ZÁPIS Z ÚNOROVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2023

Dana Dvořáková | 17.02.2023

Čtvrtek, 16. února 2023, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni: O. Bobek, K. Fantová, R. Hrubý (od 12:50), T. Musil, M. Soušek, R. Vašík

Omluveni: V. Lambl

KK: P. Ondráček

Host: Š. Novotný, E. Skořepová, Z. Sünderhauf, Aneta Keszi

 

 

1) Projednání zápisu    
 

Zápis z lednového zasedání Výkonného výboru byl jednohlasně schválen bez připomínek.

 

 

K úkolu 20-14 (Vytvořit poptávku a zajištění nabídek pojištění činností a majetku ČSJ a jeho členů): Úkol trvá. M. Soušek informoval, o pravidelných týdenních schůzkách pracovní skupiny ČSJ a zprostředkovatele OK Group. Aktuálně byly vypovězeny všechny smlouvy na motorová a přípojná vozidla, pojištění bude nahrazeno flotilovou smlouvou.

 

K úkolu 22-06 (Opatřit informace z ČVS a ČSK, zda se zabývají problematikou zvyšování cen pronájmů záborů vodních ploch a pozemků v bezprostřední blízkosti vodních ploch a toků, které využívají kluby ČSJ ke své neziskové činnosti. Dále VV ukládá pracovní skupině připravit podklady pro jednání se zástupci Ministerstva zemědělství):

Úkol trvá. K. Fantová informovala, že další schůzka zástupců svazů s MZe je naplánována na MZe 28. února 2023.

 

K úkolu 22-24 (Průběžně předkládat VV návrhy oslav 130 let jachtingu v Čechách):

Úkol trvá. E. Skořepová informovala, že intenzivně probíhají jednání s potenciálními partnery akce, a že byla 30. ledna 2023 podána žádost o dotaci na Jihočeský kraj. Připravuje se slavnostní zahájení regaty. Dále se připravuje e-shop s nabídkou brandových věcí ke 130 letům jachtingu, triček, mikin, oblečení pro reprezentanty, fanoušky jachtingu, rozhodčí ČSJ, trenéry ČSJ a další. Předpoklad spuštění e-shopu je do konce března 2023.

 

K úkolu 22-33 (Uzavřít se Zofií Burskou smlouvu na bezúročnou půjčku na dobu 3 let):

Úkol splněn. M. Soušek informoval, že smlouva na bezúročnou půjčku na dobu 3 let je se Zofií Burskou podepsána a půjčka byla realizována.

 

 

2) Zprávy z trenérsko-metodické komise a Jachtařské akademie ČSJ

 

Zdeněk Sünderhauf informoval členy Výkonného výboru o průběhu a účasti na všech jachtařských přednáškách konaných Jachtařskou akademií ČSJ. Závěrečná zpráva z jachtařských přednášek roku 2023 je přílohou tohoto zápisu.

 

Štěpán Novotný podal informace o aktuální činnosti trenérsko-metodické komise ČSJ a Jachtařské akademie ČSJ.

 

Štěpán Novotný informoval, že školení pro trenéry III. tř. se bude konat v Brně v YC LODNÍ SPORTY Brno v termínu 17. - 18. března 2023. V Praze v YC CERE se bude konat v termínu 24. - 26. března 2023

 

                           

3) Informace KVS, SÚ ČSJ, trenérů SCM a SpS / nominace na mezinárodní závody
 

Tomáš Musil – místopředseda ČSJ, SÚ – podal informace z jednání Sportovního úseku, které se konalo 23. 1. 2023. Zápis z jednání je přílohou tohoto zápisu.

 

T. Musil – místopředseda ČSJ, KVS, SÚ ČSJ – předložil členům Výkonného výboru následující návrh trenéra SCM ILCA na zapůjčení čtyř starších lodí ILCA na sezónu 2023:

Vojtěch Novák – loď 155 040, smlouva s YC Doksy

Jan Valenta – loď 190 137, smlouva s Denisou Valentovou

Adéla Podrabská – loď 192 635, smlouva s SK Štětí

Richard Kováč – loď 203 038, smlouva s Richardem Kováčem st.

