Bronz z Eurocupu 29erů pro Lukáše Dadáka s Danem Viščorem

Eva Skořepová | 04.11.2022

Na Gardě se na konci října odjel poslední letošní závod Eurocupu třídy 29er. Na velmi dobře obsazené regatě se sešlo 153 posádek z 19 zemí. A naši se rozhodně neztratili!



 

Ze šesti posádek hned tři závodily ve zlaté skupině. Lukáš Dadák s Danem Viščorem z YC LS Brno vezou domů 10. místo a skvělé 3. místo v celé sérii Eurocup 29er 2022!

 


 
 
V tradičně výborně obsazeném závodě Eurocup 29er 2022 v Riva del Garda vybojovali Lukáš Dadák s Danem Viščorem z YC LS Brno v silné konkurenci skvělé 10. místo. Jedná se pravděpodobně o historicky nejlepší umístění české posádky v tomto závodě. I tento výsledek přispěl k jejich celkovému výbornému 3. místu v celé sérii Eurocup 29er 2022!
 


Ve zlaté skupině skončila na 59. místě posádka Lucie Košatová a Vojtěch Cibulka (ČYK/JK Plzeň), 67. místo obsadily Nela Viščorová a Kateřina Šlechtická (YC LS Brno).

 

 

Ve stříbrné skupině vybojovali 26. místo Tadeáš Tkadlec a Vanda Paigerová (Jachtklub Toušeň/YC CERE) a 52. místo Sára Svobodová a Vojtěch Šindelář

 

 

Lukáš Kraus (JK Česká Lípa) bohužel onemocněl a závod nemohl dokončit. Ondřej Baštář (Lokomotiva Plzeň) zbytek závodu sledoval z trenérského pohledu na motoráku.

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 16. do 24. 10. se konal trénink v Itálii na Gardě za účasti členů SCM ILCA a dalších zájemc...

Minulý týden vyrazilo 12 českých Optimistů na Halloween regattu do Portorože. Kromě členů repr...

Mistrovství světa v olympijské třídě iQFoil skončilo v sobotu 22. 10. ve francouzském Brestu. ...

Po sérii úspěšných podzimních závodů odjeli Jirka Tomeš (Jachtklub Česká Lípa) a Antonín Horký...

V americkém Texasu se minulý týden konalo mistrovství světa dámské olympijské třídy ILCA 6.

Zobrazit všechny články


nahoru