Zpráva ze závodu Babí léto - CTL171333

Dana Dvořáková | 12.09.2017

Letošní pátý pohárový závod třídy Optimist s názvem Babí léto, se uskutečnil tento víkend 9.-10. září 2017 na Lipně, v areálu JK Černá v Pošumaví

Díky sponzorům bylo pro všechny malé jachtaře avizováno několik překvapení. Přesto, s ohledem na nepříznivou předpověď počasí, se přihlásilo pouze 40 závodníků.

Sobotní dopoledne přineslo předpovídané bezvětří, a tak po nástupu musel následovat odklad první rozjížďky, příprava lodí a hraní her při krásném slunečném počasí. Kolem druhé hodiny přišel první náznak rozprostření větru po celé hladině a závodníci vyrazili na vodu. Záhy nám však nahoře vítr zase vypnuli, zřejmě proto, aby se děti mohly přímo na lodích občerstvit nanuky od Algidy rozvezených člunem pořadatele. Slunečné a teplé počasí začalo tvořit bouřkovou oblačnost, která následně přinesla kýžený vítr. Rozhodčí bleskově postavili trať a první rozjížďka se uskutečnila při jižním větru o síle 3-4m/s. Krátce po pokusu o druhý start došlo ke změně větru o 180°, rychlé přestavění tratě a následovaly další tři krásné rozjížďky opět ve větru 3-4m/s. Drobné změny směru větru komise korigovala do druhých kol úpravou návětrné bóje, tak aby byly rozjížďky maximálně regulérní. Po dojetí čtvrté vítr opět zeslábl a následně zmizel a s ním skončilo babí léto na Lipně. Rozhodčím pod vedením Vaška Brabce se tak podařilo využít poskytnutého větru na 100%.

Z nedělního mlhavého rána se stalo deštivé bezvětrné dopoledne, další rozjížďku už se odjet nepodařilo a skončil tak i náš závod Babí léto.

Absolutním vítězem se stal Lukáš Kraus (YC Kladno), který současně vyhrál kategorii mladších žáků před Tiborem Nevelöšem (YC Štětí) a Matějem Kučerou (TJ Lanškroun). Starší žáky vyhrál Tobiáš Kraus, před Lukášem Wehrenbergem (oba YC Kladno) a Šimonem Jurečkou (ČYK). Mezi děvčaty vyhrála Karolínka Lojková z pořádajícího klubu JK Černá před Zuzankou Tlapákovou (YC Štětí) a Mionkou Ivanović (ČYK).

Díky sponzorům se všechny děti potěšily zmrzlinami, jogurty, balenými vodami, dostaly sobotní večeři a na cestu domů poukázky na velké občerstvení k McDonald`s. Na památku si odvezly trička a zážitek si mohou připomenout i z profi fotek pořízených z člunu Jury. (více fotek na www.facebook.com/yccerna)Děkujeme sponzorům závodu, společnostem Algida, Galileo Production, Hopsárium, Mc Donalds, Müeller a Šumavský Pramen.

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

23. – 24. 9. 2017, YC Dyje Břeclav - Nové Mlýny (Pavlov), v lodních třídách Fb, Fd, 420 CT...

22. - 24. 9. 2017, YC Dyje Břeclav - Nové Mlýny (Pavlov), v lodní třídě Cadet CTL 172185

30. září – 1. října 2017, TJ Jiskra Třeboň - rybník SVĚT Třeboň CTL: 171334

23. – 24. 9. 2017, Nové Mlýny (Pavlov) - pořadatel YC Dyje Břeclav CTL 172168

28. 9. – 1. 10. 2017, Nové Mlýny (Pavlov) - pořadatel YC Dyje Břeclav CTL 172172

Zobrazit všechny články


nahoru