 

Výkonný výbor návrh jednohlasně schválil a ukládá M. Souškovi uzavřít smlouvy na zápůjčku starších lodí ILCA na sezónu 2023 se shora uvedenými zástupci závodníků.

 

T. Musil – místopředseda ČSJ, KVS, SÚ ČSJ – předložil členům Výkonného výboru návrh dohody o postoupení smluv o výpůjčce lodí ILCA:

č. OBD2001/16 z Jakuba Halouzky na Michala Halouzku zastoupeného Jiřím Halouzkou st.

č. OBD2001/19 z Benjamina Přikryla na Jeremiáše Přikryla zastoupeného Petrem Přikrylem

č. OBD2001/63 z Martina Vaculy na YC Doksy zastoupený Kamilem Popperem, předsedou klubu.

 

Výkonný výbor návrh jednohlasně schválil a ukládá T. Musilovi uzavřít tyto dohody o postoupení smluv.

 

T. Musil – místopředseda ČSJ, KVS, SÚ ČSJ – předložil členům Výkonného výboru návrh dohody o postoupení smlouvy o výpůjčce plováku iQFOiL č. OBD2101/42 z SK Štětí, z.s. na TJ Rapid Brno, z.s.

Výkonný výbor návrh jednohlasně schválil a ukládá T. Musilovi uzavřít tuto dohodu o postoupení smlouvy.

 

Dále T. Musil informoval o návazné ukončení smlouvy o výpůjčce plováku iQFOiL č. OBD2101/51 s TJ Rapid Brno a předložil návrh trenéra SCM iQFOiL Milana Hájka na zapůjčení tohoto plováku Jiřímu Plchovi z Yacht club D.I.M. Bezdrev z.s.

T. Musil navrhuje uzavřít s YC D.I.M. Bezdrev z.s. obdobnou smlouvu o výpůjčce s maximální délkou platnosti 3 roky a s nevratným příspěvkem na provoz ve výši 10 428,- Kč.

Výkonný výbor předložené návrhy jednohlasně schválil a ukládá T. Musilovi uzavřít tuto smlouvu o výpůjčce.

                         

T. Musil – místopředseda ČSJ, KVS, SÚ ČSJ – předložil členům Výkonného výboru návrh trenéra SPS RS Feva Miroslava Horáka na ukončení členství v SpS RS Feva u posádky Michal a Eliška Sazamovi, která přestupuje na 29er. Dále Miroslav navrhuje posádku SpS RS Feva B Kristian Bezušek – Petr Jeřábek předřadit do SpS RS Feva A. Výkonný výbor hlasováním (pro: Bobek, Fantová, Musil, Soušek, Soušek, Vašík, proti: 0; zdržel se: Hrubý) návrh jednohlasně schválil. 

 

O. Bobek – KTM – podal souhrnné informace o činnosti družstev SCM a SpS. Zprávy trenérů SCM a SpS za leden jsou přílohou tohoto zápisu.

 

 

4) MČR 2023

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh předsedy STÚ Martina Souška na vypsání MČR v roce 2023 v následujících lodních třídách:

 

ILCA 6

RS Aero

Tornádo

RS 500

RS 400

Vaurien

29er

Cadet

Pirát

RS Tera

Star

RS Feva

ILCA 4

Raceboard

Techno 293

Optimist

Finn

RS Vareo

Evropa

ILCA 7

Fireball

Team Racing 420

Team Racing Optimist

NJ – One Design

Jachtařská liga

Formule IQ Foil

WS Slalom

 

 

5) Čerpání rozpočtu 2022 / Návrh rozpočtu 2023

 

Výkonný výbor vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 13. 02. 2023 a aktuální stav návrhu rozpočtu na rok 2023.

