Evropský pohár tříd ILCA 4, 6 a 7

Eva Skořepová | 16.05.2022

Na Gardě v Torbole se jel od 12. do 15. května závod Evropského poháru tříd ILCA 4, 6 a 7. Mezi více než 500 startujícími z 28 zemí bylo také jedenáct českých závodníků. Nejvíce foukalo první dva dny, pak byl vítr o něco slabší.



 
V juniorské lodní třídě ILCA 4 se z 250 lodí na startu dostali do nejlepší zlaté skupiny Kristýna Flosmanová (TJ Jiskra Třeboň) a Jan Bělík (Jachtklub Sokolov). Kristýna si zpočátku závodu vedla opravdu skvěle pohybovala se na úrovni první desítky. Závěr závodu jí už tolik nevyšel, ale i 30. místo celkově je pěkný výsledek. Jan Bělík vybojoval 80. místo celkově.
 
V olympijské třídě pro ženy ILCA 6 nás reprezentovala Alessia Palanti (YC CERE), která skončila na 40. místě ve zlaté skupině z 214 lodí. Jeli zde ale všichni dohromady – muži i ženy.
 


„Bylo to pro mě těžké. Dva a půl měsíce jsem kvůli mononukleóze vůbec nemohla trénovat. Začít po tak dlouhé době znovu není tak jednoduché. Strávila jsem jenom 10 dnů na vodě a pak hned přišly závody. Pro mě ale byly spíš tréninkem a jsem šťastná, jak to dopadlo. Každý den foukalo a byly krásné jachtařské podmínky, moc jsem si to užila,“ uvedla Alessia Palanti po závodě. „Teď musím nabrat znovu celou sílu. Příštím mým závodem bude až v srpnu juniorské mistrovství světa U21 v portugalské Vilamouře. Mám tedy ještě čas tréninkové manko dohnat, i když se teď budu muset také učit, abych úspěšně odmaturovala,“ dodala.

 

V olympijské třídě ILCA 7 zvítězil legendární Brazilec Robert Scheidt, který žije a trénuje na Gardě. Nejlépe z našich závodníků skončil Jakub Halouzka (MYK) na 24. místě, když také pokazil závěr závodu. Andrew Lawson (Jachtklub Máchova Jezera Staré Splavy), skončil na 29.  místě, Mikuláš Vaszi (SK Štětí) na 30. místě, a na 43. místě z 54 startujících Jiří Himmel (YC Nechranice).

 


 
Celkové výsledky zde: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/3810/event


 

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

iQFoilový tým nyní tvrdě trénuje na Gardě na letošní mistrovství Evropy v dospělé kategorii, k...

Velký mezinárodní závod olympijských tříd Semaine Olympique Française se jel od pondělí 25. 4....

Jachtařská sezona definitivně začala i na českých vodách. Na Nechranicích se o víkendu 23.–24....

Od pondělka 18. dubna se na Sardinii v Cagliari konalo Mistrovství Evropy ve třídách Techno 29...

Od 16. do 22. dubna se ve francouzském Hourtinu mistrovství Evropy do 21 let třídy ILCA – 2022...

Zobrazit všechny články


nahoru