22. místo pro Viktora Teplého na Mistrovství Evropy Laserů

Eva Skořepová | 14.10.2020

Od čtvrtka 8. 10. do úterý 13. 10. se v polském Gdaňsku konalo mistrovství Evropy třídy Laser Standard a Radial. Nejlépe z našich reprezentantů si vedl Viktor Teplý, který skončil ME na 22. místě v olympijské třídě Laser Standard.


Na startu se sešlo 126 závodníků třídy Laser Standard. Odjelo se pět kvalifikačních rozjížděk a od soboty se pole rozdělilo na finálovou zlatou a stříbrnou skupinu. V těch pak následovalo dalších šest jízd. Viktor Teplý se bez problémů dostal do zlaté skupiny, v průběhu závodu se pohyboval i na konci první desítky, ale nakonec z toho bylo 26. místo celkově a 22. v Evropě.

 

 

S výsledkem jsem spokojený, i když to v průběhu závodu chvíli vypadalo ještě lépe,“ hodnotil Viktor Teplý. „Převládal spíše slabší vítr od břehu, tedy podmínky, které by nám měly vyhovovat a v nichž dokážeme zajet dobré výsledky. Vítr se ale hodně točil a chodil v pruzích, takže bylo potřeba i trochu štěstí. První dva dny foukalo 4–8 m/s, další dva dny to bylo slabší – vítr jen do 4 m/s, naopak poslední den přišel vítr z moře o síle kolem 8 m/s. Byl to první velký závod po strašně dlouhé době, tak chvíli trvalo, než jsem se do toho zase dostal,“ dodal.

 

 

Mezi závodníky třídy Laser Standard byl kromě Viktora ještě Jakub Halouzka, který těsně nepostoupil do zlaté skupiny. Ve stříbrné pak skončil na 11. místě. A závodu se zúčastnil ještě junior Ben Přikryl, který se pohyboval v závěru pole, ale sbíral cenné zkušennosti.

 

 

Ve třídě Laser Radial startovaly mezi 107 účastnicemi Martina Bezděková a Klára Himmelová, ani jim se příliš nedařilo a skončily v poslední čtvrtině pole. Na mistrovství Evropy jeli na Radialech i muži, mezi 30 účastníky nebyl žádný Čech.

 

 

Více informací zde: http://eurilca.org/race-day-1-2020-laser-senior-european-championships/

 

Kompletní výsledky ZDE

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ve čtvrtek 8. 10. začalo v polském Gdaňsku mistrovství Evropy třídy Laser Standard a Radial. J...

Mistrovství Evropy olympijských tříd 49er, 49erFX a Nacra 17se konalo od 29. 9. do 4. 10. netr...

McDONALDS Mistrovství České republiky třídy Optimist se odjelo na Lipně od 25. do 28. září. Po...

O uplynulém prodlouženém víkendu na Nových Mlýnech závodilo celkem 147 lodí v sedmi lodních tř...

O víkendu 19.–20. 9. byl udělen další titul mistra ČR pro rok 2020. Na Lipně proběhlo Mistrovs...

Zobrazit všechny články


nahoru