Zimní příprava reprezentantů v plném proudu

Eva Skořepová | 08.02.2022

Ve španělské Torrevieji právě probíhá pod vedením reprezentačních trenérů Štěpána Novotného a Johanky Rozlivkové soustředění třídy ILCA 4. Během dvou týdnů ho absolvuje 16 mladých závodníků. Vše probíhá perfektně. Fouká od 2 do 7 m/s a jsou krásné jachtařské podmínky. Mimo ježdění na vodě se účastníci věnují každé dopoledne kondiční přípravě podle plánu od trenérky Johanky Nápravníkové Kořanové.



 
Soustředění bylo rozděleno na dvě poloviny, celkem se nám tam protočilo 16 dětí. V prvním termínu od 31. 1. do 6. 2. jsem ta byl já s osmi dětmi a nyní je tam až do 12. 2. Johanka Rozlivková s dalšími osmi dětmi,“ píše reprezentační trenér Štěpán Novotný.  „Se mnou se účastnili mimo jiné čtyři členové SCM: Michal Rais, Kristýna Flosmanová, Tatiana Bělunková a Adéla Rabasová. S Johankou je tam kromě dalších mladých závodníků další členka SCM ILCA 4 Linda Dokoupilová. Já dnes odlétám na Kanáry s týmem ILCA 6 a ILCA 7 na týdenní trénink,“ doplnil.

 


 


SCM 29er vyrazilo pod vedením trenérky Dominiky Vaďurové na soustředění také do Španělska, ale do Valencie. Sešly se tam čtyři posádky: Markéta Bauerová – Magdaléna Holá, Lukáš Kraus – Ondřej Baštář, Lukáš Dadák – Dan Viščor a Kateřina Šlechtická – Nela Viščorová. Závodníci měly dvoufázové tréninky, i zde byla kondiční trenérka Johana Nápravníková Kořanová. Hlavním cílem byla jízda na vlnách a intenzivní tréninky do únavy. Tým byl ve Valencii až do 6. února. Od 4. února se zúčastnil závodu Valencian Olympic Week. V přípravném závodě se mezi španělskými posádkami Češi neztratili a Lukáš Dadák a Dan Viščor vybojovali páté místo, Lukáš Kraus a Ondřej Baštář šesté. Ve Valencii trénuje také nově sestavená posádka 49eruFX Zosia Burska a Sára Tkadlecová.

 


 

 


Ve španělské Torrevieji odjeli jeden přípravný závod také čtyři čeští závodníci třídy Optimist – Jeremiáš Přikryl, Vladimír a Richard Kováčovi a Patrik Štafa. Pod vedením trenérky Nikol Staňkové se nyní další členové SPS Optimist připravují v ideálních podmínkách na Maltě. Jiří Tomeš a Jan Valenta mají za sebou úspěšný trénink na Lanzarote.

 

  


 

Na Kanárech se připravuje také Klára Himmelová na ILCE 6 i naše windsurfařky na iQFoilech. Olympionika Karla Lavického bychom zastihli v jeho oblíbeném Cadizu, bratři Viktor i Ondřej Teplí zvolili pro přípravu na ILCE 7 Cagliari na Sardinii a Alessia Palanti trénuje doma na Gardě.
 
Do Španělska na konci týdne odlétá také celé SCM iQFoil a Techno 293 pod vedením reprezentačního trenéra Milana Hájka.  

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Do 26. ročníku ankety Juniorský sportovec roku Český svaz jachtingu nominoval juniorskou mistr...

Kristýna Chalupníková z TJ Rapid Brno si pohlídala poslední rozjížďku a stala se v Ománu junio...

V Ománu v Al Mussanah odstartuje v pondělí 13. prosince juniorské mistrovství světa World Sail...

Přečtěte si, jak viděla své první seniorské mistrovství světa reprezentantka Klára Himmelová z...

Alessia Palanti z pražského klubu YC CERE a Klára Himmelová z YC Nechranice se zúčastnily mist...

Zobrazit všechny články


nahoru