 

 

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ
 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že se aktuálně pracuje na přípravě VH ČSJ 2023, konkrétně se finalizuje návrh jednacího řádu VH ČSJ a volebního řádu ČSJ, programu jednání VH ČSJ 2023.

Výkonný výbor ČSJ jednohlasně schválil návrh programu jednání Valné hromady ČSJ 2023, která se bude konat v neděli 26. března 2023 od 10.00 hodin v aule České unie sportu na Strahově.

VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit termín Valné hromady ČSJ a návrh programu jednání VH ČSJ na webu společně s výzvou pro členy ČSJ, aby zasílali jmenovité návrhy nominací na předsedu ČSJ, na místopředsedu ČSJ odpovědného za sportovní úsek, místopředsedu ČSJ odpovědného za administrativně-technický úsek, další čtyři členy Výkonného výboru ČSJ, členy Kontrolní komise ČSJ a členy Disciplinární komise ČSJ.

Dále VV ukládá D. Dvořákové rozeslat výzvu k zasílání nominací do VV a pozvánku s návrhem jednání programu VH ČSJ elektronicky sdruženým subjektům ČSJ.

 

Výkonný výbor schválil hlasováním (pro: Bobek, Fantová, Musil, Soušek, Vašík, proti: 0; zdržel se: Hrubý, Soušek) návrh na udělení stříbrného čestného odznaku ČSJ Alexanderu Sadílkovi (1955)

 

Výkonný výbor schválil hlasováním (pro: Bobek, Fantová, Musil, Soušek, Soušek, Vašík, proti: 0; zdržel se: Hrubý) návrh na udělení stříbrného čestného odznaku ČSJ Alexanderu Packovi (1957)

 

Výkonný výbor schválil hlasováním (pro: Bobek, Fantová, Musil, Soušek, Soušek, Vašík, proti: 0; zdržel se: Hrubý) návrh na udělení stříbrného čestného odznaku ČSJ Jiřímu Outratovi (1955)

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že dne 15. 2. 2023 bylo na NSA zasláno finanční vypořádání prostředků ze státního rozpočtu poskytnutých v roce 2022.

 

Výkonný výbor jednohlasně schválil, aby předseda ČSJ Radim Vašík svým podpisem prodloužil dvě nájemní smlouvy na skladovací prostory v Roudnici nad Labem na období 15.2.2023 – 15.2.2024.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že World Sailing Mistrovství světa mládeže v roce 2023 se bude konat v Búzios v Brazílii od 8. do 16. prosince 2023 a ročník 2024 se plánuje na Gardě v Itálii od 13. do 20. července 2024.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že Český svaz jachtingu obdržel od World Sailing informaci, že jachting nebude bohužel součástí paralympijských her 2028.

 

R. Vašík – předseda ČSJ – informoval, že dne 21. 1. 2023 byla se sekretariátu zaslána výzva těm klubům, které nemají na webu evidované žádné členy nebo jich evidují méně než tři, což je podmínka dle registračního řádu ČSJ, aby si na webu ČSJ sjednaly nápravu. Seznam těchto subjektů je uveden v příloze tohoto zápisu.

 

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – informovala, že školení nových členů HZS ČSJ a přeškolení těch s končící licencí se bude konat v loděnici JK Plzeň, v sobotu 25. února 2023 od 10:00 do 18.00 hodin.

 

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – informovala, že ve čtvrtek 23. 2. 2023 od 17:00 do 18:00 hodin se uskuteční webinář, na kterém Antidopingový výbor ČR představí plán vzdělávání pro rok 2023 a plánované aktivity pro rok 2023. Dále ADV ČR pořádá 27. února 2023 od 19:00 do 20:30 webinář tematicky zaměřený na „Seznam zakázaných látek a metod a terapeutické výjimky – vše, co potřebujete vědět“.

