Bramborová medaile a zlato v mixech pro české Fireballisty na mistrovství Evropy a pozvánka do Austrálie na mistrovství světa

Eva Skořepová | 24.09.2023

Ve Slovinsku se od neděle 17. do pátku 22. září konalo mistrovství Evropy, kde se sešlo 70 Fireballů z deseti zemí. Češi byli nejpočetněji zastoupeným národem s 19 loděmi.



 
Ze začátku závodu počasí moc nepřálo. První den se téměř pět hodin na vodě podařilo proměnit jen v několik BFD a nedokončenou rozjížďku. Druhý den se po několikahodinovém odkladu podařilo odstartovat v obstojných podmínkách, které však vydržely jen po dobu první stoupačky, než došlo ke stočení a poklesu větru, který nadále polevoval a kolísal, takže se rozjížďka dojížděla za podmínek, ve kterých by se raději závodit nemělo. Poslední dva dny vítr konečně přišel a nabídl příležitost k pořádnému svezení.

 


Titul mistrů Evropy si do Británie odváží Tom Gillard s Andy Thompsonem, kteří zvítězili v šesti z osmi odjetých rozjížděk, stříbro putuje tamtéž zásluhou Vince Horeyho a Davea Wadea a bronz získali Švýcaři Claude Mermod s Ruedim Moserem. Bramborovou medaili vybojovala toušeňsko-neratovická posádka Martin Kubový a Roman Roček.

 

 

 

 

Johanka Nápravníková Kořanová (YC Neratovice) s Kubou Nápravníkem (ČYK) byli celkově šestí, a to pro ně znamenalo zlato v mixech.

 

 

 

 

Do první desítky se vešly ještě další dvě české posádky – osmí Milan Čáp a Filip Procházka a devátí Jan Jedlička a Jan Štrunc (všichni YC Neratovice). Se čtyřmi loděmi jsme tak byli nejpočetněji zastoupeným národem v nejlepší desítce a hned devět lodí se vešlo do dvacátého místa. Celkové výsledky jsou v příloze.

 

 
Fireball Worlds 2024 v austrálii


Někteří čeští Fireballisté se už chystají na mistrovství světa, které se bude konat v Royal Geelong Yacht Clubu v únoru 2024. Pokud stále váháte, je čas se přihlásit.

 

 

Zlevněné startovné do konce září


Pokud se chcete přihlásit na Fireball Worlds 2024, zaplaťte startovné do 30. září. Po tomto datu bude výrazně dražší. Očekává se velká účast z celého světa, tak využijte tuto příležitost.

 

 

Již 40 přihlášených Fireballů


Již nyní je přihlášeno více než 40 lodí z různých koutů světa, což slibuje dramatické souboje a ukazuje, že Fireball je stále přitažlivou lodní třídou.

 

 

 

Mistři Evropy pojedou

 

Tom Gillard a Andy Thompson, kteří vyhráli mistrovství Evropy, už jsou přihlášeni. Jejich zvyšuje úroveň světového šampionátu. Už je také přihlášeno několik švýcarských posádek včetně mistrů Švýcarska a bronzových z mistrovství Evropy Clauda Mermoda a Reudiho Mosera. Z Česka pojedou čerství mistři Evropy v mixech Johanka Nápravníková Kořanová a Jakub Nápravník.

 

Tak si takovou parádní akci nenechte ujít!
Pro více informací a registraci navštivte https://2024.fireballworlds.com

 

Přílohy ke stažení

  vysledky-3.pdf (701K)

Starší články z kategorie Závody

Závod Ocean Global Race 2023 odstartoval 10. září ze Southamptonu a na palubě plachetnice Pen ...

O víkendu 16.–17. září 2023 se konal další závod evropského poháru a zároveň Mistrovství Nizoz...

O víkendu 17.-19. září 2023 se konal již tradiční závod Grand Prix lodní třídy 2.4mR.

1.–3. 9. se v Pucku odehrálo mistrovství Polska v lodní třídě Moth, na kterém nás reprezentova...

Od 18. do 25. 9. 2023 probíhá na Balatonu Mistrovství Evropy v lodní třídě Pirát. Přihlášeno j...

Zobrazit všechny články


nahoru