Mistrovství Evropy třídy ILCA 4 začalo skvěle

Eva Skořepová | 17.04.2023

Dnes se začalo závodit na mistrovství Evropy ILCA 4 v Cádizu. A Kristýna Flosmanová je mezi dívkami na průběžném 3. místě s dojezdy 2 a 4. Na 6. místě Linda Dokoupilová s dojezdy 4 a 4! 


 

„Před samotným závodem jsme zde byli 10 dní, které jsme věnovali tréninku. Dnes nás na první závodní den přivítal brzký start již v 10 hodin a následně hodinu a půl dlouhé čekání na vodě. Kolem poledne ovšem přišel hlášený vítr o síle 8–12 m/s,“ píše ze Španělska trenér Štěpán Novotný.

 

 

Mezi kluky jezdil nejlépe Jan Bělík, který se držel v první rozjížďce okolo dvacítky, ale dojel až na 48. místě. Druhá jízda se mu povedla lépe a skončil na 21. místě. Celkově je to zatím 102. pozice.

 

Další dva dny na závodníky čekají podobné podmínky s větrem okolo 10 m/s a více. V plánu jsou dvě rozjížďky na každý den. Tři dny se pojede kvalifikace a tři dny finále.

 

 

Na startu se sešlo celkem 225 kluků a 161 holek, z toho osm českých závodníků: Tatiana Bělunková, Kristýna Flosmanová, Linda Dokoupilová, Michal Rais, Jan Kříž, Jan Bělík, Jan Valenta a Lukáš Krč.

 

Kompletní výsledky zde: https://regatas.fav.es/es/default/races/race-resultsall/text/2023-ilca-4-youth-european-championships-open-european-trophy-es/menuaction/index

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Alexandra Lojínová získala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy třídy Techno 293 na Gardě! ...

Po pěti týdnech, které byly věnovány kondiční a teoretické přípravě, se SCM třídy 29er připrav...

Největší závod dětské lodní třídy Optimist na světě se konal na Velikonoce od 6. do 9. dubna n...

Máme za sebou první letošní světový pohár – 52. ročník závodu Trofeo S.A.R. Princesa Sofía zač...

52. ročník závodu Trofeo S.A.R. Princesa Sofía začíná dnes – v pondělí 3. dubna na Mallorce. N...

Zobrazit všechny články


nahoru