Andalusian Olympic Week

Eva Skořepová | 01.03.2024

Naši iQFoilisté – od reprezentantů až po juniory – se v Cadizu zúčastnili přípravného závodu Andalusian Olympic Week. A byly z toho tři medaile.




 

Kateřina Švíková skončila v olympijské třídě IQFoil ženy druhá, hned za domácí reprezentantkou Pilar Lamadrid. Šesté místo přidala Kristýna Piňosová z RODOP iQFoil teamu, která brala zároveň bronz v kategorii do 23 let. Další členka RODOP iQFoil teamu Nela Sadílková byla celkově desátá a šestá v kategorii U23.

 

 

Mezi dospělými muži byl nejlepší z našich na 31. místě Jakub Zíma. David Drda z RODOP iQFoil teamu se závodu nezúčastnil.

V kategorii Youth U19 byl nejlepším z našich závodníků Šimon Skřepek na 13. místě. Na celkovém 17. místě skončila Markéta Štěpánková, která byla třetí mezi dívkami.

 

  

 

A v kategorii U17 vybojoval František Burda 7. místo.

 

 

Výsledky ostatních našich závodníků najdete zde: https://regatas.fav.es/es/default/races/race-resultsall/text/xix-andalusian-olympic-week-2024-2024-es/menuaction/race

 

Závod byl především pro naše ženy pouze tréninkový před iQFoil Games, které se zde pojedou příští týden. Pro naše reprezentantky jsou po mistrovství světa na Lanzarote druhým kvalifikačním závodem na Last Chance Regattu do Hyeres. Zatím má Česko potvrzená ve třídě iQFoil ženy pouze tři místa, o které bojuje pět našich závodnic. V březnu se rozhodne, zda bude počet míst pro Česko navýšen, čímž by mohly na poslední olympijské kvalifikaci v Hyeres startovat všechny.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

O víkendu se část reprezentačního družstva SPS Optimist zúčastnila v rámci přípravy na kvalifi...

Od 18. do 23. února se v Nautical Clubu Kalamaki v Athénách v Řecku konalo mistrovství Evropy ...

V El Balis nedaleko Barcelony se od 15. do 18. února je Eurocup třídy 29er. Na startu bylo 117...

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 začíná zítra v Nautical Clubu Kalamaki v Athén...

Viktor Teplý, který reprezentoval Česko ve třídě ILCA 7 (dříve Laser Standard) na olympijských...

Zobrazit všechny články


nahoru