Závěrečné hodnocení MSJ Laser U21 Nieuwpoort

Eva Skořepová | 22.08.2017

V Nieuwpoortu se jelo mistrovství světa juniorů do 21 let ve třídě Laser Standard.
První den závodu se pro velký vítr nezávodilo. Dali jsme si volný den.

Druhý den se již závodilo. Odjeli jsme tři rozjížďky ve větru o síle 10–12 uzlů. Velmi dobře se umístil Jakub Halouzka - 28, 10, 27 a celkově mu pak patřila 35. příčka. Po prvním dnu byl RadekSopušek 100. a Mário Nuc 117. Celkově závodí 121 kluků.

Druhý závodní a třetí kvalifikační den se nesl ve znamení silného větru 21–26 uzlů, vlny 1,5–2 m. Všichni dokončili obě rozjížďky, nejlépe Kuba na 44. a 43. místě ve skupině. Radek a Mário uzavírali pole se značnou ztrátou. Problém nám nečiní proudy, které zde v Nieuwpoortu hrají velikou roli, strategii v těchto podmínkách zvládáme dobře. Největším problémem všech kluků je slabá fyzička, a tím i výrazně horší technika. Problémem je i stále nízká váha. Jakub klesl z 35. místa na 62. místo, Radek na 107. místo a Mário zůstal na 117.

Poslední den se odjely dvě rozjížďky za větru 12 –20 uzlů. Tento den závodili pouze Radek Sopoušek a Mario Nuc, kteří se svými výkony příliš neblýskli a skončili v závěru stříbrné skupiny. Jakub poslední den nenastoupil, protože v předvečer finálového dne měl zdravotní obtíže.
Celkové hodnocení šampionátu, kterého se tito tři naši juniorští reprezentanti účastnili, hodnotíme následovně: Závod byl obtížný, na velmi náročné vodě, která je známa svými velikými proudy. V silné světové konkurenci se nejlépe umístil Jakub na konci zlaté skupiny a proti roku 2016 se jeho výsledek mírně zhoršil, což bylo zapříčiněno zdravotními obtížemi v závěru samotného závodu, přesto se umístil ve zlaté skupině, a potvrdil tak své současnou výkonnost. Radek Sopoušek a Mario Nuc se umístili v samém závěru pole, v průběhu celého závodu značně bojovali s podmínkami, obzvláště pak chybí kondice a zkušenosti na Laseru Standad.
Mistrovství světa mělo ze strany pořadatele vnikající úroveň.
Zdravíme z Medembliku, kde zítra začíná MSJ U19 Lar, kde nás reprezentují v chlapcích Benjamin Přikryl a Martin Kmenta, v dívkách Lucie Keblová a Bára Košťálová.
Johy a Michal

Výsledky:
http://kycnlaserworlds2017.com/sites/default/files/bijlagen/laser_standard_gold_race_10.htm
http://kycnlaserworlds2017.com/sites/default/files/bijlagen/laser_standard_silver_race_10.htm

Starší články z kategorie

S hlubokou llítostí oznamujeme, že nás dne 19. 8. 2017 navždy opustila dloholetá členka JK Černá ...

Milan Hájek vybojoval na Lipně titul mistra Evropy ve třídě RS700! Od 17. do 20. srpna se v Černé...

V příloze naleznete vypsání závodu Frymburský pohár, který se uskuteční v termínu 02.09.2017 - 03...

1. – 3. září 2017, Nové Mlýny – Pavlov. Pořadatel: YC Dyje Břeclav ve spolupráci s ČW...

26. 8. – 29. 8. 2017, Nové Mlýny – Pavlov. Pořadatel: YC Dyje Břeclav ve spolupráci s...

Zobrazit všechny články


nahoru