Allianz Regatta, další skvělý závod kiteboardisty Vojtěcha Košky

Eva Skořepová | 06.06.2022

Druhý letošní závod světového poháru olympijských tříd – Allianz Regatta – se jel od 31. 5. do 5. 6. v Holandsku. Účast nebyla zdaleka taková jako na jaře na Mallorce, i našich reprezentantů závodilo méně.




Nejlépe z našich jel junior Vojtěch Koška (TJ Sailing Pálava), který se v konkurenci dospělých kitařů pohyboval po celý závod kolem desítky a z 10. místa také postupoval do semifinále pro 14 nejlepších. Jeho reprezentační kolega Jindřich Houštěk z YC CERE skončil v závodě na 32. místě ze 48 závodníků.
 
„I když zde nestartovala úplně kompletní světová špička, závod byl velmi náročný. Podmínky byly podobné jako na mistrovství světa juniorů na Sardinii, které jsem jel předtím. Vítr se často točil a měnil sílu i směr. Dva dny foukalo offshore a jinak inshore. Je skvělé, že jsem se dostal do semifinále i mezi dospělými. V něm už se mi tolik nedařilo a skončil jsem celkově dvanáctý. Ale jsem spokojený a těším se na další závody,“ uvedl Vojtěch Koška. „Za týden budu startovat na Traunsee v Rakousku. Bude to závod Českého poháru. Doufáme, že přijede co nejvíc českých kitařů, aby se nová olympijská třída v Česku rozrůstala,“ dodal.
 
 


Svůj první společný závod odjely ve třídě 49erFX Zosia Burska (YC CERE) a Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň) a sbíraly cenné zkušenosti.

 

 

 

Pro ty si do Holandska přijely také naše kitařky – Katka Šalamdová a Monika Žižlavská. Ve třídě ILCA 6 startovala Klára Himmelová z YC Nechranice, které se příliš nedařilo.

 

Na závěr je třeba vyzdvihnout úspěch českého trenéra Jakuba Kozelského. Jeho belgické svěřenkyně Isaura Maenhaut a Anouk Geurts vybojovaly ve třídě 49erFX stříbrné medaile.
 
Kompletní výsledky a více informací zde: https://allianzregatta.org

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Po náročném závodě v dánském Sonderborgu se SpS Optimist přesunulo rovnou do polského Dziwnowa...

Tři české posádky lodní třídy Cadet, pět posádek třídy RS Feva a jeden závodník třídy ILCA 4 s...

Mistrovství světa olympijské třídy ILCA 7 se konalo v Riviera Nayarit v Mexiku od pondělí 23. ...

SpS Optimist absolvovalo minulý týden trénink a přípravnou regatu v Sonderborgu, kde se letos ...

Na juniorském mistrovství světa v olympijském kiteboardingu (2022 Formula Kite Youth U21 World...

Zobrazit všechny články


nahoru