Čtyři medaile z Europa Cupu pro český ILCA 4 tým

Eva Skořepová | 11.03.2024

Jeremiáš Přikryl vyhrál EurILCA Europa Cup na Mallorce v Port de Pollenca ve třídě ILCA 4. Jiří Tomeš k tomu přidal bronz a vyhrál kategorii U16. Mezi dívkami vybojovala zlatou medaili Tatiana Bělunková, celkově desátá. Ve třídě ILCA 6 se do zlaté skupiny dostali Jan Bělík a Klára Himmelová.


 

Na startu bylo celkem 78 lodí ILCA 4, z nich šest hájilo české barvy. Další čtyři Češi bojovali ve třídě ILCA 6 mezi 124 závodníky.

 


 
"Po celé tři závodní dny (8.–10. 3.) panovaly na Mallorce náročné větrné podmínky. První den foukalo 8–12 m/s, odjely se tři rozjížďky ve třídě ILCA 6 a dvě ve třídě ILCA 4. Druhý den byla předpověď na vítr o síle více než 15 m/s, proto se závodilo jen na jednom okruhu, kde se střídaly se všechny třídy. Nakonec si ILCA 6 připsala jen jednu rozjížďku a ILCA 4 žádnou. Na poslední den byla předpověď na 10 m/s, ale celý den se vítr hrozně točil. Nakonec všichni dokončili jen jednu rozjížďku,“ popsal průběh závodu trenér Štěpán Novotný, který tým velmi chválil. „Na Mallorce jsme trénovali od pondělí. Tým třídy ILCA 4 odletěl domů, a naopak přiletěl tým ILCA 6, který zde bude trénovat nyní. Poté někteří odletí zpět domů. Linda Dokoupilová a Jan Bělík zde zůstávají a zúčastní se mistrovství Evropy U21, které se pojede od 16. března,“ doplnil.
 

 

  


Kompletní výsledky:
https://regatas.rcnpp.club/en/default/races/race-resultsall/text/europacup-spain-pollensa-en/menuaction/race-toa

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Matěj Martan a David Křížek ml. na RS Feva (Team Freedom) a Štěpán Beneš na Wingfoilu vyrazili...

První kvalifikační regatou na MS/ME pro české Optimisty byla 4th Youth Centenary Regatta – Tro...

Naši iQFoilisté – od reprezentantů až po juniory – se v Cadizu zúčastnili přípravného závodu A...

O víkendu se část reprezentačního družstva SPS Optimist zúčastnila v rámci přípravy na kvalifi...

Od 18. do 23. února se v Nautical Clubu Kalamaki v Athénách v Řecku konalo mistrovství Evropy ...

Zobrazit všechny články


nahoru