ZÁPIS Z ŘÍJNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ

Dana Dvořáková | 01.11.2016

Čtvrtek, 27. října 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák, Fantová, Maier, Musil, Novotný, Soušek, Vašík

Omluveni: Smetana

KK: Švec

Jako host se zasedání VV účastnila PR manažerka ČSJ Eva Skořepová, aby informovala členy VV o plánu práce PR a o tom, jak probíhá práce na novém webu s tím, že není dokončena grafická část webu a že nemá přístup do administračního rozhraní webu. R. Vašík informoval, že smluvní termín pro dokončení první etapy je do 31.10 2016. Výkonný výkon ukládá R. Vašíkovi urgovat u webmastera, aby byl tento smluvní termín dodržen.

VV ukládá E. Skořepové připravit na listopadové zasedání VV návrh kategorií pro anketu „Jachtař roku 2016“ a dále předložit návrh pěti nominovaných v každé jednotlivé kategorii.

Dále Eva Skořepová informovala o tom, že výstava „Lodě na vodě“ se bude v Praze konat 21. – 23. dubna 2017.

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Výsledky hlasování per rollam ze dne 22. 9. 2016 - návrh na změny v tabulce funkcionářů MČR - doplnění měřiče LT Evropa Marka Směšného

Hlasování proběhlo v následujícím poměru hlasování:

Pro: K. Bauer, V. Dvořák, K. Fantová, T. Musil, M. Soušek, R. Smetana, R. Vašík, M. Maier (přes tel.)

Proti: 0

Zdržel se: 0

Nehlasoval: V. Novotný

Návrh na změny v tabulce funkcionářů MČR - doplnění měřiče LT Evropa Marka Směšného byl schválen.

Výsledky hlasování per rollam ze dne 30. 9. 2016 – žádost o přeložení MČR Laser a Laser 4,7 a návrh nominace na garanta ČSJ K. Bauera na MČR Laser a Laser 4,7

Termín: 8. - 9. 10. 2016 s případným rezervním dnem 10.10 2016 pro případ, že by se v sobotu a neděli nepodařilo nic odjet

Místo závodu: Nechranice

Pořadatel: YC Cere

Hlavní rozhodčí: Petr Přikryl

Jury: Vladimír Rozsypal, Jiří Sopoušek

Protestní komise: Petr Přikryl, Vladimír Rozsypal, Jiří Sopoušek

Garant ČSJ: Karel Bauer

Hlasování proběhlo v následujícím poměru hlasování:

Pro: K. Bauer, K. Fantová, T. Musil, R. Vašík, M. Soušek, V. Novotný, M. Maier, R. Smetana,

V. Dvořák

Proti: 0

Zdržel se: 0

VV hlasováním per rollam jednohlasně schválil žádost o přeložení MČR Laser a Laser 4,7 a návrh nominace na garanta ČSJ K. Bauera na MČR Laser a Laser 4,7

Výsledky hlasování per rollam ze dne 3. 10. 2016 – Žádost o vypsání náhradního termínu MČR v lodní třídě Cadet

Termín a místo konání: 15 - 16. 10. 2016 na vodní nádrži Nechranice

Pověření Asociace lodní třídy Cadet spolupořádáním závodu.

Žádost o výjimku z bodu 2.2.3. a 3.1.1. směrnice C1 z důvodu časové tísně

Hlavní rozhodčí: Václav Brabec R3/809

Člen závodní komise: Zdeněk Parůžek R3/262

Technický inspektor: Ing. Zdeněk Davídek - měřič č. 2 - hlavní měřič lodní třídy Cadet

Protestní komise ve složení:

Ing. Zdeněk Davídek R3/524

Václav Brabec R3/809

Zdeněk Parůžek R3/262

Hlasování proběhlo v následujícím poměru hlasování:

Pro: K. Bauer, T. Musil, M. Soušek, M. Maier, R. Smetana, V. Dvořák, K. Fantová, R. Vašík, V. Novotný

Proti: 0

Zdržel se: 0

VV hlasováním per rollam jednohlasně schválil žádost předsedy ALT Cadet o vypsání náhradního termínu MČR v lodní třídě Cadet.

