Zpráva ze závodu

René Sehnal | 15.06.2010

O víkendu 12.-13.6 se sjely posádky nejmenší lodní třídy Optimist do areálu jachetního klubu Lipno nad Vltavou, aby se zůčastnily dalšího z tradičních závodů připravovaných tímto klubem

O víkendu 12.-13.6 se sjely posádky nejmenší lodní třídy Optimist do areálu jachetního klubu Lipno nad Vltavou, aby se zůčastnily dalšího z tradičních závodů připravovaných tímto klubem. Závod se vydařil jak po stránce jachtařské, tak i společensky. Organizačnímu teamu nebylo možné nic vytknout. I přes nepříznivou bezvětrnnou předpověď nakonec vál vítr kolem 4m/s v sobotu západních směrů, který se po přechodu fronty změnil na jihovýchodní. Ani příchod bouřkové situace nezpůsobil závodu újmu a po zkrácení trati závodníci zvládli lodě s předstihem uklidit.
V pohodové atmosféře se tak ujelo všech 5 vypsaných rozjížděk a nakonec byli odměněni všichni závodníci. Závod "O pohár starosty Lipna n/Vltavou" se tak myslím zařadí svou oblíbeností hned vedle úspěšné podzimní "Borůvkové regaty".
Nesporné prvenství ve flotile 20 lodí obhájila Nikol Staňková, druhé místo obsadil Filip Lejhanec a třetí místo připadlo Jonatánu Klimešovi. Za rodiče i trenéry patří organizačnímu teamu velký dík.

Starší články z kategorie Závody

Závod se jel v Estonském Tallinnu a jak se dalo předpokládat, tak vládlo velmi chladné počasí. Ze...

Závod Pohár Radegastu, CTL 102409, 19.-20.6.2010

CTL 101506 - Stříbrná plachetnice - 3. 7. 2010 - ZÁVOD ZRUŠEN BEZ NÁHRADY

Z technických důvodů Tovačov oznámil, že se závody CTL 102202 nekonají , ovšem na Mlýnech se závo...

Zprávu ze závodu od Dana Bíny naleznete v příloze

Zobrazit všechny články


nahoru