MS v lodní třídě Cadet

Eva Skořepová | 11.08.2024

Letošní Mistrovství světa v lodní třídě Cadet se konalo na začátku srpna v anglickém Plymouthu. Závodilo se převážně v zátoce, ve které se v roce 2022 jel i jeden závod světové série Sail GP.



 
V letošním roce se po větší generační výměně našich cadetských posádek závodu zúčastnily jen posádky Tereza Dítětová – Anna Marie Dítětová z YC Neratovice a Anna Winklerová – Martin Morgan Šebor z Jachtklubu Toušeň. Samotnému MS předcházelo ještě 4denní mistrovství Velké Británie.

 


 
Bohužel pro naše posádky, které už patří v poli mezi ty těžší, se mimo 2 rozjížděk odjely oba dva závody ve slabém až středním větru v rozmezí 2,5–5 m/s. Naší výpravě se nepodařilo letos navázat na cadetské vynikající výsledky z ME a MS z let 2022 a 2023. Tereza Dítětová – Anna Marie Dítětová obsadily i přes dílčí úspěchy a dojezdy do 10. místa na MS celkové 30. místo z 65 účastníků a Anna Winklerová – Martin Morgan Šebor skončili na 55. místě.

 


 
V příštím roce čeká české Cadety velká domácí událost a tou je pořádání ME na Lipně v termínu 3.–8. srpna 2025. Největší evropský cadetský event se vrátí do ČR po 24 letech!

 


 
Podrobné výsledky: https://www.sailwave.com/results/Gbrcadets/Cadet_World_Championships_2024.htm

 

Starší články z kategorie Závody

Po jarních dvou skvělých 6. místech na regatách Palmavela a Giraglia...

Zprávu ze závodu MS od Daniela Bíny naleznete v příloze.

TJ Motor-Yacht Námestovo pořádal na Oravské přehradě v termínu 20.–21. 7. 2024 další ročník IN...

Na Lipně proběhl tradiční první červencový týden plný jachtingu. Po pohárovém závodě Král Šuma...

Mistrovství Evropy RS Feva 2024 v litevské Nidě dominovala posádka našich slovenských sousedů,...

Zobrazit všechny články


nahoru