Výsledky hlasování per rollam ze dne 4. 10. 2016 – Žádost garanta ČSJ R. Vašíka o zrušení níže uvedených podmínek pro konání MČR One-Design s tím, že na regulérnost závodu bude dohlížet Marek Pavlovský jako HRo a garant závodu R. Vašík.

Podmínky ke zrušení:

- u navigačních rozjížděk přerušit rozjížďku v případě, že vítr v průměru klesne pod 5 kn po dobu min. 10. minut

- nestartovat žádnou rozjížďku pokud stabilní vítr přesáhne průměr 25 kn a přerušit každou rozjížďku, ve které stabilní vítr přesáhne 30 kn

Pro: R. Vašík, V. Dvořák, K. Bauer, M. Maier, M. Soušek

Proti: T. Musil, R. Smetana, K. Fantová

Zdržel se: 0

Nehlasoval: V. Novotný

VV hlasováním per rollam schválil žádost garanta ČSJ R. Vašíka o zrušení dvou výše uvedených podmínek pro konání MČR One-Design.

Výkonný výbor potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera na nominaci György Wossala (HUN) do rady World Sailing - skupiny B.

K úkolu 16-27 (Připravit návrh směrnice pro nominace na mezinárodní závody MS a ME):

Úkol trvá. M. Maier informoval o tom, že návrh směrnice pro nominace na mezinárodní závody MS a ME bude projednán na schůzce sportovního úseku ČSJ, která se uskuteční 2. 11. 2016 a návrh směrnice bude předložen na listopadovém zasedání VV.

K úkolu 16-34 (Provést analýzu pravidel příspěvků na podporu klubů pracujících s mládeží a připravit nový návrh, který povede k nárůstu počtu klubů pracujících s mládeží):

Úkol trvá. Termín úkolu posunut na listopadové zasedání VV, a to z důvodu plánovaného jednaní Komise mládeže ČSJ.

K úkolu 16-35 (Projednat došlé připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420 k zápisu Komise mládeže a předložit na červnovém zasedání VV návrh vypořádání připomínek ALT Evropa, Splash, Cadet a 420)

Úkol trvá. Termín úkolu posunut na listopadové zasedání VV, a to z důvodu plánovaného jednaní Komise mládeže ČSJ.

K úkolu 16-42 (Informovat o vypořádání došlých připomínek k zápisu Komise mládeže jednotlivé ALT a dále s těmito ALT jednat. Dále informovat zmíněné ALT, že návrh v zápisu Komise mládeže, který byl zveřejněn na webu ČSJ dne 5. 5. 2016 vrátil Výkonný výbor zpět KM s tím, aby při zpracování nového návrhu vzala v úvahu připomínky ALT Evropa, Splash, Cadet a 420)

Úkol trvá. Termín úkolu posunut na listopadové zasedání VV, a to z důvodu plánovaného jednaní Komise mládeže ČSJ.

K úkolu 16-49 (Zaslat členům pracovní skupiny k pořádání MČR na moři dopis Petra Sládečka týkající se MČR na moři a požádat je o jejich vyjádření k tomuto dopisu)

Úkol splněn. D. Dvořáková podala informaci, že na výzvu zaslal své vyjádření pouze P. Sládeček, na jehož připomínky reagovali někteří členové pracovní skupiny.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

T. Musil – KVS a M. Maier – hl. trenér ČSJ – informovali o výročním hodnocení Resortního centra sportu MV, které se konalo 6. 10. 2016. Na pozici instruktora sportu byli zařazeni tito závodníci:

V. Kozelská Fenclová 40 hodin

V. Teplý 40 hodin

O. Teplý 40 hodin

K. Lavický 20 hodin

Do úvahy na zařazení na smluvního sportovce během OH cyklu přichází Jakub a Jiří Halouzka a Lucie Keblová.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh KVS vyplatit Karlu Lavickému (dle rozhodnutí uvedeného v únorovém zápisu VV ČSJ) pevnou část budgetu ve výši 266 666,- Kč za splnění kvalifikačních kritérií na OH. Tato částka již zahrnuje příspěvek 100 000,- ČOV (za splnění kvalifikačních kritérií).

