Zápis z lednového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 27.01.2010

Čtvrtek 21. ledna 2010, YC CERE

Přítomni: Bauer, Maier, Soušek, Parůžek, Mrzílek, Šindýlek, Luksch

Omluven: Kozelský, Hrdlička

KK: Ondráček

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Úkol 09-46 (Rozdělit zařazené závodníky SCM do výkonnostních skupin) splněn. VV vzal na vědomí rozdělení závodníků SCM do jednotlivých výkonnostních skupin. Toto rozdělení je zveřejněno na webu YC CERE. VV ukládá A. Mrzílkovi zveřejnit rozdělení závodníků SCM do skupin i na webových stránkách ČSJ.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

P. Ondráček – KK – informoval, že 12. a 13. února 2010 se uskuteční 40. ročník setkání námořních jachtařů v Libštátě.

K. Luksch – KKK – předložil návrh na přijetí Yachtklubu ČZU do ČSJ.

VV rozhodl o podmíněném přijetí Yachtklubu ČZU s tím, že klub musí doložit zápis příslušného orgánu TJ o tom, že jsou součástí TJ. Subjektu bylo přiděleno registrační číslo 1142.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

A. Mrzílek – KVS, Medical - informoval o schůzi KVS (zápis ze schůze viz příloha).

A. Mrzílek – KVS, Medical – předložil návrh KVS na dodatečné zařazení Alexandra Sadílka (2.4 mR) do RD B na základě doplněných podkladů. Zdůvodnění KVS: handicapovaný sportovec na lodi 2.4mR, v sezóně 2009 závodil na dvou SP. Pro sezónu 2010 má v plánu se zúčastnit čtyř SP a MS.

VV hlasováním rozhodl o zařazení A. Sadílka do RD B.

A. Mrzílek – KVS, Medical - informoval o uvolnění Zdeňka Chlupa z funkce člena KVS.

VV mu tímto děkuje za odvedenou práci v KVS. VV vyzývá KVS, aby předložila návrhy na doplnění nového člena KVS odborníkem na třídu Laser.

Dále vzal VV na vědomí jednání se společností Nutrdend, které vede předseda KVS.

VV se zabýval možnostmi trénování v místě konání OH 2010 ve Weymouthu. VV rozhodl zaslat jachetním klubům v dané lokalitě požadavek na umožnění přístupu na vodu a uskladnění lodí a materiálu v jejich klubech (v rozsahu 4 lodě, motorový člun a kontejner).

VV ukládá A. Mrzílkovi zaslat na příslušné kluby dopis.

A. Mrzílek – KVS, Medical – podal informaci o vynikajícím výsledku juniorů na MS Cadet v Argentině. Posádka J. Kořanová - S. Tkadlecová zvítězila mezi dívkami, celkově se umístila na 12. místě. Posádka Michal Kliment - Anna Vallová skončila na celkovém 14. místě. VV tyto výsledky oceňuje.

4) Nominace na mezinárodní závody

Žádné nominace nebyly předloženy.

5) MČR 2009/2010

M. Soušek – STK - předložil doplněný návrh na uspořádání MČR v Match Race. VV s uspořádáním MČR souhlasí. VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit vypsání závodu na webu ČSJ.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2009/ Návrh rozpočtu ČSJ 2010

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 31. 12. 2009, tak jak bude předložen Konferenci ČSJ.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

VV vzal na vědomí informaci o tom, že ASC Dukla zaslala reakci na návrh ČSJ o zařazení Karla Lavického do jejich sportovního střediska. ASC Dukla žádá o zprostředkování osobního jednání se zástupcem svazu a s reprezentantem K. Lavickým. VV ukládá A. Mrzílkovi zprostředkovat schůzku, které se zúčastní za ČSJ spolu s K. Lavickým.

D. Dvořáková – sekretářinformovala o oponentním řízení MŠMT, které se konalo 6. 1. 2010 na ČSTV.

K. Bauer – předseda – podal informaci o jednání s MUDr. Větvičkou, předsedou zdravotní komise ČOV, o možnosti poskytovat zdravotní péči členům RD a SCM prostřednictvím zdravotního systému ČOV. VV považuje zdravotní péči závodníků za důležitou a doporučuje KVS zvážit rozšíření KVS o lékaře, který by se této problematice věnoval. VV ukládá A. Mrzílkovi, aby kontaktoval MUDr. Větvičku a dohodl konkrétní podmínky využití zdravotního systému ČOV.

8) Různé

VV projednal jedinou došlou připomínku k návrhu změn stanov ČSJ, kterou po úpravě zapracoval do článku 2, písmeno f/. VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit konečný upravený návrh změn stanov ČSJ na webu a zároveň uvést celý text připomínky P. F. Chudoby.

VV vzal na vědomí informaci o dokončení CTL pro rok 2010, která byla předána webmasterovi ke zveřejnění na webu ČSJ. Předpokládaný termín zveřejnění je 22. ledna 2010.

VV rozhodl zveřejnit výzvu k podávání žádostí na využití motorových člunů ČSJ (přednostně pro akce RD). Termín k podání žádostí je 15. února 2010.

J. Maier – místopředsedainformoval o tom, že na řadě MČR byl dotazován jak závodníky, tak pořadateli, proč na MČR nejsou vysíláni garanti ČSJ. Navrhl, aby členové VV, kteří se daného závodu zúčastňují v jiné roli (např. závodník, rozhodčí, trenér atd.), zároveň vykonávali funkci garanta. Toto je však v rozporu se soutěžním řádem ČSJ. Proto VV z důvodu úspory finančních prostředků bude problematiku řešit formou pověřeného zástupce ČSJ.

VV vzal na vědomí informaci předsedy Kontrolní komise o proběhlých kontrolách (čerpání rozpočtu RD, SCM a KM za rok 2009). Provedené kontroly neshledaly žádné zásadní závady. Zápisy z kontrol KK jsou přílohou tohoto zápisu. Doporučení tykající se vyúčtování závodu OH nadějí samostatně je z účetně-technického hlediska nereálné, protože se skládá z plných nebo částečných položek různých daňových dokladů.

Příští zasedání VV se bude konat 18. února 2010.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

(občanského sdružení registrovaného u Ministerstva vnitra ČR pod číslem VSP/1 – 1235/90R) ...

Výzva k podání žádostí o zapůjčení člunů ČSJ pro rok 2010

V příloze naleznete konečné znění návrhu změn stanov ČSJ.

Čtvrtek 17. prosince 2009, YC CERE

Výkonný výbor ČSJ vybral na základě všech došlých návrhů sedm jachtařů v každé kategorii, z nichž...

Zobrazit všechny články


nahoru