Zpráva hlavního trenéra reprezentace 1/ 2018   

Eva Skořepová | 13.02.2018

Leden byl pro většinu českých jachtařů stále ještě měsícem, kdy si užívají zimní období a připravují se na novou sezonu.


Naši členové RD-A,B,SPS,SCM a RD si ovšem zimní přestávku opravdu zkrátili na minimum a jejich aktivita je vskutku vysoká. Jsem velmi rád, že mladá generace jachtařů se naplno chopila šance, kterou mají a snaží se svým tréninkovým úsilím velmi kvalitně připravit na novou sezonu.                                                                             

 

RD- A                                                                                                                          

 

Viktor Teplý - zimní příprava byla hodně kvalitní. Viktor je fyzicky velmi dobře připraven. Sezonu zahájil v Miami na světovém poháru. Umístění není zrovna skvělé, ale lehké zdravotní problémy jej přibrzdily. 43/70 je místo kam určitě nepatří. Viki pokračuje v dalších tréninkových campech na Mallorce.                                                                           

 

 

Ondřej Teplý - Ondrova zimní příprava se skupinou jachtařů v Athénách byla na velmi vysoké úrovni a to se zákonitě projeví v letošní sezoně. První skvělý moment měl také v Miami na světovém poháru, kde skončil na 12. místě. Poslední den před finále ještě drtil borce jako je Lobert a spol. Medajlovka unikla jenom těsně. Věřím, že ale letos už bude mezi elitou jako doma. Ondra pokračuje již nyní ve své přípravě v Cadizu a bude zde startovat na ME.  

 

 

Karel Lavický - také Karel je již v Cadizu a zde absolvuje několik tréninkových bloků. Karel strávil na moři v zimní přípravě mnoho dní a jeden blok spojil s koučováním Kačky Švíkové při její premiéře na RSX, což je velice fajn. Pomohl jí v začátcích a hodnotil její surfování celkem pozitivně. Také Karel má před sebou velmi důležitou sezonu a věřím, že mu vyjde. Bude to mít ale velmi těžké.       

 

                                                                                                       

 

RD-B                                                                                                                          

 

Štěpán Novotný- zimní příprava v ČR na relativně dobré úrovni. Fyzička je lepší a pozitivní je, že Štěpán už najíždí tréninkové dny na tréninkovém kempu na Kanárských ostrovech se svojí tréninkovou skupinou. Poté se přesune na Mallorcu na další camp. 

 

                

 

Jakub Halouzka - Příprava v ČR. Kondiční program plní. Absolvoval soustředění na horách v rámci skupiny SCM. Pracuje na kondici a připravuje se na tréninkové kempy na Mallorce, kde společně se Štěpánem budou trénovat v tréninkové skupině Holandského teamu a rýsuje se i další varianta tréninků na Palmě.                                                                          

 

 

Martina Bezděková- Martina především velmi zapracovala na své fyzické kondici a absolvuje několik tréninkových bloků v Cadizu pod vedením svého kouče. Několika týdenní trénink zakončí regatou v Cadizu a potom se přesune na Mallorcu, kde bude absolvovat další trénink a připraví se na regatu v rámci tréninkových campů.                                                        

 

RD - 49erFX

 

Veronika Živná/Kateřina Živná - naše jachtařky odjezdili svůj první závod v Miami a prožili si premiéru na Světovém poháru. Výsledek 19/21 není důležitý, protože si na tento závod přijeli hlavně pro zkušenosti. Vede je skvělý coach 'Bunny' a ten umí dát zabrat. Cílem je kvalifikace v Aarhus 2018.     

 

                                                                                             

 

Sára Tkadlecová/Dominika Vaďurová se také připravují v několika na sebe navazujících tréninkových campech. Dámy už mají něco naježděno a připravují se na první velkou letošní regatu na Palmě s cílem uspět v kvalifikaci na OH. Mají velkou šanci a přípravě podřídili úplně všechno, tak uvidíme.

 

 

Skupina SPS - Q

Skupina již absolvovala v lednu první trénink v revíru Torrevieja ve Španělsku pod vedením Tondy Mrzílka. Hodnocení akce bude v následující zprávě trenéra SPS.                                                                                                                                                                      SCM 29er - pod vedením Davida Křížka již přebrala část lodí ze skladu ČSJ a začala se připravovat na první letošní camp - již tradičně v Zadaru. Aktivita této skupiny se zlepšuje a uvidíme čím nás letos překvapí.                                                                                                                      

 

SCM Laser 

Skupina pod vedením Michala Smolaře a Johany Rozlivkové absolvovala zimní soustředění ve Velké Úpě a nyní je jejich plán na sezonu již připraven. Tento týden vyrážejí na první trénink camp na Mallorcu. Zde absolvují dva tréninkové bloky ve spolupráci s ostatními zeměmi a částečně i se členy RD-B.                                                                                                                                                                                                              

Na závěr musím konstatovat, že aktivita mnoha našich jachtařů je v letošní zimní části opravdu vysoká a věřím, že letos opět dosáhneme na mezinárodní úspěchy, které nám zvýší jachtařskou prestiž ve světě a současně naši reprezentanti dosáhnou na kvalifikační limity pro Olympijské hry. Přeji Vám dobrou sezonu 2018.                                     

Michael Maier

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Měsíc leden byl ve znamení dohánění restů, které se nakupily díky prosincové nepřítomnosti způ...


Jachtařem roku 2017 se stal zkušený závodník Milan Hájek a zároveň ovládl i k...

Od 6. do 10. prosince se Laseristé Viktor Teplý a Štěpán Novotný zúčastnili závodu Gran Canaria O...

Ve dnech 20.–26. 8. se členové našeho reprezentačního Laser týmu zúčastnili MS ve třídě Laser ...

Zobrazit všechny články


nahoru