Zápis z říjnového jednání VV

Dana Dvořáková | 19.10.2007

Čtvrtek 18. října 2007, YC CERE

Přítomni: Bauer, Maier, Soušek, Luksch, Mrzílek, Parůžek
Omluven: Žmolík, Kozelský, Ondráček, Šindýlek
KK: Švec


1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Jako host se zasedání VV zúčastnil Václav Olmer, který informoval o záměru uspořádat MČR kajutových plachetnic na Orlíku. Podklady pro jednání STK předá do 24. 11. 2007, kdy se toto jednání uskuteční.

V. Olmer informoval o tom, že pro příští sezónu AKP doporučuje vypsání závodů kajutových plachetnic v handicapovém hodnocení „yardstick“ a VV ukládá Asociaci kajutových lodí předložit na příštím zasedání VV úpravu příslušných směrnic, která bude mj. obsahovat „yardsticky“ pro jednotlivé lodě a způsob stanovení „yardsticku“ pro lodě, které ho nemají.

VV projednal návrh standardů pro závody v námořním jachtingu a po úpravě schválil konečný text (návrh byl zaslán k připomínkám předsedovi ČANY Petru Kundratovi a členu VV ČANY, zodpovědnému za závodní činnost, Petru Sládečkovi. Připomínky P. Sládečka byly vzaty v úvahu.

VV ukládá D. Dvořákové ve spolupráci s K. Lukschem zveřejnit standardy formou nové směrnice ČSJ (C13) na webových stránkách ČSJ.

VV projednal nabídky na zakoupení kontejneru. Nabídku od společnosti Caru Praha s.r.o. považuje za nejvýhodnější (nejnižší cena a atest na celý rok) a pověřuje K. Bauera a J. Maiera, aby rozhodli o termínu realizace nákupu a vyřešili otázku dovybavení kontejneru.

VV projednal návrh na využití dvou trupů LT Evropa a po připomínkách návrh schválil (viz příloha). VV ukládá Daně Dvořákové informovat ALT Optimist a ALT Evropa.
VV rozhodl k oběma lodím dokoupit ploutev a kormidlo.


2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

p. Luksch – KKK – předložil žádosti o pořádání MČR na moři v roce 2008. Bude projednáno v bodě 5.


3) Reprezentační družstvo ČSJ

V součastné době probíhá závod Transat 6,50 s účastí Davida Křížka, který si vede skvěle a VV oceňuje tento jeho výkon.

p. Mrzílek - KVS, Medical - informoval o přípravě schůze KVS, která se uskuteční 24. 10. 2007, a která bude řešit zejména návrh na využití prostředků rozpočtu 2008.

p. Mrzílek - KVS, Medical - informoval o tom, že se zúčastnil Předolympijského sympozia, které se konalo 10. – 13. 10. 2007.

VV se zabýval možným nejednoznačným výkladem nominačních kritérií na OH a rozhodl o doplnění článku 3.2b a 3.2c za účelem jednoznačnosti výkladu.

Upravený text článku 3.2 zní:

3.2. Jmenovitá nominace na OH bezprostředně po MS 2008

Jmenovitou nominaci bezprostředně po MS 2008 získají závodníci pokud:

a) získali pro ČR nominační místo již v roce 2007 a na MS 2008 se při účasti neméně dvou českých posádek v dané LT umístili jako nejlepší česká posádka
b) získali pro ČR nominační místo již v roce 2007, zúčastnili se MS 2008 jako jediná česká posádka v dané LT a druhá posádka z české kvalifikace na MS 2008 (pokud se z důvodu omezení počtu lodí z jedné země, kvalifikace uskutečnila) bude mít součet logaritmických bodů započítaných do kvalifikace na MS 2008 nejméně o 30 % (z celkového počtu logaritmických bodů posádky, která na MS 2008 reprezentovala ČR) horší než posádka, která na MS 2008 reprezentovala ČR
c) získali pro ČR nově nominační místo pro OH na MS 2008 jako jediná česká posádka v dané LT a druhá posádka z české kvalifikace na MS 2008 (pokud se z důvodu omezení počtu lodí z jedné země, kvalifikace uskutečnila) bude mít součet logaritmických bodů započítaných do kvalifikace na MS 2008 nejméně o 30 % (z celkového počtu logaritmických bodů posádky, která na MS 2008 reprezentovala ČR) horší než posádka, která na MS 2008 reprezentovala ČR
d) získali pro ČR nově nominační místo pro OH na MS 2008 a při účast neméně dvou českých posádek na MS 2008 v dané LT se umístili jako nejlepší česká posádka alespoň o 20 % (z celkového počtu lodí dané třídy) míst před další českou posádkou.


