Europa Cup Puck Polsko

Eva Skořepová | 28.08.2023

Velká česká skupina lodní třídy ILCA vyrazila do Pucku na trénink a následný Evropský pohár. Celkem dorazilo 17 českých závodníků. 

Do Pucku závodníci přijeli 19. 8. a čtyři dny byly věnovány tréninku pod vedením SCM trenérů Johany Rozlivkové a Štěpána Novotného. Trénink byl zaměřen hlavně na starty a rozjížďky. Panovaly ideální podmínky od 4 do 6 m/s.


 

Závod začínal ve čtvrtek 24. 8. a trval čtyři dny. V plánu byly dvě rozjížďky na každý den, bohužel se neodjely všechny. Celkem se odjelo šest rozjížděk. Na startu se sešlo celkem 61 závodníků ILCA 4, 100 závodníků ILCA 6 a 31 závodníků na ILCA 7. Čeští závodníci se rozhodně neztratili.

 

 

V lodní třídě ILCA 4 na celkovém 2. místě skončil Jan Valenta a na 9. místě a celkově 1. z dívek Tatiana Bělunková. V lodní třídě ILCA 6 byli závodníci po prvních dvou dnech rozděleni do finálových skupin zlaté a stříbrné. Nejlépe se dařilo Lindě Dokoupilové, která skončila na 11. místě a čtvrtá z dívek.

 

 

„Závod hodnotím velmi pozitivně, jsem rád, že naši závodníci bojují na předních pozicích. Velká gratulace patří Jendovi Valentovi a Táně Bělunkové.  Rovněž máme s Johankou radost kolik českých závodníků dorazilo a jak početná skupina jsme,“ uvedl Štěpán Novotný.

 

Nyní se většina závodníků přesouvá na Lipno na Regatu 130 let jachtingu, která je zároveň mistrovstvím ČR mimo jiné i pro třídy ILCA 4 a ILCA 7.

 

Kompletní výsledky zde: https://www.upwind24.com/regatta/europa-cup-poland-2023/results

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Včera začalo mistrovství světa do 21 let v olympijské třídě iQFoil na švýcarském jezeře Silvap...

O prázdninách (12. 6.–21. 8.) dosáhli naši jachtaři četných významných výsledků a úspěchů, kte...

O víkendu 12.–13. 8. se v Rakousku konala 44. Laser Grand Prix regata v UYC, v St. Gilgenu na ...

Mistrovství světa olympijských tříd, které bylo zároveň první olympijskou kvalifikací skončilo...

Mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první olympijskou kvalifikací a jede se ...

Zobrazit všechny články


nahoru