Zápis z listopadového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 28.11.2011

Středa 16. listopadu 2011, YC CERE

Přítomni: Bauer, Soušek, Maier, Vašík, Mrzílek, Šindýlek, Parůžek

Omluven: Kozelský, Smolař

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Oprava zápisu z minulého jednání VV:

v bodě 8) různé:

VV jmenoval v souladu s disciplinárním řádem disciplinární komisi ve složení: J. Maier, Z. Parůžek, A. Mrzílek, J. Kozelský a V Šindýlek, která rozhodla o udělení disciplinárního trestu Lucii Chmelové, která v čestném prohlášení uvedla nepravdivou informaci o pojištění své lodi. VV ukládá D. Dvořákové opravit tuto informaci na webu ČSJ.

v bodě 5) MČR:

VV rozhodl, že MČR One Desing bude vypsáno pouze pro jeden typ lodě („třídu“)

K úkolu 11-29 (Připravit ve smyslu diskuze písemný materiál koncepce metodiky výběru a podpory výkonnostních jachtařů včetně finanční rozvahy na říjnové zasedání VV):

M. Smolař se omluvil s listopadového zasedání VV a zaslal SMS s tím, že není ještě dokončena Koncepce mládeže a s tím požadovaný rozpočet. Požádal úkol přesunout na prosinec, aby mohla před schvalováním proběhnout diskuze přes email nad finální verzí.

K úkolu 11-30 (Připravit návrh smlouvy mezi C10 Group s.r.o. a ČSJ):

M. Smolař se omluvil s listopadového zasedání VV a zaslal SMS s tím, že návrh smlouvy se připravuje, firma C10 Group s.r.o. pracuje na obsahu smlouvy. Čeká na jejich návrh. Požádal přesunout úkol na prosinec.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

Z. Parůžek - KLM, ALT – předložil žádost o přijetí do ČSJ od ALT Longtze Premiér a lodních tříd RS Feva a RS Tera. VV souhlasí s přijetím ALT Longtze Premiér, LT RS Feva a LT RS Tera do ČSJ. ALT Longtze Premiér bylo přiděleno registrační číslo 7044.

V. Šindýlek – KKK, LK – podal

informaci ze schůze Komise krajů a klubů. Zápis ze schůze je přílohou tohoto zápisu.

V. Šindýlek – KKK, LK – informoval o tom, že na schůzi krajů byly diskutovány formy vedení účetnictví Krajských svazů jachtingu. Krajské svazy s vlastní právní subjektivitou (11, 12, 14, 15, 21, 24) musí uzavírat smlouvu přímo se zvolenou účetní firmou. Tyto krajské svazy mohou využít služeb účetní firmy, která zpracovává účetnictví ČSJ. Krajské svazy bez právní subjektivity (13, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23) mohou mít vedeno účetnictví v rámci účetnictví ČSJ jako samostatná střediska. Tyto krajské svazy se musejí rozhodnou o tom, zda využijí možnosti vedení účetnictví v rámci ČSJ do 31.12 2011. V rámci rozpočtu na rok 2012 bude každému KSJ poskytnuto 2000,- Kč na vedení účetnictví. Pro rok 2011 uhradí ČSJ náklady na účetnictví krajům, které vedou účetnictví 2011 v rámci samostatných středisek ČSJ a krajům, kterým bude účetnictví zpracovávat účetní firma, které zpracovává účetnictví ČSJ z rezervy rozpočtu ČSJ.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace předsedy KVS (viz příloha).

VV souhlasí s návrhem KVS na odložení termínu jmenovaní RD družstva pro první pololetí roku 2012 na prosincové zasedání VV.

4) Nom

inace na mezinárodní závody

VV schválil nominaci ALT Fireball na MS, které se bude konat 27. 12. 2011 - 7. 1. 2012 v Austrálii, následovně:

posádky: Martin KubovýPavel Winkler - bude čerpat příspěvek MŠMT.

Petr Kořan – Jakub Nápravník

5) MČR 2011

VV obdržel žádost od YFA s.r.o., o zvážení možnosti MČR One Design pro dva typy lodě, a to First 45 a First 35. VV potvrdil své rozhodnutí ze svého minulého zasedání VV, že MČR One Design bude vypsáno pouze pro jeden typ lodě („třídu“).

