České barvy na Kieler Woche byly opět vidět

Eva Skořepová | 27.06.2023

Tradiční německá oslava jachtingu proběhla od 17. do 25. června v Kielu. Nejprve závodily třídy olympijské, následně pak ty neolympijské.


 

Ve třídě ILCA 7 vybojoval 12. místo Viktor Teplý, jeho bratr Ondřej skončil na 22. místě (oba Jachtklub Brno) a Mikuláš Vaszi (SK Štětí) na 98. místě ze 115 závodníků. Ve třídě ILCA 6 skončila Klára Himmelová (YC Nechranice) na 32. místě ze 43 závodnic.
 


„Byl to pro nás s bráchou spíš tréninkový závod. Podařilo se mi vyhrát dvě rozjížďky a před tou poslední jsem byl celkově třetí. Bohužel ta se mi nepovedla, a protože už jsem jednu škrtačku měl, tak jsem se propadl až na 12. místo. Ale závod ukázal, že jdeme správným směrem. Rozhodli jsme se vynechat olympijský Test Event, který se jede v červenci v Marseille v dějišti příští olympiády, a místo toho pojedeme na trénink do Haagu, kde bude v srpnu olympijská kvalifikace. Díky Test Eventu je v marině v Haagu volno, a tak se nám podařilo získat slot na 14denní trénink,“ řekl Viktor Teplý.

 

 

Skvěle rozjeli Kieler Woche naši mladí závodníci třídy ILCA 4 pod vedením Romana Babického. V těžké konkurenci z celého světa před posledním dnem držela Linda Dokoupilová z Jachtklubu Brno drží fantastické třetí místo a Jan Valenta z Yacht Club CERE sedmé. Nakonec si pořadí otočili a Jan Valenta skončil pátý a Linda Dokoupilová šestá. K tomu přidala Tatiana Bělunková z YC Baník Ostrava 18. místo ze 63 závodníků.

 

 

Ve třídě 29er startovaly tři české posádky pod vedením reprezentační trenérky Dominiky Vaďurové. Závod patřil do série Eurocupu a silnou konkurenci vytvořilo 176 posádek z mnoha zemí. Naši se rozhodně neztratili a zajeli pěkné výsledky. Nejlépe si vedli Lukáš Kraus – Obdřej Baštář (JK Česká Lípa/Lokomotiva Plzeň), je těsně se nedostali do zlaté skupiny, ve stříbrné vyhráli jednu rozjížďku a skončili třetí, celkově na 47. místě. Na 96. místě skončili Petr Pelnář a Kateřina Šlechtická (Lokomotiva Plzeň/YC LS Brno) a na 11. místě Nela Viščorová a Anna Košťálová (YC LS Brno/YC Pardubice).

 

 

Ve třídě Flying Dutchman skončila naše posádka Jiří Hrubý a Roman Houdek (YC Nechranice/YC LS Brno) na 5. místě z 23 lodí.

 


 
Kompletní výsledky zde: https://www.kieler-woche.de/en/sailing/results.php

 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Pětičlenný tým našich dětí pod vedením reprezentačního trenéra Jakuba Halouzky a team leadera ...

Náš skvělý pětičlenný optimistický tým začíná dnes závodit na mistrovství světa.

V květnu dosáhli naši jachtaři četných významných výsledků a úspěchů, které je třeba vyzdvihno...

Letošní třetí pohárový závod tříd Optimist a ILCA 4 se jel o víkendu 10.–11. 6. v Jachtklubu D...

V termínu od 26. do 28. 5. se na ostrově Brač konalo mezinárodní mistrovství Chorvatska ve win...

Zobrazit všechny články


nahoru