Zpráva ze školení a doškolení členů HZS ČSJ

Dana Dvořáková | 18.02.2013

Plzeň, 16. 2. 2013

Školení proběhlo v přátelské atmosféře v klubovně JO TJ Lokomotiva Plzeň na Boleveckém rybníku. Dorazilo 51 zájemců jednak z Plzeňského a Karlovarského kraje, jednak z Prahy a dalších lokalit. Byli mezi nimi noví žadatelé o členství v HZS ČSJ a také stávající členové, kterým skončila v r. 2012 pětiletá platnost průkazů.

Poprvé jsme pojali školení podle nové organizace HZS ČSJ, kdy celou akci zajišťovalo Sdružení Plzeňského a Karlovarského kraje ČSJ. Lze to jen pochválit a uvidíme, jak se organizace dalšího školení zhostí KSJ Jihomoravského kraje, které pořádá školení 16. 3. 2013.

Lektoři přednášeli o historii HZS, o výhledech do budoucna, o technice poskytování pomoci na vodě, o radiospojení a péči o techniku, výborná byla přednáška o neodkladné resuscitaci, kterou připravili pracovníci Záchranné služby Plzeň, rovněž byla vysvětlena spolupráce rozhodčích a záchranářů a účastníci se také seznámili se základy meteorologie, jakožto přírodní síly, kterou je potřeba respektovat.

Na konci školení proběhly závěrečné pohovory, kdy se řešily modelové situace, se kterými se frekventanti mohou v praxi setkat.

Školení vedl krajský náčelník HZS ČSJ František Viták, lektorský sbor tvořili Radim Vašík, Otakar Jirsa, K. Švec a pracovníci záchranky Plzeň.

Karel Švec, náčelník HZS ČSJ

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Místo konání a datum semináře (školení) : Neděle 10. března 2013 ve Žďáru nad Sázavou – p...

Školení rozhodčích R2 a R3 Moravskoslezského kraje se uskuteční v sobotu 9. 3. 2013 od 9:00 hod v...

ve dnech 30. 1. 2013 - 5. 2. 2013 proběhlo jednání komise HZS ČSJ elektronickým způsobem

v termínu 23. - 24. 3. 2013 se uskutěční tradiční seminář rozhodčích 1. třídy spojený s jednáním ...

Výměna průkazů HZS ČSJ pro rok 2013

Zobrazit všechny články


nahoru