 

 

7) Různé

 

Výkonný výbor ČSJ blahopřeje vítězce ankety Jachtař roku 2022, Kristýně Piňosové a všem dalším oceněným ke skvělým výsledkům roku 2022.

 

Výkonný výbor ČSJ děkuje Evě Skořepové a Janu Skřepkovi za realizaci slavnostního večera a vyhlášení ankety Jachtař roku 2022 v prostorách Autosalonu Hyundai v Brně.

 

V anketě hlasovalo celkem 398 členů ČSJ. Poděkování patří partnerům akce, firmám Auto Pokorný, Marine, Sailing Centrum, Pivovaru Cvikov, TPS Centru a Českému Yacht Klubu. Děkujeme také Janu Štěpánkovi za zhotovení trofejí pro oceněné a Davidu Neumannovi z Windy Pointu za skvělé drinky a poutavou barmanskou show.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled PR za leden a plán práce na únor a březen, který je přílohou tohoto zápisu.

 

Eva Skořepová – PR manažerka ČSJ – informovala, že výstava FOR BOAT se bude konat ve dnech 17. – 19. 3. 2023 v areálu PVA EXPO PRAHA.

Výkonný výbor jednohlasně schválil, aby předseda ČSJ Radim Vašík svým podpisem uzavřel smlouvu o spolupráci mezi ČSJ a ABF, a.s. Předmětem smlouvy je vzájemné poskytnutí služeb v rámci veletrhu FOR BOAT 2023.

 

M. Soušek – STÚ, KZ – informoval, že byla předložena inventura hmotného majetku ČSJ ke dni 31. 12. 2022. VV vzal tuto informaci na vědomí.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí pracovní verzi CTL pro rok 2023.

 

K. Fantová – KKK, PR – podala informace, ze setkání zástupců Komise klubů a krajů, které se konalo ve středu 15. 2. od 17:30 hod. prostřednictvím MS Teams.

Ze setkání vyplynuly některé úkoly pro další období:

- transformace Krajských svazů jachtingu na pobočné spolky s názvem Regionální sdružení ČSJ dle Stanov ČSJ,

- pokračovat v úkolu k Memorandu o spolupráci mezi svazy, správci vodních toků a MZe,

- zabývat se návrhy, které vyplynuly z diskuze na setkání KKK dne 15. 2. 2023,

- připravit se na spolupráci se zástupci KrÚ krajů ČR při přípravě reprezentací na ODM 2024 v Jihočeském kraji.

Zápis z pracovního setkání KKK je přílohou tohoto zápisu.

 

Petr Ondráček – předseda KK ČSJ – informoval, že proběhly tři kontroly KK ČSJ za rok 2022, a to kontrola hmotného majetku ČSJ, kontrola hospodaření Komise mládeže ČSJ a kontrola hospodaření SCM a SpS družstev. Kontrola hospodaření ČSJ a kontrola hospodaření RD družstev ČSJ se bude konat 17. 2. 2023. Zprávy z proběhlých kontrol budou výkonnému výboru předloženy na březnovém zasedání.

Výkonný výbor vzal předložené informace KK ČSJ na vědomí.

 

Petr Ondráček – předseda KK ČSJ – podal informace z letošního setkání v Libštátu.

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 16. března 2023 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

Přílohy zápisu:

1. Závěrečná zpráva z jachtařských přednášek roku 2023

2. Zápis z jednání SÚ ČSJ

3. Zprávy trenérů SCM a SpS za leden 2023

4. Přehled PR za leden a plán na únor a březen 2023

5. Zápis z jednání KKK 2023

6. Seznam klubů, které neplní požadavky registračního řádu B.3 a byly vyzvány ke sjednání nápravy ve stavu k 31. 12. 2022

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 19. ledna 2023, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 15. prosince 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Úterý, 22. listopadu 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 27. října 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 22. září 2022, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Zobrazit všechny články


nahoru