4) Nominace na mezinárodní závody

Žádné nominace nebyly předloženy.


5) MČR 2007/2008

VV se zabýval formátem a vypsáním MČR na moři

VV ČSJ rozhodl, že v roce 2008 uspořádá pouze jediné Mistrovství České republiky na moři a to společné pro kategorie O.R.C. a tříďové (one design) lodě. VV předpokládá, že všechny lodě budou startovat společně a vyhlášeny budou kategorie ORC (obdoba absolutního pořadí na domácích MČR) a dále pak jednotlivé třídy či „one design lodě“ pokud splní podmínku minimálně 5 lodí dané kategorie na startu (obdoba kategorií na domácích MČR).
VV vyzývá potenciální pořadatele, aby předložili nabídky k rozhodnutí na zasedání VV v listopadu 2007.


6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2007

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 15. 10. 2007.


7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

p. Bauer – předseda – informoval o výročním hodnocení Resortního sportovního centra odboru sportu MV, které se konalo 15. 10. 2007. Sportovci, zařazení na pozici sportovní instruktor jsou L. Šmídová, M. Maier, M. Trčka, na pozici smluvní sportovec pak V. Fenclová, L. Mrzílková a M. Hrubý. Dále bylo jednáno o možnosti zařadit v budoucnu i posádky O. Bobek – P. Bobek a P. Fiala - M. Škoda.

Komise Rozhodčích požádala o trvalé přidělení jednoho motorového člunu pro KR pro rozhodování na vodě. Žádost bude posouzena v kontextu všech došlých žádostí.


VV rozhodl požádat o uspořádání MS ISAF mládeže v roce 2011, eventuelně v některém z následujících roků.

VV pověřil K. Bauera předložením tohoto návrhu na konferenci ISAF.

VV se dále rozhodl usilovat o uspořádání výročního zasedání ISAF v roce 2010 nebo později.

VV provedl výběr pro hlasování o nejlepšího světového jachtaře roku 2007 následovně:
kategorie ženy: Evi Van Acker (BEL)
kategorie muži: Robert Scheidt (BRA)

VV schválil termín konference ČSJ. Bude se konat 19. 1. 2008 v 10.00.
VV vyzývá členy VV, aby do příštího zasedání předložili návrh na program Konference ČSJ, který bude na tomto zasedání schválen.

VV se zabýval připomínkami P. Ondráčka k návrhu Disciplinárního řádu a rozhodl požádat M. Chmelaře o konečné znění návrhu ve smyslu těchto připomínek.

VV schválil návrh pana Chmelaře na změnu složení Disciplinární komise. Namísto Josefa Pavlovského, který se členství vzdal, schvaluje VV Pavla Blateckého.


8) Různé

p. Maier – místopředseda – informoval o tom, že probíhá inventura majetku ČSJ.

VV vzal na vědomí informaci, že Komise mládeže byla doplněna o zástupce ALT 470 Jiřího Bobka a ALT Finn Jiřího Hýžu.

p. Parůžek – KM, KLM – informoval o tom, že 10. – 11. 11. proběhne seminář měřičů ve Velkých Karlovicích.

p. Švec – KK – informoval o kontrole majetku ČSJ v roce 2007 a předal VV zprávu o této kontrole (viz příloha). KK doporučuje VV ČSJ řešit převod stavebních buněk v JK Černá z majetku svazu do majetku klubu.

VV pověřil předsedu ČSJ, aby zahájil jednání s představiteli klubů na významných vodách o podmínkách případného převodu takového majetku.

p. Švec – KK – informoval o provedené kontrole hospodaření ČSJ za rok 2006 (viz příloha). VV se zabýval připomínkou KK o chybějících podpisech v řádku 7 formuláře F41.
Všechny cestovní příkazy byly řádně podepsány v části vyúčtování. Řádka 7 je pro potřeby ČSJ nadbytečná a VV ukládá M. Souškovi formulář F41 u
pravit.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

VV ČSJ oznamuje, že Konference ČSJ se bude konat v sobotu 19. ledna 2008 v 10.00.

VV ČSJ na svém zasedání dne 18.10.2007 rozhodl, že v roce 2008 uspořádá pouze jediné Mistrovstv...

VV se na své říjnovém zasedání zabýval možným nejednoznačným výkladem nominačních kritérií na OH ...

Čtvrtek 20. září 2007, YC CERE

Informace o právě proběhlé kvalifikaci na OH 2008 a aktuální situaci v českém jachtingu

Zobrazit všechny články


nahoru