Zimní příprava SCM třídy 29er

Eva Skořepová | 15.02.2023

Na začátku února SCM třídy 29er ukončilo sérii zimních tréninků ve slovinském Koperu a španělské Valencii. Většina tréninků byla zaměřena na zlepšení boathandlingu a citu pro loď ve vlnách.



 
„Ve Valencii jsme měli dobrou tréninkovou skupinu s posádkami z Rakouska, Slovinska a Maďarska. Tým udělall velké pokroky v technice a všichni se na lodi cítí komfortněji, což nám dále umožní zaměřit se více na taktickou stránku přípravy. Umí mnohem lépe pracovat s rychlostí lodě a sami zhodnotit, co potřebují změnit tak, aby to fungovalo. Jedním z hlavních cílů je, aby si mezi sebou vytvořili efektivní komunikaci a pracovali jako tým. Během zimní přípravy se bohužel v týmu vyskytly i nemoci a zranění, které pozměnily jeho složení. Musím ale říci, že posádkám změny prospěly, a z každé změny si odnesly užitečné informace.

 


 
Naší další zastávkou je první EuroCup v El Balís, který začíná již zítra. V El Balís se vloni konalo mistrovství světa. Regata bývá tradičně obsazena silnými evropskými posádkami, očekáváme účast kolem 100 lodí. Do závodu jedeme s čistě trénikovými úmysly a těmi jsou analýza rychlosti lodě a schopnosti implementovat naučené dovednosti do závodu. To nám pomůže v rozhodování o směru další přípravy,“ popisuje plány trenérka SCM 29er Dominika Vaďurová.

 


 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Absolutní vítězkou ankety Jachtař roku 2022 a zároveň suverénní vítězkou kategorie juniorek se...

Bratři Ondřej a Viktor Teplí, kteří závodí na olympijské třídě ILCA 7, mají za sebou třítýdenn...

Evropský pohár tříd ILCA – 2022 EurILCA Europa Cup Trophy – zakončil silvestrovský závod na ch...

Před Vánocemi proběhl tréninkový kemp SCM 29er ve španělské Valencii společně s maďarskými, sl...

Ve dnech 3.–7. prosince se Jirka Tomeš z JK Česká Lípa zúčastnil prestižní regaty třídy Optimi...

Zobrazit všechny články


nahoru