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh KVS na ohodnocení za výsledky členů RD z rozpočtové rezervy ČSJ dle tabulky ohodnocení za výsledky na MS, ME, MSJ, MEJ následovně:

Ondřej Teplý – 39 374,- Kč za 2. místo na MS juniorů Finn

Ondřej Teplý – 30 000,- Kč za 1. místo na ME juniorů Finn

posádka: Z. Vychová a E. Vychová – 12 854,- Kč za 5. místo na ME Cadet

Michal Koštýř – 6 714,- Kč za 3. místo na MS Splash

Veronika Živná – 8 335,- Kč za 1. místo na MS Open Bic (U19)

Výkonný výbor ČSJ a KVS všem výše zmíněným závodníkům gratuluje k vynikajícím výsledkům.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh KVS na čerpání příspěvků MŠMT na MS a ME:

na ME Laser: 27 200,- Kč - Viktor Teplý

na MEJ Finn: 51 200,- Kč - Ondřej Teplý

na ME Finn: 25 600,- Kč - Michael Maier

na ME Melges 24: 107 100,- Kč - Martina Trčka

T. Musil – KVS – informoval o tom, že proběhla schůzka KVS s kondičním trenérem T. Klímou, který doporučil KVS pro členy RD a RDJ zavedení povinného specializovaného sportovního laboratorního vyšetření na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně-Bohunicích. Termín je 15. a 16. 12 2016.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh kondičního trenéra a KVS na zavedení povinného specializovaného sportovního laboratorního vyšetření pro RD a RDJ a souhlasí s úhradou 100 % nákladů ceny laboratorního vyšetření z rozpočtu ČSJ. Zároveň VV ukládá hlavnímu trenérovi ČSJ doporučit stejné laboratorní vyšetření i členům SCM s tím, že z rozpočtu ČSJ bude uhrazeno 50 % nákladů z ceny laboratorního vyšetření.

3) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ

M. Maier – TMK, hlavní trenér ČSJ – předložil Výkonnému výboru zprávu hlavního trenéra ČSJ. Dále podal informace o činnosti trenérů SCM 29er, SCM Laser a SpS za měsíc září. VV vzal zprávy na vědomí. Zpráva hlavního trenéra je přílohou tohoto zápisu, včetně zpráv trenérů SCM Laser, SCM 29er a SpS.

M. Maier – TMK, hlavní trenér ČSJ – informoval o tom, že na Nechanicích proběhl v termínu 8. – 10. 10. 2016 tréninkový Laser camp.

4) Nominace na mezinárodní závody

VV jednohlasně schválil doplnění nominace na Youth Sailing World Championship, které se bude konat 14. - 20. 12. 2016 na Novém Zélandu, následovně:

Team Leader: Boris Živný - na vlastní náklady účastníka

Výkonný výbor jednohlasně schválil dodatečnou nominaci ALT Melges 24 na ME Melges 24, které se konalo 2. 9. - 9. 9. 2016 ve Francii, následovně:

posádka Martina Trčky

5) MČR 2016

R. Vašík – KR a M. Soušek – STK – podali informace o proběhlých MČR 2016 (EVR, Las, L 4.7, 29er, Cad). Došlé zprávy od garantů MČR jsou přílohou tohoto zápisu.

R. Vašík – KR – podal informace z proběhlého MČR na moři v kategorii One Design. Zpráva garanta ČSJ z MČR na moři One-Design je přílohou tohoto zápisu.

VV obdržel ve vypsaném termínu jednu předběžnou žádost o pořádání MČR na moři pro rok 2017 v kategorii One-Design, a to od TPS Centrum s.r.o.

Druhou žádost v řádném termínu obdržel VV pro kategorii ORC, a to od Colins Yacht s.r.o.

