IT Regatta oslavila 20 let

Eva Skořepová | 22.09.2024

20. ročník IT Regatty začal v sobotu 15. 9. příjezdem závodníků. Po větrné tréninkové neděli se 10 posádek sešlo na slavnostním zahájení, kde je přivítal ředitel závodu Pavel Winkler a hlavní organizátorka regaty Jana Bezušková. Milý proslov si připravil i Miloslav Lujka za společnost Check Point, který se každoročně účastní hned na více lodích.


 
Během tří závodních dnů na moři si účastníci si užili slunce, střední a spíše slabší vítr a jeden den museli čelit deštivému počasí. Odjely se 4 rozjížďky a další 2 byly bohužel kvůli nedostatku větru přerušeny.
 


V průběhu závodu se konala beach party na oslavu 20 let IT Regatty. Na programu byl i štafetový závod na paddleboardech, kde se z vítězství radoval tým AMI.
Jeden závodní den byl zahájen ranní jógou se Šárkou na mole v krásné marině Maslinica. Pozvání na regatu přijala i účastnice OH v Paříži 2024 Sára Tkadlecová a jeden večer byl věnován povídání s ní.

 

  
 
Z vítězství se nakonec radoval tým Physter, který letos závodil pod vedením kapitána Ondry Bobka a odváží si putovní pohár. O bod za ním se na druhé příčce umístil tým AMI s kapitánem Martinem Pospíšilem. Bronzovými medailemi se pyšní tým ALTEPRO pod vedením Tomáše Hlavsy.

 


 
Atmosféra na regatě byla fantastická. Posádky vypadaly spokojeně a všichni se těší na další ročník.

 

Starší články z kategorie Závody

Mistrovství Evropy třídy Fireball se konalo v Itálii v Maccagnu na Lago Maggiore. Podařilo se ...

V pondělí 16. 9. ráno byl odstartován z německé mariny Kühlungsborn již 12. ročník jachtařsky ...

...rozhodl zrušit Mistrovství České republiky – Eurocup CTL 241320 lodní třídy FD

Poslední srpnový víkend (30. 8. – 1. 9. 2024) se konalo na Lipně (v Kovářovské zátoce) mistrov...

O víkendu 31. 8. až 1. 9. se na Lago di Garda v Itálii uskutečnil ikonický závod One Hour clas...

Zobrazit všechny články


nahoru