M.B.Keramika Pálavská regata

Eva Skořepová | 02.05.2018

Jakub Halouzka, olympionička Veronika Kozelská Fenclová a junior Ben Přikryl berou tituly z prvního letošního MČR.


Tradiční jarní M.B.Keramika Pálavská regata – největší závod olympijských tříd na našem území – se odjela během prodlouženého víkendu 28.–30. 4. na Nových Mlýnech. Pro třídu Laser Radial byla mezinárodním mistrovstvím České republiky s pěknou účastí 44 lodí. Třídy Laser Standard, Evropa a Finn odjely Český pohár.

 

Po celé tři závodní dny panovalo nádherné jachtařské počasí – bylo slunečno a větrno, v pondělí hodně přes 10 m/s. Celkem se odjelo všech plánovaných devět rozjížděk, dva nejhorší výsledky se škrtaly.

 

 

Jakub Halouzka

 

 

Třídu Laser Radial zcela suverénně ovládl Jakub Halouzka z Moravského yacht clubu, který již závodí výhradně na Laseru Standard, patří do reprezentačního týmu a na Radial si jen „odskočil“.  Vyhrál pět rozjížděk, a tak dvě poslední mohl klidně vynechat. „Hodně jsem zvažoval, zda vůbec mám mistrovství na Radialu ještě jet, ale nakonec jsem rozhodl, že to zkusím a vůbec jsem si nemyslel, že to půjde tak dobře. Ale postupně jsem si zvykl a i když byl vítr hodně nestabilní, podařilo se mi v neděli vyhrát všechny čtyři rozjížďky. Může to vypadat, že to bylo snadné, ale nebylo. V každé jízdě jsem musel bojovat až úplně do konce, chvíli jsem vedl, pak přišla změna větru a rázem jel jsem desátý, s další změnou jsem se zase naštěstí posunul dopředu,“ říká Jakub Halouzka, který společně s dalšími reprezentanty třídy Laser (Viktor Teplý, Štěpán Novotný, Jakub a Jirka Halouzkovi) a Laser Radial (Benjamín Přikryl a Martina Bezděková) míří na mistrovství Evropy do La Rochelle, které začíná 7. května.

 

 

Veronika Kozelská Fenclová

 

 

Svůj první závod po mateřské pauze absolvovala Veronika Kozelská Fenclová (YC MARKOP FL). Je to teprve osm měsíců, co porodila dceru Ester, má ještě pětiletého syna Matyáše. Skončila druhá a získala titul mezi ženami. „Jsem spokojená, mnoho tréninku jsem ještě nestihla a fyzička také ještě není ideální. Překvapilo mě, že jsem v tom nejsilnějším větru kluky bez problémů porazila,“ hodnotila Veronika. Nyní ji čeká další trénink pravděpodobně na Nechranicích a pak závody v Medembliku a Kielu. V létě již bude trénovat v dánském Aarhusu na olympijskou kvalifikaci.

 

 

Benjamín Přikryl

 

 

Na druhém místě mezi ženami skončila další reprezentantka Martina Bezděková (Jachtsport Brno)a třetí juniorka Lucie Keblová (Český Yacht Klub). Juniorskou kategorii vyhrál Benjamín Přikryl (LS Kroměříž), před Vítězslavem Moučkou (YC Velké Dářko) a Mikulášem Vaszim (SK Štětí).

 

 

 

 

Třídu Laser vyhrál Štěpán Novotný (JK Cheb), třídu Finn Rudolf Lidařík (LS Brno) a třídu Evropa Štěpán Sivý (Slavoj Hluboká nad Vltavou).

 

 

Kompletní výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/182108

 
Celá fotogalerie zde: https://www.facebook.com/pg/sailingcz/photos/?tab=album&album_id=2011324092466978

 

Více informací: www.palavska.com

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Ondřej Teplý zajel ve francouzském Hyeres vynikající výsledek. 

Až v 17.30 vypluli dnes na moře závodníci třídy Finn. Ale pokus o odjetí dvou zbývajících rozj...

Dnes na světovém poháru v Hyeres: Ondra Teplý si zajel škrtačku (22) a přidal jednu desítku. Z...

Máme za sebou první dva dny světového poháru v Hyeres. Závod zatím provází slabý vítr....

O víkendu 21. až 22. dubna se v Loděnici Lipno v Lipně nad Vltavou konal první letošní závod P...

Zobrazit všechny články


nahoru