VV obě žádosti předběžně schválil a ukládá D. Dvořákové vyzvat zájemce o pořádání MČR na moři 2017 o doplnění přihlášek ve smyslu směrnice C1 do 18. 11. 2016.

VV následně na listopadovém zasedání potvrdí toto své předběžné rozhodnutí.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2016

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 24. 10. 2016.

VV jednohlasně schválil nákup tří kusů plovoucích bójek pro potřeby trenérů ČSJ. Bójky budou ve správě hlavního trenéra ČSJ.

VV schválil jednohlasně vyplacení doplatku z Programu II. klubům pracujícím s mládeží (viz tabulka v příloze).

č. klubu

Klub

Doplatek SMLOUVA

1101

Český Yacht Klub

204 688 Kč

1609

YC SK Mondi Štětí

31 250 Kč

2103

TJ LS Brno

106 250 Kč

1203

YC Neratovice

93 750 Kč

1705

TJ Delfín Jablonec

76 563 Kč

1213

Yacht Club Kladno

60 938 Kč

1909

TJ Lanškroun - Jachting

57 813 Kč

1130

YC Cere Praha

42 188 Kč

2101

TJ Jachtklub Brno

39 063 Kč

1607

Yacht Club Nechranice

29 688 Kč

1702

Jachtklub Máchova jezera Staré Splavy

21 875 Kč

2116

Moravský Yacht Klub

14 063 Kč

1606

TJ VS Duchcov

14 063 Kč

1401

Lokomotiva Plzeň

4 688 Kč

1402

JK Plzeň

3 125 Kč

CELKEM

800 000 Kč

VV ukládá M. Souškovi realizovat s kluby pracujícími s mládeží smlouvy a doplatky z Programu II.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z volebního Pléna ČOV, které se konalo 26. 10. 2016 v prostorách České národní banky.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z porady předsedů svazů, která se konala 26. 10. 2016 v aule ČUS.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace o plánovaném navýšení financování sportu v roce 2017.

Výkonný výbor jednohlasně deleguje předsedu ČSJ Karla Bauera na Konferenci World Sailing, která se bude konat 5. – 13. listopadu 2016 v Barceloně.

VV schválil jednohlasně nominaci do ankety o nejlepšího světového jachtaře roku 2016, následovně:

kategorie muži - posádka: Sime Fantela & Igor Marenic (CRO)

kategorie ženy - posádka: Martine Grael & Kahena Kunze (BRA)

VV ukládá D. Dvořákové zaslat za ČSJ nominaci na nejlepšího světového jachtaře 2016.

VV jednohlasně schválil nominaci Ondřeje Teplého do ankety „Juniorský sportovec roku 2016“, kterou pořádá Česká nadace sportovní reprezentace. VV ukládá D. Dvořákové zaslat ve stanoveném termínu nominaci.

VV jednohlasně schválil posunutí termínu Valné hromady ČSJ a to z důvodu, že dle NOZ je povinnost schvalovat účetní závěrku ČSJ delegáty VH ČSJ. Předběžný termín konání Valné hromady ČSJ je 25. březen 2017.

8) Různé

Výkonný výbor obdržel žádost trenéra SCM Laser Michala Smolaře o podporu při jmenování Johany Rozlivkové do funkce asistentky trenéra SCM Laser. Johana Rozlivková bude funkci vykonávat ve vztahu k ČSJ zcela zdarma.

VV jednohlasně souhlasí s tím, aby Johana Rozlivková působila ve funkci asistentky trenéra SCM Laser.

VV obdržel žádost předsedy ČWA Marka Rašky na odprodej dvanácti windsurfingových kompletů BIC Techno 293. Žádost zároveň obsahuje jmenný seznam zájemců o odprodej. VV jednohlasně souhlasí s návrhem předsedy ČWA na odprodej dvanácti kompletů BIC Techno 293 ve výši 30.000,- Kč za kus. Zároveň VV jednohlasně odsouhlasil nákup 12 nových plováků BIC Techno 293.

