Kieler Woche v plném proudu

Eva Skořepová | 27.06.2019

Tradiční jachtařský svátek v německém Kielu je již v plném proudu. Letos se koná již 125. ročník a české barvy jsou na něm vidět!


Neolympijské třídy mají již svůj závod za sebou. Skvěle se předvedla posádka Jiří Hrubý a Roman Houdek, která ve třídě Flying Dutchman vybojovala za zcela suverénními Maďary Szabolcsem Majthényim a Andrásem Domokosem stříbro.

 

 

 

Ve třídě 29er závodili naši mladí reprezentanti. Nejlépe si z nich vedla posádka Jaroslav Čermák – Petr Košťál, kteří skončili na 54. místě ze 118 startujících. I oni stejně jako další naše posádky se nevyhnuly několika diskvalifikacím za předčasný start, takže přestože zajeli mnoho dobrých rozjížděk, jejich celkový výsledek není tak dobrý. Zastoupení jsme měli i ve třídách Evropa, Laser Radial Open a Laser 4.7.

 

 

Včera začaly závodit olympijské třídy. Byl krásný slunečný a větrný jachtařský den. Ondřej Teplý ve třídě Finn jednu rozjížďku vyhrál a jednou dojel pátý a je ve vedení!

 

 

Dařilo se také posádce 49eruFX Dominice Vaďurové a Sáře Tkadlecové, která zajela všechny tři rozjížďky skvěle a je na průběžném 8. místě. Druhá česká posádka sester Živných se oproti jejich předchozím výsledkům také zlepšila, když je zatím na 35. místě z 53. startujících. Na Laseru Radial závodí Martina Bezděková a Klára Himmelová, na Laseru Standard při neúčasti Viktora Teplého, který se už stejně jako většina světové špičky připravuje na MS v Japonsku, máme pouze Vítězslava Moučku.

 

Závod vyvrcholí medailovými rozjížďkami v neděli 30. 6.

 

Kompletní výsledky ZDE

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Od 24. do 28. června se ve Francii konal Optimist European Championship 2019. Lukáš Kraus zaje...

Na lipně se konaly tradiční Lipno Marathon a také Mistrovstvství republiky třídy Catamaran Ope...

 Olympionik ve třídě laser Viktor Teplý si odskočil na neolympijskou třídu D-One. A vedl si sk...

Ondřej Teplý přijal pozvání svých kamarádů ze Slovinska, kteří jsou členy posádky na maxijacht...

Mistrovství Evropy nejpopulárnější lodní třídy Laser se letos odehrávalo koncem května v portu...

Zobrazit všechny články


nahoru