Reprezentační týmy Radialů a 29erů na Nových Mlýnech a další závody

Eva Skořepová | 25.05.2020

Nové Mlýny tento víkend patřily třídám 420, 29er a Laser Radial. Jela se Velká cena YC Dyje.



Zde se na Českém poháru představily naše reprezentantky této olympijské třídy Martina Bezděková a Klára Himmelová i juniorští reprezentanti jak na Radialech, tak na 29erech. Odjelo se všech plánovaných 8 rozjížděk. Vítr byl slabší, střední i silnější, déšť, slunce, kroupy a bouřky kolem. Zkrátka vydařený víkend.

 


 
Ve třídě Laser Radial zvítězil Jiří Halouzka (MYK), druhý skončil Antonín Kašpar (YC CERE) a třetí Vítězslav Moučka (YC Velké Dářko). První ženou byla na pátém místě Klára Himmelová (YC Nechranice). Ve třídě 29er zvítězila sourozenecká posádka Adam a Tibor Nevelöšovi z SK Štětí před bratry Lukášem a Micvhalem Krsičkovými z YC CERE a Šimonem Jurečkou (Císařská louka) s Petrem Košťálem (YC Pardubice). Třídu 420 ovládla plzeňská posádka František Viták a Magdalena Holá, druzí byli Tomáš Doležal (YC Neratovice) a Aneta Páleníčková (YC CERE) a třetí Adam Rek a Matěj Kučera (TJ Lanškroun).

 

 

Výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/202114 

 

 

Na dalších vodách
Na Lipně měly pohár katamarany a Létající Holanďani. se konalo letošní první mistrovství republiky. Třídu Catamaran Open vyhrál Vladislav Ptašnik z YK Jestřábí, třídu Tornado Jiří Pavliš a Milan Chlebna z YC Kovářov a třídu Flying Dutchman Jan Čutka (YC DIM Bezdrev) a Zdeněk Pavlíček (YC Regent). Mistrovství ČR katamaranů se pojede v rámci Lipno marathonu 6.–7. 6. v YK Jestřábí. Jihočeši bratři Josef a Dalibor Sivý ovládli závod Českého poháru třídy Pirát, který se konal na Máchově jezeře.

 

 

 

Reprezentační družstvo dětské třídy Optimist trénovalo pod vedením trenérky Nikol Staňkové na Velkém Dářku, kde panovaly ideální podmínky.
 
Výsledky všech závodů najdete zde: https://www.sailing.cz/vysledky-zavodu

 
Na příští víkend jsou naplánovány další významné závody. Na Nechranicích se pojede závod Českého poháru tříd Laser, Laser Radial a RS500. Celá naše laseristická reprezentace zde změří své síly. Přijeďte se na naše jachtaře podívat a natočit s nimi rozhovory. Na Nechranicích budou již v pátek trénovat a budou k dispozici. Bude zde totiž probíhat Praktický seminář trenérů za účasti našich nejlepší současných trenérů a bývalých úspěšných závodníků Jakuba Kozelského, Milana Hájka, Štěpána Novotného a Martina Trčky
 
Více zde: https://www.sailing.cz/kalendar

 

Starší články z kategorie Závody

V příloze naleznete Opatření k organizování závodů s účinností od 25/05/2020

Asociace lodní třídy Optimist chce veřejně poděkovat Jachtklubu Cheb za uspořádání letošního p...

O víkendu 16.–17. 5. se hned na několika českých vodách konečně rozjela závodní jachtařská sez...

Vzhledem k doporučení VV ČSJ, které bylo vydáno pro pořadatele závodů, je nyní třeba se na záv...

Pořadatel YC Lipno nad Vltavou oznamuje, že z důvodů vyhlášených opatření souvisejících se sou...

Zobrazit všechny články


nahoru