Výkonný výbor obdržel žádost Borise Živného o souhlas na převzetí závazku ze smlouvy o zápůjčce mezi Českým svazem jachtingu a Johanou Kořanovou ze dne 2. 10. 2014 na nákup lodi 49er FX pro posádku Veronika Živná & Kateřina Živná. Zároveň B. Živný žádá o prodloužení doby splatnosti druhé a třetí splátky o jeden rok.

VV jednohlasně souhlasí s převzetím závazku B. Živného ze smlouvy o zápůjčce mezi Českým svazem jachtingu a Johanou Kořanovou. Dále VV jednohlasně souhlasí s odsunem druhé a třetí splátky o jeden rok, což znamená, že datum splatnosti půjčky je 30. 11. 2018. VV ukládá M. Souškovi realizovat toto převzetí závazku.

M. Maier – TMK, hl. trenér ČSJ – předložil záměr nákupu tří až čtyř kompletních plachetnic Laser, které by byly k dispozici trenérům pro podporu přechodu mimořádně talentovaných závodníků mládežnických lodních tříd na lodní třídu Laser. VV se záměrem souhlasí a ukládá M. Souškovi a K. Bauerovi hledat finanční možnosti takovéhoto záměru. Dále VV ukládá M. Maierovi hledat možnosti nákupu vhodných plachetnic Laser.

K. Fantová – KKK – předložila žádost SK HAMR, z.s o přijetí do ČSJ.

VV jednohlasně schválil žádost o přijetí SK HAMR, z.s do ČSJ. Subjektu bylo přiděleno registrační číslo 1151.

K. Švec – KK ČSJ, HZS ČSJ – informoval o tom, že schůze HZS ČSJ se uskuteční 3. 12. 2016 od 11:00 v budově ČUS na Strahově (zasedací místnost č. 209, 1. patro, vlevo na konci chodby).

M. Soušek – STK – informoval o tom, že schůze STK k tvorbě CTL 2017 se uskuteční

3. 12. 2016 od 13:00 v budově ČUS na Strahově (zasedací místnost č. 209, 1. patro, vlevo na konci chodby).

R. Vašík – KR – informoval o tom, že schůze Komise rozhodčích se uskuteční 3. 12. 2016 od 15:00 v budově ČUS na Strahově (zasedací místnost č. 209, 1. patro, vlevo na konci chodby).

R. Vašík – KR – předložil návrhy jednacího a volebního řádu Valné hromady ČSJ, do kterých byly zapracovány připomínky Kontrolní komise ČSJ. Výkonný výbor schválil jednohlasně návrhy jednacího a volebního řádu Valné hromady ČSJ. Tyto návrhy budou předloženy delegátům na březnové Valné hromadě ČSJ. Návrhy jednacího a volebního řádu Valné hromady ČSJ jsou přílohou tohoto zápisu.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 24. listopadu 2016 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Zpráva hlavního trenéra ČSJ za září

2. Zprávy trenéra SpS za září

3. Zprávy trenéra SCM Laser za září

4. Zpráva garanta ČSJ - MČR Evropa, Laser standard, Laser 4.7, Cadet

5. Zpráva garanta ČSJ - MČR Finn

6. Zpráva garanta ČSJ - MČR 29er

7. Zpráva garanta ČSJ - MČR One - design na moři v lodní skupině First 35

8. Návrh jednacího řádu Valné hromady ČSJ

9. Návrh volebního řádu Valné hromady ČSJ

10. Zprávy trenéra SCM 29er za září

11. Tabulka - doplatek z Programu II.

Starší články z kategorie

Naše letošní angažmá na tradičním vyvrcholení české jachtařské sezony se neslo v duchu velikých o...

Veronika (18) a Kateřina (12) Živných se umístily v žebříčku série závodů Evropského poháru třídy...

Tento víkend se pro třídu 2.4mR uskutečnil poslední letošní významnější závod a to Mezinárodní Mi...

Mistrem republiky v námořním jachtingu se stal tým RODOP vedený Martinem Kulíkem, s Lukášem Neuma...

24.- 25. října 2016

Zobrazit všechny články


nahoru