Úspěšný Supercup v Maďarsku na Balatonu

Eva Skořepová | 15.06.2021

O víkendu se za krásného slunečného počasí uskutečnil první díl Supercupu v Maďarsku na Balatonu. Na startu se sešlo celkem 98 závodníků, po odložených závodech na Slovensku a Nových Mlýnech jsme se konečně dočkali a byl to opravdu parádní windsurfingový závod.




 V nejpočetněji obsazené třídě Techno 293 se zúčastnilo 54 startujících, 30 ve třídě Foil a 14 raceboardů, mimo domácích závodníků se zúčastnili závodníci ze Slovenska, Chorvatska a naši zemi reprezentovalo celkem 19 windsurfařů.

 


 
V sobotu se za slabého větru podařilo odjet 4 rozjížďky T293 a Racebordu a v podvečer za celkem silného větru 3 rozjížďky Foilů. V neděli, kdy foukal severní vítr o síle 24–30 uzlů se odjely ještě 2 rozjížďky na foilech a jedna T293, poté byl závod na doporučení záchranných složek a policie ukončen pro nepřiměřené riziko všech účastníků.

 


 
V nabité konkurenci se z našich mladých a nadějných závodníků nejlépe dařilo Davidu Drdovi a Nele Sadílkové na foilech – kteří vyhráli v kategoriích U17 a U19 a celkově obsadil David 3. místo mezi muži a Nela celkové 2. místo. Velký úspěch ve třídě Techno 293 zaznamenali zejména dívky, když Kristýna Piňosová vyhrála U17 dívky před druhou Kristýnou Chalupníkovou, a Alex Lojínová, která suverénně vyhrála kategorii U15.
Jan Štěpánek

 

U15 dívky

 

U17 dívky

 

Foil U17 / U19 a celkové ženy

 

David Drda vítěz Foil U17/U19 a 3. místo celkové v mužích

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V holandském Medembliku se od 2. do 6. června jela Allianz Regatta jako součást světového pohá...

Letošní vyhlášení ankety Jachtař roku nemohlo proběhnout na tradičním Galavečeru českého jacht...

První závod Evropského poháru tříd ILCA se jel 28.–30. května ve slovinském Koperu. Český tým ...

Českým juniorkám-windsurferkám se dařilo na Gardě na iQFoil International Games.

Tradičního závodu, který byl letos přesunutý z Velikonoc na květen, se zúčastnilo přes 600 dět...

Zobrazit všechny články


nahoru