Kvalifikační regata pro naše Optimisty

Eva Skořepová | 18.04.2022

Velikonoce mnoho českých závodníků třídy Optimist strávilo ve slovinské Portoroži na Easter regatě, která pro ně byla druhým nominačním závodem pro letošní mistrovství Evropy a světa.



Během dvou kvalifikačních dnů se odjelo 5 rozjížděk ve slabším větru o síle do 10 uzlů. Po kvalifikaci se do zlaté skupiny probojovali Tomáš Peterka (Český Yacht Klub) z 23. místa, Beata Dokoupilová (Jachtklub Brno) t 29. místa a Jiří Tomeš (JK Česká Lípa) z 97. místa. Do stříbrné skupiny postoupili Jeremiáš Přikryl (LS Kroměříž), Vladimír Kováč a Lukáš Krč (oba JK Prostějov) a Tereza Chlumská (JMJ Staré Splavy). Další naši závodníci byli zařazeni do bronzové, emeraldové a perlové skupiny.

 


 
Finálová část závodu byla větrná. Během soboty a neděle se za větru o síle 25–30 uzlů odjely čtyři rozjížďky a závodní pole se začalo třídit dle výkonnosti. Skupiny byly rozdány už po pátku, ovšem zcela rozlišné sobotní i nedělní větrné podmínky rozdělily zkušené závodníky od těch méně zkušených. Nejlépe z našich skončil na celkovém 19. místě ze 450 závodníků Jiří Tomeš, Beata Dokoupilová dokončila na celkovém 30. místě a šestá z dívek. Tomáš Peterka vybojoval 33. místo.

 


 

Kompletní výsledky ZDE
 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Minulý týden pokračovaly iQFoil Games Youth & Junior druhým závodem na Gardě v Campione. N...

Skončil světový pohár na Mallorce, od olympijských her v Tokiu první velký závod olympijských ...

Šest dětí z SpS Optimist se pod vedením trenérky Nikol Staňkové vydalo do tureckého Bodrumu, d...

Vyhlášení sezony České windsurfingové asociace proběhlo v sobotu 2. dubna v Hyundai auto Pokor...

Čtyři naše posádky třídy 29er závodily na Gardě. Mezi 58 startujícími vybojovali Lukáš Dadák a...

Zobrazit všechny články


nahoru