČSJ. V případě pochybností je finálním podkladem pro započítání startu protokol o závodě.

KM předloží VV ČSJ návrh na rozdělení příspěvku na podporu klubů vychovávajících děti a mládež na říjnovém zasedaní VV.

O rozdělení nevyčerpaných prostředků z kapitoly KM rozhodne VV ČSJ.

VV ukládá Komisi mládeže schválené zásady zpracovat do metodických pokynů a zveřejnit je na webových stránkách ČSJ.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 17. května 2012.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek 22. března 2012, Praha 6 - Strahov

V příloze naleznete rozdělení účelového příspěvku na MS/ME pro rok 2012. Příspěvek zůstává pro le...

Středa 22. února 2012, Praha 6 - Strahov

Konference ČSJ neschválila Koncepci podpory mládeže přednesenou předsedou komise mládeže Michalem...

(občanského sdružení registrovaného u Ministerstva vnitra ČR pod číslem VSP/1 – 1235/90R)

Zobrazit všechny články


nahoru