Týmové mistrovství ČR v jachtingu aneb Velká cena Prahy odjeto

Eva Skořepová | 29.10.2018

V Praze na Vltavě v YC CERE se od pátku do neděle (26.–28. 10.) konalo mistrovství České republiky týmů. Dvanáct šestičlenných týmů (včetně jednoho slovenského) závodilo na lodích třídy 420, v soubojích tři proti třem lodím.



Foto Eva Skořepová 

 


Chladné ale větrné počasí umožnilo odjet nejen všechny rozjížďky v základní části, ale také kompletní finálovou část. Zcela suverénně si počínal tým SKIPPY STONES ve složení Petr Fiala, LucieChmelová, OndřejBobek, TerezaJaroměřská, PavelBobek, MichaelaBobková, když za celý závod nenašel přemožitele. Vyhrál všechny rozjížďky v základní části i obě finálové jízdy.

 

 

 

Stříbro v semifinále vybojoval loňský vítěz tým POBŘEŽÍ LIHOVINY ve složení Radek Smetana, Michaela Mertlová, Tomáš Vaidiš, Eva Matoušková, Jan Škoda, Denisa Grecmanová, který porazil po základní části druhý tým MIKEŠOVI HVĚZDIČKY (Nikola Guryča, Petra Šmídová, Zosia Burska, Jakub Solík, Petr Drahorád, Antonín Kašpar), na nějž zbyly bronzové medaile.
 

 

 

 

Na startu nechyběly mnohé osobnosti českého jachtingu včetně olympionika Viktora Teplého, reprezentantů Ondřeje Teplého či Štěpána Novotného, podívat se přišla i Veronika Fenclová Kozelská.

 

 


Originální dárky – Skippy Stones. Tři kameny. Tři přání.– byly připraveny pro každý tým, který se závodu účastnil. Skippy Stones jsou tři nádherné přírodní říční oblázky, které symbolizují tři přání. Ten, kdo Skippy Stones dostane, má na ně napsat svá přání. Součástí balení je vždy nesmazatelný fix a dopis, který popisuje původ kamenů a co s nimi udělat. Více na www.skippystones.com.

 

Partneři YC CERE: Domanský, Mixit, Yacht, VT Project, Hl. město Praha
 
Kompletní výsledky zde: https://www.sailing.cz/vysledky/181143
 
Více informací o závodě na: www.cere.cz

 



 

 
 
 

Starší články z kategorie Závody

Poprvé v padesátileté historii v současnosti největší středomořské regaty Rolex Middle Sea Rac...

Navzdory velmi slabému větru se během týdne 14.–20. 10. podařilo odjet sedm rozjížděk. Titul p...

Rolex Middle Sea Race odstartuje v sobotu 20. října v 11 hodin na Maltě. Sledujte jeho průběh ...

Ve dnech 21.–23. 9. se na Nechranické přehradě uskutečnilo mezinárodní mistrovství české repub...

Svátek svatého Václava se jachtaři z Jachtklubu Máchova jezera Staré Splavy rozhodliosla...

Zobrazit všechny články


nahoru