M. Soušek – STK, NJ – podal

informaci o proběhlém MČR Team Racing.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2011

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 15. 11. 2011.

VV se seznámil s prvním návrhem rozpočtu ČSJ pro rok 2012. VV ukládá všem členům připravit návrhy na snížení výdajů v kapitolách, které spadají do jejich kompetence, tak aby bylo možno předložit Konferenci ČSJ vyrovnaný rozpočet.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

VV obdržel kladné vyřízení žádosti o vstup ČSJ do International Radio Sailing Association (IRSA). VV schválil návrh předsedy M.Y.C. Vysoké Mýto Martina Drábka na kontaktní osobu pro jednání s IRSA, a to pana Ladislava Jareše. VV ukládá D. Dvořákové zaslat na IRSA kontaktní údaje pana L. Jareše.

8) Různé

M. Soušek – STKinformoval o tom, že probíhá příprava CTL pro rok 2012

J. Maier – místopředseda – informoval o tom, že probíhá inventura majetku ČSJ.

J. Maier – místopředseda – informoval o stavu motorových člunů ČSJ.

VV jmenoval na návrh Komise loďařsko-měřičské nového hlavního měřiče FD Vlastimila Šindýlka. VV zároveň děkuje odstoupivšímu Ondřeji Lehečkovi za dosud vykonávanou činnost. VV ukládá D. Dvořákové vystavit novému měřiči jmenovací dekret.

R. Vašík – KR – podal informaci ze schůze Komise rozhodčích. Zápis ze schůze je přílohou tohoto zápisu.

VV schválil návrh KR na jmenování zasloužilých rozhodčích ČSJ následovně:

Roman Bradáč 21-108 R3 (r.n. 1937)

Rudolf Pavka 21-180 R3 (r.n. 1944)

Vlasta Nováková 21-063 R3J2 (r.n. 1951)

VV ukládá D. Dvořákové vystavit novým zasloužilým rozhodčím ČSJ jmenovací diplomy.

VV schválil pravidla směrnice D3 tak, jak ji předložila Komise rozhodčích.

R. Vašík – KR – předložil žádost Václava Brabce o snížení věkové hranice pro složení zkoušky rozhodčího R3. VV žádosti V. Brabce nevyhovuje na základě doporučení KR.

VV obdržel od ČESKÉ NADACE SPORTOVNÍ REPREZENTACE dotazník do ankety „Juniorský sportovec roku 2011“, do které je možné nominovat pouze jednoho juniorského závodníka. VV navrhl nominovat Nikol Staňkovou a ukládá D. Dvořákové zaslat nominaci v daném termínu.

VV schválil následující kategorie pro anketu „Jachtař roku 2011“ (muž, žena, junior, juniorka a absolutní vítěz ankety Jachtař roku 2011 – závodník/posádka, který/á získá největší počet bodů).

Pouze u dvouposádkových lodí může být nominována celá posádka. V kategoriích „junior“ a „juniorka“ mohou být nominováni ti, kteří dovrší v daném kalendářním roce nejvýše 21 let.

Počet nominovaných v každé jednotlivé kategorii je pět.

Výpočet bodů se provádí následovně: v jednotlivých kategoriích získá závodník/posádka umístěný/á

na 1 místě – 3 body

na 2. místě – 2 body

na 3. místě – 1 bod

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit na webu ČSJ výzvu pro sdružené subjekty i jednotlivce k podávání návrhů na nejlepšího jachtaře v jednotlivých kategoriích.

A. Mrzílkovi VV ukládá připravit návrh KVS obsahující pět jmen v každé kategorii.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 15. prosince 2011.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

VV schválil následující kategorie pro anketu „Jachtař roku 2011“ (muž, žena, junior, ...

VV projednal porušení „pravidla 69“ Lucií Chmelovou

Čtvrtek 20. října 2011, YC CERE

Výkonný výbor ČSJ oznamuje, že Konference ČSJ se bude konat v sobotu 28. ledna 2012 od 10:00 v Pr...

Čtvrtek 15. září 2011, YC CERE

Zobrazit všechny články


nahoru