Zpráva z 30. Lake Garda Meetingu

Dana Dvořáková | 10.04.2012

Od 4. do 8.4. probíhal v Rive del Garda již 30 ročník Lake Garda Meetingu - největšího závodu lodní třídy Q na světě

Letos se jej účastnilo 1073 závodníků a za účasti zástupců Guinessovy knihy rekordů byl ustaven nový světový rekord jako největší jednotřídová regatta na světě. Českou republiku reprezentovalo 12 závodníků - starší žákyně a žáci Nikol Staňková, David Bezděk, Jakub Halouzka, Šimon Mareček, Lucie Keblová,Radek Sopoušek, Benjamin Přikryl, Jonatán Klimeš,Matěj Cvach, Martin Šula a mladší žákyně Anna Teubnerová a mladší žák Rudolf Dvořák.

Většina závodníků trénovala na Gardě již od soboty 31.3. pod vedením trenéra Ivana Šenkýře. Počasí bylo po celých 9 dnů aprílové - střídalo se slunce i dešť a i vítr byl velmi proměnlivý - od půldenního bezvětří až po vítr o síle 15ms, který zvedl vlny přes metr vysoké. Vlastní závody byly organizačně velmi náročné - na okruhu pro starší žákyně a žáky v 5 skupinách závodilo více než 800 dětí a na druhém okruhu pro mladších děti to bylo více než 260 dětí ve 2 skupinách.
Fotogalerii ze závodu najdete zde: https://picasaweb.google.com/102840694705033285759/XXXMeetingGardaOptimist?authuser=0&feat=directlink#
Lago di Garda a club v Rivě budou v roce 2013 pořadateli Mistrovství světa a konkurence na letošních závodech byla mimořádně silná. S výjimkou Holaňdanů, kteří mají ve stejném termínu Magic Marine Easter regattu a Slovinců a Chorvatů, kteří mají Velikonoční reagattu v Portoroži, zde byly reprezentační týmy většiny Evropských zemí.
Naši závodníci si v této velké konkurenci vedli nejlépe ze všech předchozích ročníků - Niki Staňková, David Bezděk a Jakub Halouzka se ve starších žácích a žákyních probojovali mezi 160 nejlepších do Zlaté skupiny! Niki obsadila skvělé 48 místo, David také výborné 52 místo, kdy každý si dal v jedné z rozjižděk 2 ku! Třetí "zlaťák" Kuba si dojel pro 154 místo. Z mladších žáků si dobře vedla Anička, která jako jedna z nejmladších závodníků dojela v první polovině závodního pole jako 114!
Kompletní výsledky najdete zde:
http://www.fragliavelariva.it/en/regatta/807/view
Všichni se za týden posunuli o velký kus vpřed a byl to skvělý "otvírák" letošní jachtařské sezony.


Vláďa Dvořák - 9. 4. 2012

Starší články z kategorie Závody

V sobotu 17. března odstartoval závod "Jarní RS svezení" plachetnic RS Feva, který byl prvním záv...

Krajský přebor pro LT Fin-4K, L47-4K, Lar-4K, Las-4K, Q-4K, Lar-3M, Las-3M, Cad-2. CTL 122102 je ...

GRAND PRIX MORAVIE 2012 aneb výpomoc jachtařů na organizaci mezinárodních závodů Vodní záchranné ...

Ukázkou náročné spolupráce obou Vranovských jachtklubů, Jachtklubu Znojmo a Jachtklubu Vranovská...

Dne 15. 3. 2012 zahajujeme třetí sezónu úspěšného projektu Czech Sailing Academy, a to již tradič...

Zobrazit všechny články


nahoru